Willen wat je krijgt

Hoe komt het toch dat mijn wensen niet uitkomen? Waarom lijkt het toch alsof de wensen van de een zo simpel uitkomen en die van de ander niet? En is het wel zo dat het leven helemaal maakbaar is? Voor wat het laatste betreft: Niet alles is maakbaar en soms overkomen bepaalde situaties je. Hoe sterk je ook gelooft in de wet van de aantrekkingskracht waar al zo veel over is geschreven, niet alles wat er in je fysieke realiteit plaatsvindt heb je in de hand. Waar je wel veel invloed op kunt uitoefenen is hoe jij omgaat met wat jou overkomt. Je kunt door de manier waarop je omgaat met wat er gebeurt de weg wel vrijmaken om andere dingen te laten gebeuren. Dat betekent dat het gemakkelijker wordt dat ze naar je toe komen. En als je dan zelf ook nog op weg gaat dan haal je het beste uit je situatie van wat er in zit.

Valkuilen voor het niet uitkomen van je wensen

Hier volgen de belangrijkste valkuilen waardoor je wensen niet uitkomen:

Je weet niet wat je wilt

Hoe gek dat misschien ook lijkt, je wilt niet weten hoe vaak ik klanten krijg die vooral en soms alleen maar weten wat ze niet willen. Als je niet weet wat je wilt, dan kun je het ook niet creëren. Als een timmerman niet weet hoe zijn stoel er uit moet zien, wat voor stoel maakt hij dan denk je? Ga voor jezelf na wat jij uit je leven of situatie wilt halen? Wat wil je wel? Als je weet wat je wilt gebruik dan overal reminders om je hersens er zo regelmatig mogelijk aan te herinneren dat dit is wat je wilt. Door je hersens keer op keer te laten zien, horen, voelen en ervaren wat het is wat je wilt, gaan ze op zoek naar die informatie die hoort en past bij het bereiken van je doel. Je kent dat fenomeen vast wel. Als je net een rode auto hebt gekocht rijden er ineens allemaal rode auto’s denk je. En als je net zwanger bent, zie je ineens allemaal moeders en andere zwangere vrouwen. Betekent dat dan dat er nu ineens meer van zijn? Nee, uiteraard niet, maar het valt jou nu wel meer op omdat je hersens anders sorteren en die informatie niet meer automatisch deleten.

Bang zijn om te dromen en te fantaseren

Als je niet droomt of fantaseert over wat je bereiken wilt, dan komt de stroom van energie en motivatie die nodig is om je droom ook waar te maken niet op gang. Je dromen zetten je in beweging, ze richten je energie een bepaalde kant op. En wees niet bang dat je te groot droomt. Dat doe je namelijk niet. Je hebt geen verlangen naar onmogelijke dingen. Maar niet dromen levert ook geen verlangen en geen motivatie en inspiratie op om in beweging te komen en jouw deel van het pad alvast te gaan lopen. Je blijft zitten waar je zit en de kans dat het jou dan toe valt, wordt steeds kleiner.

Geen of te weinig bewustzijn van wie jij bent

Weten wie je bent zorgt ervoor dat je verbonden bent met jezelf, met wie jij bent en wat jij uit je leven wilt halen. Veel mensen ontlenen hun identiteit, hun gevoel van wie ze zijn aan spullen, titels en posities. Allemaal ego-gedoe. Het levert je misschien wel luxe, maar niet per definitie voldoening, geluk en zelfvervulling op. Leven vanuit wie je in essentie bent maakt dat je niet meer afhankelijk bent van wat je in je fysieke leven waar maakt. Doordat je daar niet of minder aan gehecht bent, laat je het resultaat gemakkelijker los. En doordat je minder gehecht bent, kan het juist gemakkelijker naar je toe komen. Dat lijkt misschien wat tegenstrijdig, maar het heeft te maken met de krampachtigheid waarmee sommige mensen hun doel nastreven. Blijf gefocust op je doel, maar laat het resultaat los. Dat heb je namelijk niet in de hand. En door het resultaat los te laten sta meer open voor andere en wellicht betere alternatieven.

Jezelf geen of te weinig waarde toekennen

Je doet niemand een plezier met jezelf kleiner te maken dan je bent. Het gevolg is namelijk dat je een ander groter maakt dan hij of zij is en dat er ongelijkwaardigheid ontstaat. Wat er ook gebeurt is dat je daarmee op een bepaalde manier de verbinding verbreekt. De verbinding met jezelf, maar ook met de ander. In feite is er ook geen verschil. Op het hoogste niveau zijn we allemaal van dezelfde stof gemaakt. Allemaal gelijk. Wat jij in de ander ziet, is altijd ook een weerspiegeling van wie jij bent. Je kunt alleen maar in de ander zien wat in jou zit. Doe je een ander pijn, dan doe je uiteindelijk jezelf pijn. Doe je jezelf tekort, dan doe je ook de ander tekort. Jij bent goed zoals wie je bent. Laat je licht stralen en laat iedereen meegenieten van jouw licht.

Achter je muurtje gaan zitten

Soms doet het leven je zo’n pijn dat je uit een soort overlevingsmechanisme onbewust kiest om jezelf af te sluiten. Dat doe je om jezelf te beschermen tegen nog meer pijn en tegen de angst voor de pijn. De consequentie is alleen wel dat als je de pijn in je leven afwijst, je ook minder plezier en geluk ervaart. De verbinding met je gevoel is afgesneden en je zoekt naar steeds meer manieren om maar niet te hoeven voelen. Achter een muurtje gaan zitten betekent ook dat je daardoor niet wezenlijk bezig bent om je situatie te verbeteren. Je kruipt er als het ware voor weg. En vaak levert het opzoeken van die verdoving in de vorm van drugsgebruik, drank, te veel eten, etc. weer een nieuw probleem op. Als je achter je muurtje zit, zorg dan dat je in beweging komt en zoek hulp voor je situatie. Het kan echt anders! De snelste weg naar vervulling van je wensen is via de weg van de authenticiteit. Zijn wie je bent en jouw plezier, energie en levenskracht delen met anderen vanuit verbinding met jezelf en de ander. De weg van de moeiteloosheid. Waarop je niet meer krijgt wat je wilt, maar wilt wat je krijgt.

Wil jij ook de beste versie van jezelf worden?

Mocht je nog een extra zetje in de rug kunnen gebruiken bij het bereiken van jouw doelen of bij het uitvoeren van je wensen, dan kun je je altijd aanmelden voor een van mijn online trainingen of voor coaching.

Transformatie

Gratis E-book Van wens naar werkelijkheid


Wist je dat 95% van de mensen die een goed voornemen voor bv. het nieuwe jaar hebben dat voornemen niet waarmaakt? De reden daarvoor is dat de meeste mensen niet weten hoe het proces voor het behalen. Download het E-book van Wens naar Werkelijkheid om ervoor te zorgen dat jij jouw wensen wel laat uitkomen!

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat. Wat is jouw eerste stap om beter voor jezelf te zorgen?

Website-reacties op dit artikel

Jeroen op dinsdag 19 november 2013 om 20:19
Duidelijk artikel. Resonantie is waar het om draait. Hoe stuur ik mijn energie en leven op een manier dat mijn wensen op mij afkomen. Alleen maar willen en je oude leventje blijven leven werkt niet. Willen is taboe, het gaat om wat jij jezelf gunt en in hoeverre jij jezelf accepteert. The Secret was jaren geleden een commercieel succes, omdat vele mensen dachten na het lezen van dit boek wel even rijk en gelukkig te worden. The Secret was echter ook maar een topje van de ijsberg, die Resonantie heet. Er zijn prachtige workshops en trainingen over Resonantie en de handvatten die ervoor zorgen dat je inderdaad op korte termijn veel voor elkaar kunt krijgen. Zie mijn website voor de Resonantie workshop in februari.

Anneke op donderdag 21 februari 2013 om 15:10
Wat een mooi stuk!! Je helpt me verder. Ik herken het zitten achter een muurtje, wegduiken voor de angst van pijn en mezelf kleiner maken dan ik ben. Ik wil mijn muurtje weghalen en met mezelf aan de slag, gaan voor verandering... Nu alleen nog de stap durven zetten...

Over de schrijver
Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan dertig jaar met veel plezier en heeft in 2005 geleid tot de oprichting van ConFront Coaching en Training. In de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen via coaching, training, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Via mijn site deel ik mijn kennis en ervaring met jou. Ik ben na mijn HBO-opleiding Personeel en Organisatie verder opgeleid tot Transformationeel Trainer/Coach. En ik volgde opleidingen op het gebied van o.a. Jungiaanse psychologie, NLP, Loopbaanbegeleiding, Meditatie en Mindfulness, Marketing en Communicatie, Voeding en Gezondheid en EFT. Mijn specialisaties zijn: Transformeren, balans tussen werk, zorgtaken en persoonlijkheid, loopbaan coaching, assertiviteit en grenzen stellen, communicatie, hoogsensitiviteit, stress- en burn-out-preventie.
Reactie plaatsen