Fouten maken moet

Om succesvol te kunnen zijn in het bereiken van je doelen is een aantal stappen belangrijk. Succes ontstaat namelijk niet zomaar. Daar moet je bepaalde dingen wel voor doen en andere dingen juist weer niet. Het eerste en meeste belangrijke dat nodig is, is dat je weet waar je naar toe wilt. Dat je weet wat je doel is. Waarom dat is? Als je bijvoorbeeld naar Amsterdam wilt, dan kun je daar op vele manieren naar toe reizen, afhankelijk van hoe je reizen wilt.

Hoe wil je reizen?

Als je er binnen een paar uur wilt zijn, dan zul je voor een sneller vervoermiddel kiezen. Als je vooral wilt genieten van wat je onderweg ziet en het is mooi weer,  dan kies je misschien voor de fiets of de benenwagen. Je kunt ook besluiten om er een ontspannende reis waar je van wilt genieten van te maken. Of je besluit dat je zo snel mogelijk van a naar b wilt. Maar voor welk vervoermiddel of welke manier van reizen je ook gaat, de kans is best wel reëel dat je in Amsterdam uit gaat komen. Hoewel er kan uiteraard sprake zijn van oponthoud of obstakels onderweg. Er kan file zijn. De weg kan opgebroken zijn. Het kan zijn dat je moet omrijden of zo. Maar ook al zijn die dingen zo, dan nog zul je als je besloten hebt naar Amsterdam te gaan hoogstwaarschijnlijk wel in Amsterdam uitkomen. Misschien vroeg of op  tijd. Misschien later.

Doel vaststellen

Als je echter niet vaststelt of besluit dat je naar Amsterdam wilt, is de kans echt vrij klein dat je in Amsterdam uit gaat komen. Die kans is geen 0%, maar wel vrij klein. Andersom is het als je besloten hebt dat je naar Amsterdam wilt geen 100% zekerheid dat je ook in Amsterdam uitkomt, want er kan zoals gezegd onderweg van alles gebeuren. Maar de kans dat je er komt als je Amsterdam als doel formuleert en je een strategie hebt gekozen om er komen is vrij groot. Dat betekent dus ook dat je als je iets wilt, je voor jezelf helder moet hebben wat het precies is dat je wilt. En daar zit voor veel mensen meteen al de crux. Er zijn nogal wat mensen die niet precies weten wat ze willen. Niet weten waar ze behoefte aan hebben. Niet weten wat ze echt leuk vinden. Niet weten waar ze warm voor lopen. Het gevolg?

Gemis zaaien in plaats van verlangen

Veel mensen leven vooral hun ‘gemis’. Want ze weten dan misschien wel niet wat ze wel willen. Maar meestal weten de meeste mensen wel heel goed wat ze NIET willen. Ze hebben ook vooral veel dingen niet in hun leven, voelen zich daar ongelukkig, gespannen en gestrest bij, maar blijven evenzogoed doorgaan met het zaaien van hun gemis. Ze weten dan ook vaak heel precies wat ze allemaal NIET willen. Maar als ik ze vervolgens vraag wat ze wel willen, dan blijft het ineens opvallend stil. Vaak als er gedoe in relaties speelt weten de partners ook vooral wat ze niet van elkaar willen. Maar wat ze nou wel willen... Herken je dat misschien ook in jezelf? Dat je vooral weet wat je niet wilt? Van de tegenstelling angst en verlangen leef je dan vooral je angst in plaats van je verlangen. Je angst leven kost energie, je verlangen leven geeft energie.

Weten wat je wilt

Meestal als ik in gesprekken met klanten vraag wat ze willen, dan wil de meerderheid een heleboel dingen niet. En als ze wel weten wat ze willen dan is dat meestal behoorlijk vaag geformuleerd. Ik wil een betere relatie. Ik wil een betere baan. Ik wil meer rust in mijn leven. Maar hoe precies, waar precies en wanneer precies? Daar hebben ze dan weer geen of weinig beeld en geluid bij. En gezien het voorgaande kun je je misschien realiseren dat als je niet weet wat je wel wilt de kans niet zo groot is dat je gaat krijgen wat je wel wilt. Daarom is een eerste vereiste weten wat je wel wilt en daar een resultaat of doel op formuleren.

Alice in Wonderland

Je zou kunnen zeggen, als je met Alice in Wonderland spreekt, dat als je niet weet wat je wilt dat elke richting goed is. Maar de praktijk is weerbarstiger. Want ook al zeggen we dat we niet weten wat we willen, toch zijn we heel vaak niet blij met wat we krijgen. Oftewel: We vinden echt niet elke richting goed. Bovendien maakt dat niet weten wat je wel wilt, het voor anderen ook lastig om te kunnen bijdragen. Er zit ook negatieve energie op. Stel je maar eens voor als je als gastvrouw of gastheer aan je gast vraagt: Wil je thee? En het antwoord is nee. Wil je koffie? Nee. Wil je fris? Nee. Dat voelt zwaar in de energie. Ieder nee is een blokkade in de energie. Je doet dan (weliswaar op een onhandige manier) je best de ander het naar de zin te maken, maar krijgt daar niet de kans voor door het  negatieve antwoord van de ander. Het is natuurlijk handiger te vragen wat iemand drinken wil. Waarbij je uiteraard weer het risico kunt lopen dat de ander (een of meerdere keren) om iets vraagt dat je niet in huis hebt. Wat op zich ook weer ongemakkelijk zou kunnen voelen. Maar goed de eerste en meest belangrijke stap is en blijft: Weten wat je (wel) wilt.

Mindful of succesful?

Nu zou je kunnen zeggen: Nelly je zegt ook wel in andere artikelen dat je juist met je aandacht in het hier en nu moet zijn. Dat je moet vertragen en bewuster leven. En niet zo bezig moet zijn met succes. Want succes is niet gelijk aan gelukkig zijn. Je kunt heel succesvol en toch ongelukkig zijn. Andersom is waarschijnlijk lastiger. Je kunt namelijk prima gelukkig zijn en niet (maatschappelijk) succesvol. Maar dat hangt wel weer van je perspectief af. Want als het wel je intentie is om gelukkig te zijn en je bent gelukkig met hoe je leven eruit ziet, dan ben je daarin succesvol. Maar goed, de vraag is nog wel: Hoe verhoudt mindful met je aandacht in het hier en nu zijn zich met het stellen van doelen? Nou prima, zou ik dan zeggen. Want meer in het hier en nu zijn is ook een doel dat je voor jezelf kunt stellen.

Mindful doelen stellen

We zijn er namelijk collectief met zijn allen niet op geconditioneerd. Wat betekent dat we in de meeste gevallen moeite moeten doen om dat te bereiken. Dus ook van meer in het hier en nu zijn kun je een doel maken. En op dat doel een plan maken. Hoe belangrijk is dat doel voor je? Wil je het bv. om gezondheids- of anderen redenen heel snel bereiken, dan zul je er meer tijd en energie in moeten steken om je patroon van veel in je hoofd zitten te doorbreken. Totdat je uiteindelijk die staat van bliss, van eindeloos gelukkig zijn hebt bereikt. En toch... Ook als je die staat hebt bereikt zul je je vermogen om te creëren willen gaan gebruiken. De meeste mensen worden niet gelukkig van de hele dag in een klooster zitten te mediteren om in een hogere staat van bewustzijn te komen. Ja persoonlijke groei is een basisbehoefte van ons allemaal. Maar de manier waarop we die bereiken is voor ons allemaal persoonlijk en daarmee verschillend. Dus ook als je voor jezelf liever geluk dan succes hebt, helpt het om te weten wat het is wat je wilt in je leven. Wat nog wel een mindfulle benadering is, is dat het handig is bij het stellen van doelen je niet gehecht raakt/bent aan het resultaat. Oftewel je stelt wel vast waar je naar toe onderweg wilt gaan, maar bent er volkomen oké mee als de uitkomst anders is. Kortom je besluit wel dat je naar Amsterdam wilt, maar in Purmerend kom je in de trein een oude bekende tegen waar je leuk mee naar huis gaat om bij te kletsen. Beetje afhankelijk van wat de reden was dat je naar Amsterdam wilde uiteraard. Soms komt het mooier dan je van te voren had kunnen bedenken. Als je dan te star vasthoudt aan je doel, bereik je soms het tegenovergestelde. Dus: Houd je doel vast, maar laat het resultaat los.

Geloof dat je het kunt!

Naast weten wat je wilt is het cruciaal dat je optimistisch bent en blijft over het behalen van je doelen. Als je er zelf al niet in gelooft, is de kans vrij klein dat je je doel ook gaat bereiken. Sterker nog. Om succes te halen is het nodig dat je een mindset hebt waarin je je door niets of niemand laat tegen houden. Als je weet wat je wilt en je hebt genoeg reden om dat te willen bereiken, dan ben je niet te houden. Je gaat door tot je bereikt hebt wat je wilde. Die twee dingen samen: weten wat je wilt en genoeg reden om wat je wilt te bereiken zijn de twee meest belangrijke basisvoorwaarden voor het bereiken van wat je wilt. Of zo je wilt: Je succes. Maar er zijn meer stappen die je naar je doel helpen.

Begin met het einde voor ogen (Stephen Covey)

Iets anders dat belangrijk is, heeft te maken met hoe je hersenen werken. Je hersens werken namelijk associatief. Ze knopen allerlei zaken aan elkaar. Hoe scherper, helderder je beeld van wat je creëren wilt des te makkelijker wordt het om het te creëren. Stel je wilt een rode leren stoel. Of je wilt een huis op het platteland. En er is iemand die zijn rode stoel kwijt wil. Of iemand die zijn huis op het platteland kwijt wil of misschien wel verhuren wil. Als jij voor jezelf niet hebt vastgesteld dat het dat is wat je wilt, dan zullen je hersenen geen match signaal afgeven als er iemand is die dat aanbod heeft. Er is dan gewoon geen klik in je hoofd. Het signaal wordt dan niet ontvangen.

Zie voor je wat je wilt dat er in jouw werkelijkheid is

Je moet daarom niet alleen weten wat je wilt, maar je moet het ook voor in je bewustzijn houden. Regelmatig 'voor ogen zien'. Visualiseer daarom je toekomst (positief). Zie je eindresultaat voor ogen. Maak er een beeld van, bv. met behulp van een moodboard of een zelfgemaakt filmpje. En kijk daar dagelijks naar. Ook als je niet in beelden denkt, creëer dan een gevoel voor die toekomst. Alles wat hier en nu in onze materieel werkelijkheid bestaat is ooit ergens door een of meer mensen bedacht. Het was eerst ooit een gedachte voordat het gecreëerd kon worden. Het voor je zien en een intentie zetten of uitspreken en energie steken in de gedachte zet op het niveau van de energie in het kwantumveld iets in beweging waardoor jouw verlangen, jouw wens, jouw doel manifest kan worden. Realiseer je daarom ook dat wat er nu in je uiterlijke werkelijkheid is een weerspiegeling is van wat we als collectief in het kwantumveld hebben gezet. Daarom is het ook des te belangrijker veel energie te gaan steken in een werkelijkheid die we graag willen, in plaats vanuit angst iets te creëren waar we uiteindelijk allemaal ongelukkig van worden...

Altijd maar doorgaan

Houd vol, zet door en geef nooit op. Saai misschien. Maar het is wel waar het om gaat. Je hebt ooit geleerd te lopen, fietsen, autorijden. En misschien nog wel allerlei andere vaardigheden. Die zijn je ook niet zomaar aan komen waaien. Daar heb je ook het een en ander voor moeten doen. En je zult daarin vast ook wel eens tegenslagen ervaren hebben. Die tegenslagen horen erbij. Met een duidelijke intentie en voldoende motivatie zal die tegenslag je niet tegen houden. Je neemt de hordes en gaat door. Totdat je bereikt hebt wat je bereiken wilde. Ooit was het ondenkbaar dat de 10 kilometer onder de 15 minuten geschaatst zou worden. Toch deed Ard Schenk destijds het ondenkbare. Als hij niet het doel en de focus en het doorzettingsvermogen gehad had, was dat nooit gebeurd. En het bizarre is vervolgens dat als het een persoon lukt er vrij snel daarna meer volgen die hetzelfde doen. Waar eerst gedacht werd dat het niet kan. Dus  houdt vol, ook daar waar anderen stoppen.

'Fouten' maken moet

En een heel belangrijke: Wees bereid om 'fouten' te maken. Hoe meer 'fouten' je maakt en hoe sneller je ze maakt, hoe eerder je succesvol zult zijn. Succesvol in de zin van je doelen bereiken. Fouten bestaan overigens niet. Fouten zijn alleen maar de etiketjes die we geleerd hebben op bepaalde ervaringen te plakken. Maar uiteindelijk zijn en blijven het dat. Alleen maar ervaringen. En van die ervaringen kun je weer leren. En hoe meer fouten je maakt, hoe meer je leert. En des te succesvoller je wordt. Fouten zijn niets meer en niets minder dan constructies van je denken. Vaak ook overtuigingen die je al heel jong in je blauwdruk hebt meegekregen. Omdat we collectief hebben geleerd dat we in een werkelijkheid van goed en fout leven. En daar kun je en mag je gerust vraagtekens bij zetten. Want wat is 'fout' dan precies? En wat is 'goed' precies.

De wet van oorzaak en gevolg

Omdat we in de werkelijkheid waarin we leven met elkaar hebben afgesproken dat we bepaalde dingen niet leuk of niet fijn vinden en andere dingen wel, hebben we er ook een oordeel aan gehangen. Maar dat doet geen recht aan hoe het in het universum werkt. Want het universum heeft er geen boodschap aan of jij iets goed of fout vindt. Er zijn nu eenmaal een aantal wetten in ons universum die bepalend zijn voor wat we creëren. Een ervan is de wet van oorzaak en gevolg. Alles wat je doet en ervaart heeft een oorzaak en een gevolg. Als je bepaalde gevolgen ervaart in je werkelijkheid waar je niet een plezierig gevoel bij krijgt is het handig aan de kant van de oorzaak te gaan staan. Waarmee ik bedoel dat als je in die situatie gaat kijken naar wat de reden/oorzaak is van wat er in jouw werkelijkheid wil zijn, je anders gaat reageren dan wanneer je vanuit het perspectief van goed en fout naar hetzelfde kijkt. 

Stel: twee partners, laten we zeggen Emma en Jan hebben afgesproken dat Jan om 18.00 uur thuis zal zijn voor het eten. Nu is het kwart over zes en Jan is er nog niet. Emma kan dan in de stand gaan van: Pff nou is Jan er niet. Waarom houdt hij zich nou niet gewoon aan zijn afspraak? Kennelijk ben ik niet belangrijk genoeg om rekening mee te houden anders was hij wel op tijd geweest. en dan kan de gedachten stroom een paar kanten op gaan. De ene is dat Emma in de stand gaat van: Ik doe er niet toe, ik ben niet belangrijk en ik voel me onzeker, verdrietig, gefrustreerd, etc. De andere richting is: dat je naar buiten gaat projecteren: Nou hadden we nog zo afgesproken dat hij op tijd thuis zou zijn. En nou is hij er nog niet, of weer niet. Ik zal hem laten weten wat ik daarvan vind. Ik laat me niet op die manier behandelen. Hij zal het voelen als hij straks thuis komt. 

Goed en fout of oorzaak en gevolg?

Deze manier van reageren is er een die het oordelende denken volgt en eentje waarin zowel Emma als Jan dus fouten kunnen maken. Het gevolg van deze manier van denken is dat Emma zich in ieder geval niet echt lekker voelt. Of ze het nu op zichzelf betrekt of op Jan projecteert. In beide gevallen creeert ze als gevolg van die oordelen, als gevolg van dat denken in goed en fout spanning in zichzelf.

Dan maar alleen eten

Laten we nu eens kijken wat er gebeurt als je vanuit oorzaak en gevolg denken naar hetzelfde kijkt. De afspraak tussen Emma en Jan blijft hetzelfde en de situatie ook. Het is kwart over zes. Jan en Emma hebben afgesproken dat Jan om zes uur thuis zou zijn. En Jan is er nog niet. Emma kan dan heel feitelijk constateren dat Jan er niet is. En voor zichzelf bepalen hoe ze verder met deze situatie om wil gaan. Als die tijd was afgesproken omdat ze op dat tijdstip zouden gaan eten, dan zou Emma voor zichzelf kunnen besluiten dat ze dan maar alleen gaat eten en voor het eten geen rekening meer met Jan gaat houden. Of ze besluit te wachten. De rest wat ze ervan maakt helpt haar niet om zich lekker te voelen.

Heb ik misschien een grens te stellen?

Jan zal wel een reden hebben waarom hij er niet is terwijl dat wel was afgesproken. Misschien vertoont Jan dit gedrag vaker. En mag Emma zich afvragen of ze een afspraak met Jan als een harde afspraak moet blijven zien. Of dat ze er voortaan rekening mee moet houden dat Jan nu eenmaal niet in staat is om zijn afspraken na te komen. Dat kan soms ongemakkelijke en vervelende gevoelens bij Emma oproepen. En die kan Emma in zichzelf gaan onderzoeken. Het kan zijn dat haar vader of moeder vroeger ook op die manier met haar omgingen. Of dat er een vriendje of vriendinnetje was die dat ook deed. Er kan dus oude pijn onder zitten. Waarbij de situatie je dan door  de emotie die je erbij voelt laat zien dat je daar nog wat hebt op te lossen. Alleen hebben we dat meestal niet geleerd. Onze meest aangeleerde primaire reactie in dergelijke situaties is om eerst naar de ander te kijken. Het kan ook zijn dat Emma nog te leren heeft beter voor zichzelf op te komen en te leren grenzen te stellen. 

Wat zijn/waren de intenties?

Wat hierbij vooral ook een rol speelt is dat je kijkt naar wat de onderliggende intenties zijn. Als het de bedoeling van Jan was om een gezellige avond met Emma te hebben dan zal te laat komen er niet snel aan bijdragen dat hij die avond ook gaat krijgen. Aan de andere kant is dat ook maar gewoon een versie van hoe de cultuur in het Westen is. Want als je in het Oosten op tijd komt, wordt dat als zeer onfatsoenlijk gezien. Om meteen maar duidelijk te maken dat dat wat de een goed vindt, de ander dat helemaal niet goed hoeft te vinden. Het zijn maar gewoon afspraken die we met elkaar gemaakt hebben over hoe we met elkaar om willen gaan. Die afspraken kunnen functioneel zijn, maar ze kunnen ook ondermijnend zijn. Dat hangt er helemaal vanaf vanuit welk perspectief je naar hetzelfde kijkt. 

Alles is met alles verbonden

Als je naar Amsterdam wilt en je wilt zo snel mogelijk naar Amsterdam, is het dan fout om te gaan lopen? Je primaire reactie zal misschien zijn, dat dat niet de meest handige manier is om zo snel mogelijk naar Amsterdam te gaan. En ook dan gaan je hersens onmiddellijk met je aan de haal. Want als iemand geen geld heeft voor iets anders dan kan lopen nog steeds de meest handige variant zijn. Ons denken heeft een onverzadigbare neiging tot oordelen, rangschikken, vergelijken en wat je allemaal nog meer kunt doen om jezelf als afgescheiden van het grotere geheel te ervaren. Als je je bewust wordt van het feit dat we in feite helemaal niet afgescheiden zijn van elkaar, dan kun je misschien ook een stap zetten in de richting van een meer mildere manier van denken en kijken. Waarin wat je doet niet meer goed of fout is. Maar misschien meer of minder functioneel of meer of minder handig in relatie tot het doel dat je voor ogen had. En zolang we niet in de schoenen van de ander staan, zijn we niet in staat om te bepalen of de weg die de ander kiest een goede of minder goede strategie was. Hetgeen uiteraard ook voor jezelf geldt.

Je kunt niet 'fout' gaan

Dus realiseer je bij het bereiken van je doelen ook dat je niet fout kunt gaan. Je maakt keuzes om je doelen te bereiken. Of dat de meest handige en meest effectieve keuzes waren in relatie tot het doel dat je wilde bereiken, kun je alleen maar achteraf bepalen. Wat wel heel mooi is aan dingen die niet gaan zoals je graag wilde dat ze gaan is dat je er vrijwel altijd iets van kunt leren. Je systeem als geheel kan er van groeien. Wat weer betekent dat er eigenlijk altijd sprake is van een win-win. Of je bereikt gemakkelijk en moeiteloos je doel. Of je hebt een leermoment. En hoe meer leermomenten, hoe effectiever je wordt. En hoe gemakkelijker en moeitelozer je je doelen gaat bereiken.  Ben je echter bang om fouten te maken, dan is het gevolg daarvan in veel gevallen dat je niet of minder in actie komt om je doel te bereiken omdat die angst je op je plek houdt. Het gevolg daarvan is dat je denken je gaat vergelijken met anderen die daar niet zo bang voor zijn. Die leren namelijk meer en je gaat zien dat zij daar hun doelen makkelijker en beter door bereiken. Wat jouw angst weer vergroot, waardoor je nog voorzichtiger kunt worden en dan zit je in een vicieuze cirkel. Erg succesvolle mensen zijn zich heel goed bewust van dit mechanisme en zij maken graag en veel 'fouten'. Omdat ze weten dat ze daar steeds effectiever van worden. Dus kijk je tijger in de ogen en realiseer je dat er niks is om bang van te zijn. Het enige dat je kan gebeuren is dat je een bepaalde ervaring hebt. Die jou als persoon rijker kan maken.

Betaal de prijs die nodig is

Wees bereid om de prijs die nodig is te betalen. Je zult eerst de prijs moeten betalen voordat je kunt oogsten. Is er altijd een prijs? Ja, zeker, er is altijd een prijs voor je succes. Er is ook altijd een prijs voor het ontbreken van succes. Als je bijvoorbeeld een succesvol ondernemer wilt zijn, zul je er soms hard voor moeten werken, er je tijd in steken, verantwoordelijkheid voor nemen en zul je soms zorgen ervaren. Wil je die prijs voor je succes niet, dan is het zeer de vraag of je succesvol zult zijn al of niet als ondernemer. 

Succes is altijd uit je comfortzone

Je moet gewoon graag genoeg willen, want succes bevindt zich nu eenmaal niet in je comfortzone, maar altijd erbuiten. Je best doen is dan niet goed genoeg. De vraag is of je alles gaat doen wat  nodig is om je doel te bereiken. Of je bereid gaat zijn die 'fouten' te maken. Of je met jezelf gaat afspreken dat niets of niemand je gaat tegenhouden. Want je gaat hoe dan ook je doel bereiken. Denk maar eens terug aan bepaalde doelen die je eerder had in je leven. Er was een tijd dat je niet kon lopen. Het heeft je gemiddeld gesproken tussen de 2.000 en de 2.400 keer oefenen gekost voor je kon lopen. Maar opgeven was geen optie. Je dacht echt niet bij de 1.710e keer: Dat lopen is me te ingewikkeld: Ik stop ermee. Die spirit, is wat je nodig hebt om succesvol te zijn. Ook al val je honderden keren. Je gaat net zolang door tot je het  kunt. En als je dat dan ook nog combineert met mindful zijn, dan stel ik voor dat je vooral ook de tijd neemt, om te genieten van je reis onderweg naar je doel.

Coaching?

Wil je ook leren moeiteloos je doelen te bereiken? Meld je dan nu aan voor individuele coaching. De gesprekken vinden plaats in Heerenveen, Friesland of online. Misschien weet je al wel wat je wilt. Of misschien juist niet. Dat maakt in feite niet uit. Want de reden om hulp in te schakelen kan heel divers zijn. Misschien weet je van jezelf dat je een schop onder je kont nodig hebt om in beweging te komen. Of misschien heb je het juist nodig dat iemand je erbij houdt en je scherp houdt op wat je met jezelf hebt afgesproken. Wat het ook is, die rol wil ik met alle plezier voor je vervullen. Maar het is aan jou om de eerste stap te zetten.

Wil jij ook de beste versie van jezelf worden?

Mocht je nog een extra zetje in de rug kunnen gebruiken bij het bereiken van jouw doelen of bij het uitvoeren van je wensen, dan kun je je altijd aanmelden voor een van mijn online trainingen of voor coaching.

Transformatie

Gratis E-book Van wens naar werkelijkheid


Wist je dat 95% van de mensen die een goed voornemen voor bv. het nieuwe jaar hebben dat voornemen niet waarmaakt? De reden daarvoor is dat de meeste mensen niet weten hoe het proces voor het behalen. Download het E-book van Wens naar Werkelijkheid of een van mijn andere gratis E-books om ervoor te zorgen dat jij jouw wensen wel laat uitkomen!

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat. Wat is jouw eerste stap om beter voor jezelf te zorgen?


Over de schrijver
Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan dertig jaar met veel plezier en heeft in 2005 geleid tot de oprichting van ConFront Coaching en Training. In de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen via coaching, training, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Via mijn site deel ik mijn kennis en ervaring met jou. Ik ben na mijn HBO-opleiding Personeel en Organisatie verder opgeleid tot Transformationeel Trainer/Coach. En ik volgde opleidingen op het gebied van o.a. Jungiaanse psychologie, NLP, Loopbaanbegeleiding, Meditatie en Mindfulness, Marketing en Communicatie, Voeding en Gezondheid en EFT. Mijn specialisaties zijn: Transformeren, balans tussen werk, zorgtaken en persoonlijkheid, loopbaan coaching, assertiviteit en grenzen stellen, communicatie, hoogsensitiviteit, stress- en burn-out-preventie.
Reactie plaatsen