Liever Gelukkig met Mindfulness

Rust en vrede in jezelf!

Ontdek nu in mijn 8 weeks online programma
LIEVER GELUKKIG MET MINDFULNESS
hoe ook jij de rust en vrede in jezelf kunt vinden.

Meer genieten!

Wil jij ook meer genieten en je leven ten volle  leven? En wil jij ook beter leren omgaan met de minder makkelijke dingen die het leven je ook voorschotelt? Dan is een mindfulness training echt iets voor jou! Het is mijn verlangen om mindfulness toegankelijk te maken voor iedereen. Zodat we met elkaar iedere dag en elk moment de werkelijkheid steeds een beetje mooier maken met elkaar.

Ben je vaak gestrest en wil je liever:

 • Gelukkiger zijn?
 • Meer energie hebben?
 • Elke situatie ontspannen aankunnen?
 • Rust in jezelf?
 • Dicht bij jezelf blijven en bij wat voor jou belangrijk is?
 • Je emoties reguleren ongeacht de situatie?
 • In balans zijn?
 • Evenwichtiger relaties?
 • Betere gezondheid?

Voor veel mensen is de realiteit anders

Veel ballen in de lucht moeten houden

Het gevoel hebben geleefd te worden

Het nooit goed genoeg doen

Die gekte en hectiek is waarschijnlijk ook niet wat je in gedachten had toen je vol goede moed aan die baan, 
kinderen of bijvoorbeeld je relatie begon. Misschien ben jij ook wel zo’n alleskunner, die ook nog denkt dat ze alles moet…. Altijd maar doorgaan, niet zeuren en hard werken. Net als zovele andere mensen heb je dat waarschijnlijk ook gewoon van huis uit meegekregen. Je wilt het graag goed doen en het liefst het iedereen naar de zin maken. Maar het is wel veel. Je komt zelf in het verhaal bijna niet meer voor. De meest voorkomende problemen: 
 1. Je 'moet' van alles van jezelf en van anderen
 2. Je hoofd is vol met allerlei soms storende gedachten
 3. Je hebt het idee dat je je bewijzen moet in verschillende rollen
 4. Je moet zoveel combineren dat het druk en stress oplevert
 5. Je bent steeds vaker moe en geïrriteerd
 6. Je gezondheid wordt minderen en je krijgt fysieke klachten
 7. Je bent vatbaarder voor blessures en virussen en bent sneller ziek

Gelukkig kan dat anders

 • Je kiest voor je geluk en leeft je leven voluit
 • Je voelt je ontspannen
 • Je relaties lopen soepeler omdat je minder geïrriteerd bent
 • Je hebt een betere weerstand tegen ziekte en ander ongemak
 • Je creëert de werkelijkheid die jij graag wilt
 • Als je wat met je partner of kinderen doet, ben je ook echt 'aanwezig'
 • Je (glim)lacht om de collega die je altijd zo irriteerde en reageert op een ontspannen manier op wat zich voordoet

Vijf oplossingen om dat te bereiken

1. Bewust worden

Om een gelukkig en ontspannen leven te leven, is het van belang om te begrijpen wat de rol van je ego (je denken) is in hoe je je voelt. Gelukkige mensen weten dat ze niet hun ego zijn, maar het bewustzijn voorbij het ego. Je meer en meer bewust worden van je gedachtes en hoe je gedachtes je gevoelens bepalen en de keuze die je daarin hebt zorgt voor een groeisprong.

2. Onderzoek je gedachten

Het geheim van gelukkige mensen is dat ze weten dat ze ook hun gedachten niet zijn. Zij weten dat gedachten in grote hoeveelheden voorbij komen en kiezen daar bewust die gedachten uit die hen verder helpen in hetgeen ze willen vormgeven in de werkelijkheid.

3.  Accepteer wat er is

Sommige dingen in je leven zijn nu een keer zoals ze zijn. Hoe eerder je dat accepteert en je je er niet meer tegen verzet, hoe minder je je er je energie in of door verliest. En hoe meer energie je overhoudt voor de werkelijk belangrijke dingen.

4.  Ga met de stroom mee

In plaats van tegen de stroom in te zwemmen en regelmatig in strijd te zijn met wat dan ook maar laten gelukkige mensen zich dragen door de stroom van de rivier. Ze bewegen mee met wat het leven hen brengt.

5.  Leef je verlangen

Gelukkige mensen leven hun verlangen in plaats van hun gemis. Als je in het veld van alle mogelijkheden stapt, dan zijn er ontelbare kansen en mogelijkheden in je leven die je alle de ervaring van van vrede, vreugde, liefde en wat je maar wilt kunnen brengen.

Oefenen in aandacht

Mindfulness is misschien niet wat je denkt dat het is. Nogal wat mensen denken dat het doel van mindfulness is om je beter te voelen. Maar ondanks dat dat uiteindelijk voor de meeste mensen het resultaat is, is het doel van mindfulness juist dat je beter leer voelen. Dat je je veel beter gewaar wordt van wat er gebeurt in je lijf. In je systeem. En daarmee wordt een mindfulnesscursus dus ook meer een cursus in het trainen van je aandacht. Zodat je meer focus krijgt en je meer tijd en ruimte ervaart en je meer kansen en mogelijkheden in je hier en nu ervaart.

Dit zeggen anderen:

Bewuster geworden

Ik was onzeker en voelde me druk en chaotisch. Ik weet nu hoe ik aan mijn lichaam herken hoe ik aan mijn grens toe ben. Ik ben me bewuster geworden van hoe ik dacht. Ik ben bezig te leren om mezelf belangrijk te vinden.

Margriet Dekker 
Ik was al tevreden

Ik was al heel tevreden en gelukkig met mijn leven maar er is altijd dat stemmetje van Wat wil jij? Het antwoord op deze vraag heb ik gevonden. En de actie die ik daarop ga uitzetten brengt mij dichter bij mijn doel. Voor mij was de grootste eyeopener de vraag: Wat is het probleem NU? Hierdoor leef ik meer in het nu. Ik ben een stuk relaxter geworden volgens zeggen van mijn partner maar ook voel ik dat zelf zo. Ik leef het leven luchtiger en het MOETEN staat op een zacht pitje.

Margriet Nauta 
Ik slaap beter

Ik was heel onrustig in mijn hoofd en heel druk. Nu voel ik me rustiger. Ik kan me beter concentreren en geniet weer meer van het leven. Ik hecht niet meer teveel waarde aan allerlei negatieve gedachten. Ik trek me minder aan van de ideeën die anderen over me hebben. Ik bied mezelf nu rust door middel van meditatie.

C.

Een mindfulnesscursus is een cursus in aandacht

Het werkt echt!

Mindfulness brengt je met je aandacht terug naar het hier en nu. Je leert om van een afstand bewust waar te nemen wat je denkt en wat je voelt. Want in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken: Je bent niet je denken en je bent ook niet je gevoel. Je hebt gedachten en je hebt gevoelens. Maar je bent ze niet. Loskomen van dat automatisme zorgt dat er meer afstand komt tussen jou en je gedachten en gevoelens. 


En die afstand zorgt er weer voor dat je je niet zo laat opslokken of meesleuren in die stroom van gedachten en/of gevoelens. Je wordt je beter gewaar van wat er in je speelt, zonder dat je op de automatische piloot meteen in de doe-stand gaat. Je merkt veel meer op wat er in je om gaat en wat er in je lichaam gebeurt.


Wat het voordeel heeft dat je veel eerder in processen andere en meestal betere keuzes kunt maken. Je koppelt jezelf in feite los van je automatische conditionering.

Mindfulnesstraining

Zo veel mogelijk met je aandacht in het hier en nu zijn is wat je leert in de mindfulnesstraining. Je wordt je gewaar van je aanwezig zijn in het moment. Je ziet, luistert, voelt en ervaart met volledige aandacht wat je zintuigen je vertellen.


Net zoals je de programma's die je in je vroege jeugd aangeleerd hebt gekregen door te oefenen, oefenen en nog eens oefenen, is het afleren daarvan ook een kwestie van oefenen, van trainen. Door jezelf nieuw mindful gedrag aan te leren, krijg je meer keuze in je bestaan. Want als je beter en eerder voelt wat je voelt en je je beter bewust bent van wat je nodig hebt, dan kun je ook veel beter voor jezelf gaan zorgen. En dat beter voor jezelf zorgen kan op allerlei verschillende manieren. Door bv. als je het koud hebt de kachel wat hoger te zetten. Of door een paar keer diep adem te halen als je spanning in je lijf opmerkt. Of als het nodig is als je voelt dat er over je grenzen heen wordt gegaan door op tijd grenzen te stellen. Zodat situaties dan ook niet meer hoeven te escaleren. Omdat je voordat je in een emotie kan schieten je al adequaat gehandeld hebt.

De betekenis van mindfulness

Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van de mindfulnesscursussen in het Westen geeft als defintie van mindfulness: Open en bewust aanwezig zijn in het hier en nu. Dat zou je kunnen uitleggen als: Volkomen wakker en alert en oordeelloos waarnemen wat er gebeurt. Volgens Kabat-Zinn zijn drie dingen bepalend:

1. Gerichte, bewuste aandacht

2. In het hier en nu

3. Open, oordeelloos en met mededogen kijkend


In de cursus Liever Gelukkig met Mindfulness leer je met je aandacht in het hier en nu te zijn en te blijven. Je krijgt in de cursus allerlei verschillende oefeningen die je daarbij kunnen helpen. Dat aanbod van allerlei verschillende oefeningen en geleide meditaties en visualisaties geeft je de mogelijkheid om te ontdekken wat voor jou werkt. Want niet alles werkt voor iedereen. Je hebt dus keuze om te gaan voelen wat het beste bij je past. De cursus bestaat uit acht lessen met achtergrondinformatie en theorie. En daarnaast dus veel verschillende geleide meditaties en visualisaties waar je naar kunt luisteren. Om mindfulness te kunnen inbedden in je dagelijks bestaan is het in mijn optiek cruciaal dat het zo laagdrempelig mogelijk wordt gegeven. 


Het resultaat is:  

✓ Je herkent je automatische patronen
✓ Je bent je bewust van de subtiele en minder subtiele signalen van je lichaam
✓ Je leeft meer vanuit acceptatie 
✓ Je ervaart meer vrede


✓ Je kunt beter focussen
✓ Meer afstand tot je gedachten
✓ Je zorgt beter voor jezelf
✓ Je hebt meer keus in situaties
✓ Je ervaart meer balans in jezelf


✓ Je energieniveau neemt toe
✓ Je ervaart meer innerlijke rust
✓ Je voelt je gelukkiger
✓ Je hebt minder last van stress
✓ Je gaat beter om met tegenslag


These slides will be slide-able on the live version of your page!
Ik nam mijn gedachten voor waar aan

Ik leefde vanuit mijn denken en nam mijn gedachten voor waar aan. Nu leer ik meer te leven vanuit mijn gevoel en te accepteren wat er is. Ik voel nu wat ik voel. Bewust ZIJN. Ik heb meer (zelf)vertrouwen gekregen en minder stress. Automatisch ervaar ik dus meer rust. Deze cursus voegt echt iets toe aan je ontwikkeling. Na deze cursus kan ik intenser genieten van mooie dingen en ervaar ik minder mooie dingen niet langer als stressvol en van mij. Het huiswerk was heel prettig! Fijn om op mijn eigen tempo alles nog eens door te nemen. Eigenlijk bracht de cursus me veel meer dan ik had verwacht. Ik verwachtte te kunnen leren ontspannen, maar in plaats daarvan heb ik mezelf leren kennen.
Brigitte Matter

Ms. Nameless
Add Your Stars
Humeurig

Ik was vaak humeurig en ben nu vaker vrolijker. Ik ben me meer bewust geworden hoe ik dingen moet aan- of oppakken. Ik kom meer voor mezelf op. Ik doe wat ik belangrijk vind en ik weet nu hoe het komt hoe ik ben. Door de bewustwording heb ik meer zelfvertrouwen en ben ik objectiever in de omgang met mijn gezin. De opdrachten en huiswerk waren leuk om te doen en een goede spiegel.
Wim van der Heide 

Ms. Nameless
Add Your Stars
Ik accepteer dat ik ben wie ik ben

Ik ben me nog meer bewust geworden van wie ik ben en ben dat gaan accepteren. Daarnaast ben ik nu bewust bezig los te laten. Met name wat anderen van me zeggen en vinden. Ik had moeite met loslaten, ondanks het feit dat ik onder meer een training effectieve communicatie had gevolgd. Ik word ook weer vrolijker, positiever. Ben me nu bewust van mezelf en het negatieve zelfbeeld dat ik had (en soms nog heb met ups en downs) Ik heb het prima ervaren zo. Zelfs zo dat ik nog wel een paar extra lessen zou willen hebben. De cursus was boven verwachting zelfs.
Grace S.

Ms. Nameless
Add Your Stars
Zelf bepalen wie ik ben

Ik kan en mag nu zelf bepalen wie ik ben. Ik kan kiezen. Ik was voor de training vrij depressief en ongelofelijk onzeker en onveilig en ben nu een waar gelukkig mens. Ik heb vooral veel geleerd van het inzicht dat wat ik doe/deed slechts een onderdeel van mezelf is en dat er buiten mijn ego nog een wereld aan ik is.
Theun

Ms. Nameless
Add Your Stars

Stop met piekeren en ontdek nu ook het geheim
van zelfvertrouwen, zelfwaardering en zelfrespect!

Kan ik ook mindfulness leren?

Ja iedereen kan het leren, dus jij ook. Het is uiteindelijk een kwestie van oefenen, van doen, doen, doen. En dat is tegelijkertijd ook weer een beetje dubbel. Want mindfulness gaat uiteindelijk ook weer over niets doen... Doen door niet te doen als het ware. Alleen maar aandachtig observeren wat er gebeurt. Met je aandacht in het hier en nu. Niet bij gisteren of eergisteren of vorig jaar. En ook niet bij wat morgen, overmorgen of dan die morgen misschien zou kunnen gebeuren. Maar gewoon volledig aanwezig bij wat er hier en nu is. En mocht je, want dat gebeurt ons allemaal, toch met je aandacht naar gisteren of volgende week gaan, dan leer je hoe je heel liefdevol jezelf weer terugbrengt naar het hier en nu. Zonder jezelf op de kop te geven, omdat je denken vindt dat het je niet is gelukt... Het is dus ook helemaal niet erg als je afdwaalt. Dat gebeurt gewoon. Het enige dat je hoeft te doen is je aandacht weer verleggen. 


Doordat je jezelf oefent in mindfulness ga je veel bewuster om met wat er in je werkelijkheid is. Je krijgt meer energie. Je slaapt dieper en beter en wordt meer uitgerust wakker. Je ontspant meer en hebt meer innerlijke rust en je wordt je veel bewuster van jezelf. Je ontdekt hoe je met je bewustzijn aan het stuur van je leven kunt gaan zitten, in plaats van dat je denken de regie heeft. Daardoor wordt je milder voor jezelf en voor anderen en ook positiever en rustiger. 

Is het ook zo druk in jouw hoofd?

Denk je vaak negatief?
Voel je niet goed wat je voelt?

Ben je kritisch op jezelf?

Slaap je slecht?

Kun je je niet goed ontspannen?

Mindfulnesstraining
€ 147,00
Nu tijdelijk voor € 77,-

Voor wie is dit programma bedoeld?

De cursus Liever Gelukkig met Mindfulness is bedoeld  voor als je de de kwaliteit van je leven wil verbeteren, meer jezelf wilt zijn en in het bijzonder voor jou als je:

 • anders wilt leren omgaan met stress, spanning en angstgedachten 
 • je negatieve gedachten wilt leren herkennen en vervangen door helpende gedachten
 • een neiging tot piekeren hebt
 • beter wilt leren omgaan met negatieve emoties
 • anders wilt leren omgaan met fysieke klachten en/of ongemak.
 • je in een druk leven staande moet houden
 • wilt voorkomen dat je burn-out raakt
 • wilt leren voelen wat je voelt
 • wilt meer rust en genietmomenten in je leven wilt
Nelly de jong

Waarom naar mij luisteren? 

Wie is Nelly?

Mijn leven is tot nu toe aardig turbulent verlopen. Anders gezegd: Ik heb het nodige meegemaakt. Zowel in mijn privé omstandigheden, als in mijn carrière. Ik heb lang niet geweten 'wat ik worden wilde'.... En heb nogal wat verschillende dingen gedaan: Baliewerk, Buschauffeur, Planner, Hoofd Bedrijfsbureau, P en O adviseur en Hoofd P en O, voordat ik de switch maakte naar Coach en Trainer. Die laatste banen zijn wel richting-gevers geweest. Ik ontdekte dat ik mensen en wat hen ‘bezield’ geweldig mooi vond om me mee bezig te houden. Misschien wel omdat ik zelf ook jarenlang heb geploeterd om die bezieling, de rust, geduld en ontspanning in mijn werk, leven en gezondheid te brengen. Gelukkig veranderde dat allemaal toen ik aan de slag ging met het coachen en trainen van mensen van destijds voornamelijk vrouwen. Het grote verschil was dat ik me nu ging verdiepen in wat nodig was om evenwichtig in het leven te staan. Alles wat ik mijn klanten leerde en nog leer, paste ik zelf toe en dat bleek te werken.


In de afgelopen jaren heb ik veel mensen via mijn coaching, loopbaanbegeleiding, outplacement en training begeleid. Vele honderden mensen hebben hun levensdoel gevonden, rust in hun bestaan gecreëerd, geleerd om ruimte voor zichzelf in te nemen, beter te communiceren over voor hen belangrijke dingen en geleerd beter voor zichzelf te zorgen. Na afloop van hun traject voelen mensen zich ook meer ontspannen en ze ze zich bewust geworden van de keuze in hun bestaan. Ze zitten achter het stuur van hun levensbus en bepalen zelf weer waar de bus heen gaat.

Wat is het doel van mindfulness?

Het doel van mindfulness is om je leven ten volle te leven. Door met je aandacht volledig in het hier en nu te zijn ervaar je dat wat er in je werkelijkheid is veel intenser. Je bent meer en beter in contact met jezelf en met wat zich in je omgeving voordoet. Doordat je veel beter in contact komt met wat je voelt, met wat de fysieke sensaties in je lichaam zijn, kun je ook je aandacht beter en directer sturen. Je stapt uit de weerstand vandaan en je accepteert dat wat er nu is zonder oordeel. Dat betekent niet dat je er niks bij voelt. Maar het betekent dat je je bewust wordt van wat je voelt en ervaart. Of dat nu positief of negatief is, is van ondergeschikt belang. Het gaat erom dat je leert oordeelloos te kijken. En wat je voelt en ervaart gewoon te laten zijn. Niet dat je niks mag of kan doen aan een situatie waar je een onplezierig gevoel bij hebt. Tuurlijk mag dat. Maar mindful leven betekent dat je daar bewuste keuzes in maakt, zonder dat je er een oordeel over hoeft te vellen. Als je een oefening doet en je merkt na een paar seconden al dat je denken afdwaalt, dan is je de oefening geslaagd. Want je bent je bewust geworden dat je aandacht afdwaalde. En met dat je je dat bewust werd, breng je je aandacht weer terug naar het  hier en nu.


Mindfulness wordt tegenwoordig steeds vaker ook ingezet bij verschillende psychische klachten en/of bij stress. In feite kun je in ieder moment mindful zijn. Je kunt mindful de afwas doen of de bedden verschonen of in de natuur wandelen. Het maakt niet uit wat je doet. Als je het maar met aandacht doet. Als je dat doet wordt mindfulness uiteindelijk een manier van leven.

Wat leer je in de cursus? 

Week 1  Wat is mindfulness?

Wat is mindfulness? Hoe en waar is het ontstaan? Gevoelens en emoties. Tijd vrijmaken. Verschillen in cultuur in het Oosten en in het Westen. Omgaan met problemen. Oordelen en veroordelen.

Week 2   Bewust Zijn

De vorm van het vormloze. Je ego en zijn oordelen. Gedachten, taal en schema's. Denken in problemen. Hebben en zijn. Je innerlijke radio. Wat vertelt je lichaam je?

Week 3  Alles gaat voorbij

Vergankelijkheid van vormen. Goed en fout. Missers van je denken. Je pijnlichaam. Lichaam en geest. Conflicten. Loslaten en vertrouwen hebben.

Week 4   Wat denk ik?

Er over praten of het ervaren. Je gedachten onderzoeken De Socratische methode. Vragen zijn het antwoord. Tao. The Work van Byron Katie. Wie is de specialist in jouw leven? Mildheid en mededogen. Jouw zaken, mijn zaken en Gods zaken. Waar liggen jouw grenzen? Waar je gaat, daar ben je. Je verleden veranderen. Omgaan met emoties.

Week 5   Ik zeg ja

Meer over The Work van Byron Katie. Op een andere manier onderzoeken van je gedachten. Wat gebeurt er als je ja zegt tegen wat er is. Wie zou je zijn zonder je gedachten? Het resultaat van je gedachten. Ademhalingsoefeningen.

Week 6  Wensen en aannames

Wat wil je overdoen in je leven? Wensen en werkelijkheid. Negatief ego en positief ego. Denken over je verlangen. Loslaten  negatieve gedachten. In kansen denken. Verkeerde vooronderstellingen. Interne en externe attributie. Missers in je denken. Waar ligt je invloed.

Week 7   Bedreigingen of kansen?

Met de rivier meestromen. Erover praten of doen. Fuck-it factor. Tegen de stroom in zwemmen. Je natuurlijke staat van zijn. Van wens naar werkelijkheid. Ik creëer. Houd je doel vast, maar laat het resultaat los. Wie ben ik? Wat wil ik? Moodboard voor verbeelding van je geluk. Je eigen kompas. Discriminatie.  Wie schrijft die blijft.

Houd de zaag scherp

Week 8   Houd de zaag scherp

Omgaan met nare gebeurtenissen. Verwachtingen. Tegendelen. De kracht van vergeving. Vrije associaties. Wat als het nou mis gaat? Anders kijken naar hetzelfde. Als je last hebt van depressie. Zijn mijn gedachten waar? Recept om je rot en recept om je beter te voelen. Depressieve gevoelens verminderen. Doe wat je te doen hebt.

Bonussen

Acht weken lang ontvang je naast de online lessen met schriftelijk materiaal

allerlei geleide visualisaties om je in de dagelijkse praktijk te ondersteunen. 

Daarnaast zitten er in de cursus iedere week diverse praktische oefeningen, 

zodat de cursus vooral ook ervaringsgericht is

Je ontvangt audio opnames van tenminste 20 geleide meditaties en visualisaties,

zodat je zelf kunt ervaren en kiezen wat voor jou het beste werkt.

Want we zijn nu eenmaal geen eenheidsworst en hebben allemaal onze eigen voorkeuren.

Wat er onder meer in zit:

Bodyscan lange en korte versie

Ademmeditatie

Diepe ontspanning

Gehechtheid loslaten

Hartmeditatie

Korte vijf minuten meditatie

Weerstand en acceptatie

Veilig bij jezelf

Perfectionisme loslaten

Je ideale leven vormgeven

Zijn wie je bent

Bewustzijn uitbreiden

Dankbaarheid

In contact met je beschermengel

Liefde meditatie

Overvloed meditatie

Problemen accepteren


NIET GOED, GELD TERUG!

14Dagen lang! Loop geen risico!

Misschien twijfel je of je je zult aanmelden en of dit programma wel iets voor je is. Sluit het programma wel aan bij mijn situatie en wat kan ik er precies mee? Ik begrijp heel goed dat het best lastig is een dergelijke beslissing te nemen. Je moet immers betalen voor iets waarvan je nog niet 100% zeker weet wat het je op gaat leveren en hoe waardevol het voor je is. Iets waarvan ik overigens helemaal overtuigd ben. Daarom bied ik je een 14 dagen niet goed geld terug garantie. Als je binnen 14 dagen besluit dat het programma niet voldoende aansluit bij waar jij op gerekend had, dan ontvang je het volledige aankoopbedrag retour. Je hoeft me dan alleen maar een mailtje te sturen. Dit is een unieke garantie om ervoor te zorgen dat je geen enkel risico loopt. Begin vandaag nog, zodat ook jij binnenkort straalt van zelfvertrouwen, zelfrespect en zelfwaardering.

Mindfulnesstraining
€ 147,00
Nu tijdelijk voor € 77,-

Liever Gelukkig met Mindfulness

De cursus Liever Gelukkig met Mindfulness is bedoeld  voor als je de de kwaliteit van je leven wil verbeteren, meer jezelf wilt zijn en in het bijzonder voor jou als je:

 • anders wilt leren omgaan met stress, spanning en angstgedachten 
 • je negatieve gedachten wilt leren herkennen en vervangen door helpende gedachten
 • een neiging tot piekeren hebt
 • beter wilt leren omgaan met negatieve emoties
 • anders wilt leren omgaan met fysieke klachten en/of ongemak.
 • je in een druk leven staande moet houden
 • wilt voorkomen dat je burn-out raakt
 • wilt leren voelen wat je voelt
 • wilt meer rust en genietmomenten in je leven wilt