Overzicht gevoelens en behoeften
06 februari 2015 

Overzicht gevoelens en behoeften

Effectieve communicatie waarin je hard mag zijn op de inhoud van je boodschap, maar zacht op de relatie, vraagt dat je in ieder geval in staat bent om het proces van communicatie enigszins te herkennen. Cruciaal is het om je bewust te zijn van wat het effect van jouw boodschap op de ander is. Je bent namelijk niet alleen verantwoordelijk voor wat je zendt, maar ook voor wat ontvangen wordt. Om je bewust te zijn van wat iets met een ander doet, zul je op zijn minst in staat moeten zijn om bij jezelf na te gaan hoe bepaalde dingen voelen. En hier gaat veel mis in communicatie. Mis omdat veel mensen gewoon geen woorden in hun bewustzijn hebben voor wat ze voelen. Ze weten vaak wel heel goed wat ze ergens van vinden... Maar alles wat je vindt, mag je houden... Want elk oordeel (dat wat er na Ik vind komt) roept weer een tegenoordeel op en daarmee vrijwel altijd strijd. Om je te helpen wat meer keuze te hebben in woorden voor je gevoelens en behoeften, vind je hieronder een overzicht van veel voorkomende gevoelens en behoeften.

Verbindende communicatiekaart

E-book verbindende communicatie


Verbindende communicatie is de sleutel naar harmonie in je relaties. Als je zou weten en begrijpen wat er allemaal mis kan gaan in de onderlinge communicatie, dan mag het wel haast een wonder heten dat er ook nog zoveel goed gaat. Misschien ben je een natuurtalent in het communiceren en gaat het bij jou als vanzelf. Als dat niet zo is en je wilt begrijpen waarom en wilt weten wat je kunt doen om het beter te maken tussen jou en je partner, collega, kinderen, enzovoorts, download dan dit E-book Verbindende communicatie! Of vraag een van mijn andere gratis E-books aan.

Wil jij ook de beste versie van jezelf worden?

Mocht je nog een extra zetje in de rug kunnen gebruiken bij het bereiken van jouw doelen of bij het uitvoeren van je wensen, dan kun je je altijd aanmelden voor een van mijn online trainingen of voor coaching.

Transformatie

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat. Wat is jouw eerste stap om beter voor jezelf te zorgen?

Over de schrijver
Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan dertig jaar met veel plezier en heeft in 2005 geleid tot de oprichting van ConFront Coaching en Training. In de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen via coaching, training, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Via mijn site deel ik mijn kennis en ervaring met jou. Ik ben na mijn HBO-opleiding Personeel en Organisatie verder opgeleid tot Transformationeel Trainer/Coach. En ik volgde opleidingen op het gebied van o.a. Jungiaanse psychologie, NLP, Loopbaanbegeleiding, Meditatie en Mindfulness, Marketing en Communicatie, Voeding en Gezondheid en EFT. Mijn specialisaties zijn: Transformeren, balans tussen werk, zorgtaken en persoonlijkheid, loopbaan coaching, assertiviteit en grenzen stellen, communicatie, hoogsensitiviteit, stress- en burn-out-preventie.
Reactie plaatsen