Iedereen heeft alles in zich
04 september 2015 

Iedereen heeft alles in zich

Soms zeg ik in een van mijn coach gesprekken of trainingen wel eens dat iedereen de moordenaar in zich heeft. En soms schrikken mensen daarvan. Moordenaar? Ik? Nee, ik niet… En toch… Iedereen heeft alles in zich. Alleen hebben we vaak niet geleerd dat we alles mogen zijn. Het gevolg: We ontkennen delen van onszelf die we in onszelf veroordelen en gebruiken onze vinger om naar anderen te wijzen. En op die plek maakt de eenheid plaats voor afscheiding. Ineens is niet meer alles met alles verbonden.

Het ene heeft het andere nodig

Nee, natuurlijk bedoel ik nu niet te zeggen dat je er maar lustig op los moet moorden. En toch... Kun jij in alle eerlijkheid verklaren dat je nog nooit een mug hebt doodgeslagen of een mier hebt dood getrapt? Ik hoor je al zeggen: Ja maar, dat is niet hetzelfde.... Jij bent toch geen moordenaar... Of toch wel? Hoe het ook zij, wat ik bedoel is dat alles in ons leven, in dit leven in de vorm bestaat bij de gratie van zijn tegendeel. Elke vorm van gedrag, alles wat we doen of niet doen bestaat omdat zijn tegendeel er ook is. En niet accepteren van het tegendeel leidt tot afgescheidenheid en strijd. Strijd die we momenteel heel duidelijk weerspiegeld zien in onze werkelijkheid. De wereld staat op zijn kop en de strijd woedt voort. In onze harten en in onze buitenwereld.

Universele wet 

Wit kan niet zonder zwart. Groot niet zonder klein. Lang niet zonder kort. En onder dit mechanisme is een universele wet werkzaam. Net zoals de zwaartekracht werkt, werkt het bij de tegendelen, bij de paradoxen zo dat er in het gedrag altijd een onderliggende onzichtbare kracht werkzaam is.

Opgeblazen ego

Zo zal iemand die het nog nodig heeft om zijn ego en zichzelf op te blazen uiteindelijk als een ballon leeglopen. Het machtsvertoon wat daarbij hoort is niets meer en niets minder dan een weerspiegeling van de onderliggende onzekerheid. Misschien iets om voor ogen te houden de eerstvolgende keer dat iemand tegen je tekeer gaat?

What comes up, must come down

Alles wat omhoog gaat, komt onherroepelijk weer naar beneden. En wie beneden is, kan alleen nog maar omhoog. Ben je eenmaal boven, dan zal het ego angst gaan ervaren. Angst om die plek kwijt te raken en in het ontstaan van die angst is de afdaling ingezet.

Wat ik geef zal ik ontvangen

Geef en je zult ontvangen 

Je zult moeten geven wat je graag wilt ontvangen, want als je niet kunt geven dan zul je ook niets krijgen. Een gul hart wat gemakkelijk geeft en wat niet vast zit aan allerlei materiële zaken, zal gemakkelijk terug ontvangen. Hoe meer je vasthoudt aan wat je hebt, des meer slachtoffer van wat je hebt, je bent.

Vrouwen, het sterke geslacht 

Een andere… We denken meestal dat mannen het sterke geslacht zijn, maar dat is maar zeer de vraag. Het vrouwelijke in ons faciliteert, maakt dingen mogelijk. Het mannelijke in ons veroorzaakt… Het vrouwelijke in onszelf beweegt mee, geeft zich over, neemt over en overwint. En we zijn niet alleen maar man of vrouw. Iedereen heeft alles in zich. Het mannelijk en het vrouwelijke. Maar de vraag is welke kant van de medaille leef je?

Sterker dan steen...

Je zou zeggen wat is er sterker dan steen? Maar toch… Water holt de sterkste steen uit. Terwijl water juist vloeibaar, beweeglijk en meegaand is.

De kracht van je mind

Misschien zit je op dit moment in een dip in je leven en heb je het etiket depressie of een ander etiket opgeplakt gekregen. Wees dan verheugd, want niets is sterker dan de kracht van je geest. De kunst is alleen die geestkracht in de juiste richting te leiden.

Anders kijken

Het is misschien een andere manier van denken en kijken voor je. Maar als het leven pijn doet. Als het leven tegenzit. Keer de dingen dan gewoon eens om. Draai het binnenste buiten of over de kop en verwonder je over de andere werkelijkheid die er dan ontstaat. Die ene werkelijkheid kan niet zonder de andere. Ik ben jij en jij bent ik. En of je het nu leuk vindt of niet: Alles is met alles verbonden. 

Rust en vrede in jezelf vinden?

Jezelf steeds beter leren kennen en het contact met je lichaam leren herstellen? Meld je dan aan voor de 8 weekse online training Liever Gelukkig met Mindfulness.

Of download mijn gratis E-book: Liever Gelukkig met mindfulness of een van mijn andere gratis E-books.

Geleide meditaties - visualisaties

Gratis meditaties

Meditatie brengt rust en kalmeert je gedachten. Door te mediteren ontdek je hoe je afstand kunt nemen van de vaak negatieve gedachten die ontelbare keren in je bewustzijn voorbij komen. In plaats van energie te steken in die gedachten, verzoen je het denken met je bewustzijn, met je bewuste ik, dat altijd gezond, compleet en heel is. Via meditatie maak je verbinding met wie je werkelijk bent en ontdek je wat voor jou de wezenlijke dingen in je leven zijn. Download gratis meditaties.

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat. Wat is jouw eerste stap om beter voor jezelf te zorgen?

Over de schrijver
Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan dertig jaar met veel plezier en heeft in 2005 geleid tot de oprichting van ConFront Coaching en Training. In de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen via coaching, training, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Via mijn site deel ik mijn kennis en ervaring met jou. Ik ben na mijn HBO-opleiding Personeel en Organisatie verder opgeleid tot Transformationeel Trainer/Coach. En ik volgde opleidingen op het gebied van o.a. Jungiaanse psychologie, NLP, Loopbaanbegeleiding, Meditatie en Mindfulness, Marketing en Communicatie, Voeding en Gezondheid en EFT. Mijn specialisaties zijn: Transformeren, balans tussen werk, zorgtaken en persoonlijkheid, loopbaan coaching, assertiviteit en grenzen stellen, communicatie, hoogsensitiviteit, stress- en burn-out-preventie.
Reactie plaatsen