Nelly de jong

Hoi, Ik ben Nelly

En ik wil niets liever dan dat jij je volledige potentieel 

gaat leven en de beste versie van jezelf wordt.
Zodat je het leven creëert waar je verliefd op wordt. 

Net als ik.

Transformationeel Coachen

Transformationeel
Als transformationeel trainer/coach help ik je kristalhelder jouw resultaten te definiëren.
In alle openheid ontdekken waar je nu staat, om het gat tussen waar je nu bent en waar je heen wilt te bepalen.
Ik help je bewust te worden van wat je ervan weerhoudt om je doelen of resultaten te bereiken.
Daarna maken we een geweldig speelplan dat niet alleen werkt, maar ook nog plezierig is.
Ik versterk je met motivatie en verantwoordelijkheid. Ik neem je de maat,
controleer en steun je om ervoor te zorgen dat je jouw afspraak met jezelf gestand doet.

Achtergrond
Motiveren, stimuleren, inspireren, leiding geven.
Mijn werkachtergrond, o.a.: Buschauffeur, Planner, Hoof Bedrijfsbureau, Hoofd Personeel Organisatie en Informatie.
Ik ben getrouwd met Hille en heb een dochter.

Specialismen
Transformeren, balans tussen werk, zorgtaken en persoonlijkheid, loopbaancoaching,
assertiviteit en grenzen stellen, communicatie, hoogsensitiviteit, stress- en burn-out-preventie.

Bijzonderheden
Als coach houd ik mij aan de door de NOLOC geformuleerde ethische gedragscode.
Over de manier waarop ik werk kun je meer lezen in mijn artikelen en nieuwsbrieven.

Waarom ConFront?

Con is het Latijnse woord voor samen. Front betekent aankijken.
Samen aankijken dus. In een vrije vertaling wordt dat samen kijken naar:

  • Wie je bent en wat je doet
  • Wat je drijfveren zijn
  • Wat je talenten en competenties zijn, maar ook:
  • Wat je ervan weerhoudt om te worden wie je altijd al was en...
  • Wat je ervan weerhoudt om te doen wat je altijd al wilde doen

Want...

Vrijheid om te zijn wie je bent en te doen wat je altijd al wilde is natuurlijk best eng. Het is alsof je moet vliegen, terwijl je niet weet of je wel vliegen kunt... Toch, als je durft te vliegen, blijken er ineens allerlei ongekende creatieve vermogens te zijn.

Maar ook...

We zien de dingen niet zoals ze zijn. We zien de dingen zoals wij zijn. En hoe kijk jij? ConFront is het begin van confronteren, het 'aangaan' met jezelf. Ik doe dat via het hart- hoofd- en handen-model.

En...

In het 'samen kijken naar' zit ook een ontmoeting: de ontmoeting met jezelf en de ander. "Welk gedrag (handen) vertoon ik, hoe voelt dat (hart) voor mij en wat is mijn overtuiging (hoofd) daarbij?", "Hoe ervaar ik de ander?" en "Hoe ervaart de ander mij?".

Ontmoeten

Ont-moeten is een proces van leren loslaten en erop vertrouwen dat het goed is wat er is. Ont-moe-ten; meer ontmoeten en minder moeten = minder moe. Moeten kost energie, loslaten brengt energie.

Mijn Missie

Het is mijn missie om mensen die vastlopen in  werk, relaties of gezondheid weer 'vooruit' te krijgen. Ik gebruik het volgende beeld daarbij: Je bent misschien wel op de achterbank van je levensbus beland en je zit daar terwijl er iemand anders achter het stuur zit en daarmee bepaalt waar jouw reis naar toe gaat. Met mijn coaching zorg ik ervoor dat je vanaf die achterbank gaat opstaan, naar voren lopen en zelf achter het stuur gaat zitten. Zodat jij bepaalt waar de reis van jouw leven heen gaat. En daarbij mag je best af en toe bij een kruispunt of een rotonde even stil blijven staan of een extra rondje rijden. Zolang jij maar degene bent die rijdt en bepaalt waar je naar toe onderweg bent. 

Ik wil niets liever dan dat jij je bewust wordt van je onmetelijke potentieel. En dat je dat potentieel gaat gebruiken om het leven te creëren wat bij jou past, terwijl je tegelijkertijd geniet van de reis. We kunnen veel meer en we zijn veel meer dan ons ooit in onze jeugd is geleerd. Maar het losbreken van die blauwdruk, van die conditionering is voor de meeste mensen best wel een uitdaging. Het je bewust maken van dat potentieel en je terzijde staan met de meest effectieve tools om dat zo gemakkelijk mogelijk voor elkaar te krijgen is waar ik blij van wordt en warm voor loop. We willen allemaal gelukkig zijn en bijdragen aan iets dat goed voelt en wat betekenisvol is. Hoe dat er in de praktijk uitziet is uiteraard voor iedereen verschillend.

Mijn visie

Ik doe dat in de vorm van  van Coaching, online Trainingen, Loopbaancoaching en Outplacement. Daarbij is mijn uitgangspunt het vergroten van je bewustzijn en daarmee de keuze die je in je leven hebt. Maar ook het nemen van de verantwoordelijkheid voor wat er in je leven is en wil zijn en voor je gezondheid, welzijn en geluk. Ik faciliteer het groeiproces en maak de weg vrij om dat volledige potentieel te gaan leven zodat je de beste versie van jezelf kunt gaan zijn. Ik sta daarin achter je, naast je en geef je waar nodig een duw in de rug.

Ik heb in de loop van de jaren ervaren en geconstateerd dat veel mensen niet gelukkig zijn met het werk en leven dat ze leiden. Soms zit dat in de combinatie van werk en zorgtaken, die spanning oplevert, maar de druk die er van buitenaf in onze werkelijkheid op ons wordt gelegd is ook niet mis. Nogal wat mensen leven niet hun eigen leven, maar  dat van een ander, wat zich in het volgende uit:

  1. Gevoel tekort te schieten, niet de gewenste kwaliteit kunnen leveren
  2. Beter voor anderen dan voor zichzelf zorgen met klachten en verzuim als gevolg
  3. Geen of onhandige keuzes maken waardoor de situatie in stand blijft of verergert
Weg pijl vrouw

Spanningsveld

Ik zie daarnaast binnen bedrijven een spanningsveld tussen de huidige situatie en gewenste situatie. Zowel medewerkers als leidinggevenden komen soms onvoldoende tot hun recht en kwaliteiten worden onvoldoende benut. Dat kan gaan om een leidinggevende die geen oog heeft voor wat medewerkers nodig hebben, slechte communicatie, onduidelijke verwachtingen en/of niet of onhandig aanspreken van medewerkers op hun gedrag. 

Maar het gaat ook om medewerkers die alles te goed willen doen, of die denken: het zal mijn tijd wel duren. En: ik doe het al vijfentwintig jaar zo, het is al die tijd goed gegaan, waarom zou ik veranderen? Het gevolg is dat de organisatie niet de kwaliteit levert die haalbaar is. `Gezondheidsklachten en verzuim steken de kop op, frustraties en conflicten ontstaan, slechte samenwerking, schuld afschuiven, etc.

Veel gaat mis doordat mensen zich onvoldoende bewust zijn van wat ze willen, kunnen, durven en doen en door onzorgvuldig met elkaar communiceren.
Kortom er is geen synergie. En dat is jammer, want daarmee zijn we als collectief ook niet de beste versie van onszelf. En dat kan anders!

Levensmotto's

Mijn top 10 levensmotto's

1. Het leven is de moeite waard als je doet wat ertoe doet

2. Zo binnen, zo buiten en zo boven, zo beneden

3. Alles hangt met alles samen

4. Je hoeft niet alles te begrijpen, maar leef je leven ten volle

5. Gelukkig word je niet door te krijgen wat je wilt, maar door te willen wat je krijgt

6. Alles wat je nodig hebt ligt in je onmetelijke potentieel opgeslagen

7. Waar een wil is ontstaat een weg

8. 10% van je leven is wat er gebeurt en 90% is hoe je ermee omgaat

9. Al je 'fouten' zijn kansen om te leren

10. Alleen jij weet wat goed voor jou is

Hart, hoofd en handen

Ik maak mensen, (zowel medewerkers, als leidinggevenden, maar ook zelfstandig ondernemers) door middel van  Coaching  bewust van wie ze zijn (hart), wat ze kunnen (hoofd) en wat ze doen (handen). Ik gebruik daarbij allerlei methodieken, technieken en theorieën maar vooral mezelf als spiegel voor de ander.

Succes

Ik maak van 'slachtoffers' die als gevolg van wat ze in hun jeugd geleerd en ervaren hebben 'daders' die zich bewust zijn van wat ze voelen, willen, kunnen en doen. Ik laat je ontdekken dat je altijd keuze hebt en dat het helpt voor je eigen welbevinden om daar duidelijk over te zijn. Je innerlijke vrede neemt toe als je de verantwoordelijkheid gaat nemen voor je eigen gevoelens en behoeften en daar duidelijk maar wel verbindend over gaat communiceren. Ik laat je daarnaast ontdekken hoe je de verantwoordelijkheid voor het gedrag van de ander bij de ander kunnen laten. Zodat ook zij hun eigen proces kunnen hebben.

Het resultaat is dat je je vrijer voelt. De motivatie en het plezier in je werk en leven wordt groter, samenwerking en relaties verbeteren en er ontstaat ruimte voor nieuwe dingen. Kortom: Geluk, succes en balans in leven en werk.

Professionaliteit

Ik werk volgens de door de NOLOC gehanteerde beroepscode. 

Daarnaast werk ik ook volgens de Richtlijnen voor Orbis Transformationeel Coaches.
Verder is er een privacyreglement en een klachtenreglement.

Zin om aan de slag te gaan?

Dan heb ik wat cadeautjes voor je.