Relaties: Trouw aan jezelf
20 september 2011 

Relaties: Trouw aan jezelf

Wanneer je oprecht van iemand houdt dan leer je liefst luisteren zonder oordeel. Je voelt mee je lief’s pijn en helpt hem of haar zoveel mogelijk in zichzelf te geloven en op zichzelf te vertrouwen

Onterechte verwijten

Als je weigert om je ook maar iets aan te trekken van de onterechte verwijten die je naar je hoofd geslingerd krijgt, word je ongevoelig voor de projecties van de ander. Je laat de emotie van de ander wanneer die zijn verlangens of  angst op jou botviert, waar die hoort, bij hem of haar zelf.

Onschuld teruggeven

De pijn van de ander laat je daar. En ook de boosheid en het gebrek aan zelfwaardering betrek je niet op jezelf. Het enige dat je doet is de ander zijn of haar onschuld terug geven. Door hem of haar niet schuldig te verklaren. 

Uit het drama stappen 

Zeg daarom alleen iets als je de ander iets aardigs kunt toewensen. Door dat te doen stap je uit het drama, het verhaal waarop een relatie vaak is gebaseerd. Een verhaal van vaak wederzijdse beschuldigingen dat veel mensen stress en spanning bezorgt.

Zorg voor jezelf en de ander

Op die manier zorg je op de allerbeste manier voor jezelf en voor de ander. Je stapt uit het verhaal en de illusie, die je soms tot op grote hoogten kunnen brengen, maar net zo goed naar de diepste dalen kunnen leiden.

Trouw aan jezelf

Uit het verhaal stappen betekent, trouw zijn aan jezelf. Trouw aan jouw waarheid over jezelf. Over wie jij ten diepste bent.

Wil jij ook de beste versie van jezelf worden?

Mocht je nog een extra zetje in de rug kunnen gebruiken bij het bereiken van jouw doelen of bij het uitvoeren van je wensen, dan kun je je altijd aanmelden voor een van mijn online trainingen of voor coaching.

Transformatie

Gratis E-book Van wens naar werkelijkheid


Wist je dat 95% van de mensen die een goed voornemen voor bv. het nieuwe jaar hebben dat voornemen niet waarmaakt? De reden daarvoor is dat de meeste mensen niet weten hoe het proces voor het behalen. Download het E-book van Wens naar Werkelijkheid om ervoor te zorgen dat jij jouw wensen wel laat uitkomen!

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat. Wat is jouw eerste stap om beter voor jezelf te zorgen?

Over de schrijver
Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan dertig jaar met veel plezier en heeft in 2005 geleid tot de oprichting van ConFront Coaching en Training. In de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen via coaching, training, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Via mijn site deel ik mijn kennis en ervaring met jou. Ik ben na mijn HBO-opleiding Personeel en Organisatie verder opgeleid tot Transformationeel Trainer/Coach. En ik volgde opleidingen op het gebied van o.a. Jungiaanse psychologie, NLP, Loopbaanbegeleiding, Meditatie en Mindfulness, Marketing en Communicatie, Voeding en Gezondheid en EFT. Mijn specialisaties zijn: Transformeren, balans tussen werk, zorgtaken en persoonlijkheid, loopbaan coaching, assertiviteit en grenzen stellen, communicatie, hoogsensitiviteit, stress- en burn-out-preventie.
Reactie plaatsen