Alles is goed in mijn wereld
10 oktober 2013 

Alles is goed in mijn wereld

Een van de beste en meest moeiteloze manieren om te krijgen wat je wilt is dankbaar zijn voor wat je al hebt. Dankbaarheid is misschien nog wel een sterkere energie dan liefde. Dankbaarheid nodigt meer van waar je dankbaar voor bent uit in je leven. De ontdekking dat dat werkt heeft veel veranderd in mijn leven.

Dagelijkse portie

Al weer heel wat jaartjes ben ik dagelijks op meerdere momenten dankbaar voor wat er is in mijn leven. Het is zeg maar mijn vorm van bidden. Dat is ooit wel heel anders geweest. Een heel groot deel van mijn leven heb ik me verzet tegen wat zich in mijn leven aandiende.

Ik wil geen ruzie 

Ik wilde geen ruzie, ik wilde niet mijn baan kwijt raken, ik wilde niet mijn relatie verliezen, ik wilde geen slechte gezondheid, enzovoorts. Maar het was er wel allemaal en soms ook allemaal tegelijk. En ik zei er keer op keer NEE tegen. Nee, ik wil jou niet. De werkelijkheid die toen in mijn leven was, ervoer ik als veel te pijnlijk. En al mijn energie en doen was gericht op het vermijden daarvan.

Krijgen wat je niet wilt 

Het resultaat van het vermijden was dat ik er nog meer van uitnodigde in mijn leven. Want het onderdrukken van alles wat ik niet wilde maakte dat ik veel energie moest steken in het niet voelen van hetgeen wel gevoeld wilde worden. En het verliezen van mijn energie daarin had gevolgen voor mijn gezondheid. Energie was en is uiteindelijk de basis van mijn leven. Zonder energie kun je niets doen.

Vastlopen

Dat ik vele keren ben vastgelopen in mijn leven kwam doordat ik maar niet wilde luisteren naar wat het leven mij wilde vertellen. Als iets niet gaat zoals jij denkt dat het zou moeten gaan en je ervaart daar een emotie in, die je vervolgens onderdrukt, dan krijg je meer van wat je niet wilt. Dat heb ik inmiddels wel geleerd.

Luisteren

Pas toen ik bereid was te luisteren naar wat het leven me wilde vertellen veranderde er van alles. Toen ik me niet meer verzette tegen wat er was, maar bereid was de boodschap te ontvangen van wat het leven me vertellen wilde, veranderde alles. Alles werd goed in mijn wereld. En terugkijkend zeg ik: Alles was al goed in mijn wereld, alleen was ik niet bereid daarnaar te kijken.

Ik ben niet de moeite waard

Wat het leven me in al die situaties wilde laten zien, was dat ik mezelf niet de moeite waard vond. Ik was lelijk en ik kon niet goed communiceren, ik was niet belangrijk, ik deed er niet toe, enzovoorts. Ik wist dat onbewust natuurlijk wel van mezelf, maar dat het leven me dat liet zien in de weerspiegeling van mijn werkelijkheid wist ik niet. Ik wist niet dat ze me daarmee uitnodigde om mijn beeld van mezelf te herijken en te vernieuwen.

Ja zeggen

Dat ze me daarmee vroeg om te voelen wat ik als kind niet kon en durfde te voelen omdat het allemaal veel te onveilig voor me was. Ze nodigde me uit ja te zeggen tegen mezelf. Tegen het hele pakketje. Niet alleen de mooie dingen , maar ook dat stuk waar ik minder blij mee was. Ja zeggen tegen mijn schaduwkanten.

Grote mond

Het heeft me veel moeite, bloed, zweet en tranen gekost om dat te doen. Om te accepteren dat ik soms een grote mond heb. Een grote mond die ik nodig had om de pesters die me zo nodig in moesten peperen dat ik vooruitstekende tanden had, van me af te slaan. Om te accepteren dat ik het te doen heb met dit lichaam. Een lichaam dat perfect mens is, maar misschien niet op alle punten voldoet aan het geldende schoonheidsideaal. Maar wat wel doet wat het doen moet. Al mijn zintuigen werken en ik kan er alles mee wat ik wil.

Beter voor anderen zorgen 

Ook dat is wel anders geweest. Want alle ontkenning van wie ik zelf ben, bracht ook met zich mee dat ik vooral goed voor anderen kon zorgen, maar veel minder voor mezelf. Dat mijn lichaam daar op een gegeven moment in ging muiten is niet meer dan logisch. De fibromyalgie waar ik vele jaren last van had, maakte dat ik ook steeds minder doen kon. Maar toch was dat nog niet genoeg om me te doen inzien waar ik mee bezig was.

Lessen van liefde, leven en dood

Het waren uiteindelijk de lessen van liefde, leven en dood die me dwongen terug naar mezelf te keren. En het leven te gaan leven wat ik wilde. Een leven vanuit liefde voor het mooie mens dat ik ben (blijft een beetje ‘gek’ om dat van mezelf te zeggen) en van daaruit mijn overvloed te delen met anderen.

Harmonie

Het gevolg is dat ik nu een leven vol liefde, harmonie en hoogtepunten leid, waar ik super dankbaar voor ben. Een leven met misschien wel meer energie dan ik ooit heb gehad. Waarin ik de bedenker ben van wat ik wil dat zich in mijn leven ontvouwt.

Zeg jij ook ja?

Dat kun jij ook, als je dat nog niet doet. Het kan. Echt. Ik nodig je van harte uit om als je pijn in je leven ervaart te kijken naar wat het leven jou wil zeggen. En om daar vol dankbaarheid ja tegen te zeggen. Ook als het leven pijn doet. Zodat je ook ja kunt gaan zeggen tegen wat je wél wilt. Opdat ook jij de moeiteloosheid van een liefdevol leven mag ervaren.

Rust en vrede in jezelf vinden?

Jezelf steeds beter leren kennen en het contact met je lichaam leren herstellen? Meld je dan aan voor de 8 weekse online training Liever Gelukkig met Mindfulness.

Of download mijn gratis E-book: Liever Gelukkig met mindfulness.

Geleide meditaties - visualisaties

Gratis meditaties

Meditatie brengt rust en kalmeert je gedachten. Door te mediteren ontdek je hoe je afstand kunt nemen van de vaak negatieve gedachten die ontelbare keren in je bewustzijn voorbij komen. In plaats van energie te steken in die gedachten, verzoen je het denken met je bewustzijn, met je bewuste ik, dat altijd gezond, compleet en heel is. Via meditatie maak je verbinding met wie je werkelijk bent en ontdek je wat voor jou de wezenlijke dingen in je leven zijn. Download gratis meditaties.

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat. Wat is jouw eerste stap om beter voor jezelf te zorgen?

Website-reacties op dit artikel

Katrien Van oost op vrijdag 11 oktober 2013 om 09:07
Ja, het is zo herkenbaar...
Soms word ik meegetrokken naar beneden met negatieve gedachten over mijn scheiding nu 3 jaar geleden, wat ik allemaal had kunnen doen in die 28 jaar huwelijk en wat ik niet gedaan heb, waarom hij koos voor een andere veel jongere vrouw en niet meer voor mij koos, wat hij nu wél doet en toen niet deed...
Er gaat gaat zoveel méér energie uit van dankbare gedachten om mijn leven NU! Dankbaarheid om mijn beide prachtige dochters en hun partners, mijn heerlijke kleinkinderen, mijn ouders die er beide nog zijn ook al is het broos en wankel, boeiende vriendinnen, een fijne warme vriend, het plezier een boeiende opleiding te kunnen volgen en daarnaast toch voldoende tijd te vinden om mijn werk goed te doen, de vrijheid van kiezen die nu voor me openligt..
Dankbaarheid om MIJN leven dat ik vorm mag geven...
Dankbaarheid om wat naar mij toe komt, zomaar.. ik hoef alleen mijn armen en mijn hart te openen!
Dankbaarheid om deze tekst die er me doet aan herinneren...
Liefs,
Katrien

Over de schrijver
Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan dertig jaar met veel plezier en heeft in 2005 geleid tot de oprichting van ConFront Coaching en Training. In de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen via coaching, training, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Via mijn site deel ik mijn kennis en ervaring met jou. Ik ben na mijn HBO-opleiding Personeel en Organisatie verder opgeleid tot Transformationeel Trainer/Coach. En ik volgde opleidingen op het gebied van o.a. Jungiaanse psychologie, NLP, Loopbaanbegeleiding, Meditatie en Mindfulness, Marketing en Communicatie, Voeding en Gezondheid en EFT. Mijn specialisaties zijn: Transformeren, balans tussen werk, zorgtaken en persoonlijkheid, loopbaan coaching, assertiviteit en grenzen stellen, communicatie, hoogsensitiviteit, stress- en burn-out-preventie.
Reactie plaatsen