Communicatie: De rover en de bijna heilige
23 april 2009 

Communicatie: De rover en de bijna heilige

Lees eerst het bijbehorende verhaal: De helden in onszelf

Vanuit het perspectief van de bijna heilige:

Het was zo’n mooie ervaring daarboven. Ik kwam boven en merkte dat de ander mij niet verstond. Ik dacht: dat is geen probleem, want lichaamstaal is universeel. Dus ik ging meteen op mijn knieën in het zand en trok een cirkel om aan te geven dat wij alleen één zijn. Ik schrok wel even toen hij daar een streep doorheen trok, maar hij heeft gelijk. Natuurlijk zijn we alleen één, maar er is wel verschil. Er is wel een hemel en een aarde. Maar zijn we nu kinderen van één vader of niet? Ja toch? Hij pakte een ui en gaf die aan mij. En ik dacht toe nou, wat betekent een ui? Wat kan een ui aanduiden? Ja, ik wist het. Een ui bestaat uit verschillende lagen. Zo is de zoektocht naar de kern van ons bestaan. Laag na laag moeten we afpellen. Ik begreep het. Zonder taal nog wel, dacht ik. Ik nam een hap. Wat een geweldige man. Wat kan ik hem nu teruggeven? Oh, ja. Een ei. Eieren komen nauwelijks voor in de woestijn en eieren zijn het symbool van het begin van alle leven. Rond als de aarde, mooier is er niet. Ik gaf hem het ei. En toen gebeurde het allermooiste. Hij hoefde het niet. Ik dacht als je het niet hoeft, zo’n symbool, waarbij je zoveel geeft, dan moet je wel heilig zijn.

Vanuit het perspectief van de rover:

Ik kwam boven en dacht: wat een klein minkukeltje. Heb je geld bij je of niet? Kan ik je te grazen nemen of niet? We verstonden elkaar niet. Ik wou mijn zwaard al pakken en ik dacht: ik hak zijn kop eraf. Hij ging meteen al op zijn knieën en tekende een cirkel in het zand. Ik dacht: jakkes, we zijn omsingeld. Bah, dacht ik. Dat pik je toch niet. Jij ons omsingelen? Als jij ons omsingelt, hakken wij jullie in de pan. Tjakka, dat zal hem leren. Weet wat hij deed? Hij zou ons in zijn eentje te grazen nemen. Dat pik je toch niet. Dus ik pakte een ui en dat zal hem eens ff lekker aan het huilen brengen. Maar hij was niet bang te krijgen. Hij pakte de ui en zonder tranen te krijgen nam hij er een hap uit. Ik ben niet bang voor jou, zei hij daarmee. Het werd nog erger. Hij stak zijn hand onder zijn eigen boernoes en bood me een ei aan. Ik heb er naar gekeken en dacht: oh god, één druk van die hand en weg zijn we. Of te wel, we hebben een grotere rover ontmoet dan we zelf zijn: Dus we moeten wegwezen.

Wil jij ook de beste versie van jezelf worden?

Mocht je nog een extra zetje in de rug kunnen gebruiken bij het bereiken van jouw doelen of bij het uitvoeren van je wensen, dan kun je je altijd aanmelden voor een van mijn online trainingen of voor coaching.

Transformatie

Gratis E-book Van wens naar werkelijkheid


Wist je dat 95% van de mensen die een goed voornemen voor bv. het nieuwe jaar hebben dat voornemen niet waarmaakt? De reden daarvoor is dat de meeste mensen niet weten hoe het proces voor het behalen. Download het E-book van Wens naar Werkelijkheid of een van mijn andere gratis E-books om ervoor te zorgen dat jij jouw wensen wel laat uitkomen!

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat. Wat is jouw eerste stap om beter voor jezelf te zorgen?

Over de schrijver
Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan dertig jaar met veel plezier en heeft in 2005 geleid tot de oprichting van ConFront Coaching en Training. In de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen via coaching, training, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Via mijn site deel ik mijn kennis en ervaring met jou. Ik ben na mijn HBO-opleiding Personeel en Organisatie verder opgeleid tot Transformationeel Trainer/Coach. En ik volgde opleidingen op het gebied van o.a. Jungiaanse psychologie, NLP, Loopbaanbegeleiding, Meditatie en Mindfulness, Marketing en Communicatie, Voeding en Gezondheid en EFT. Mijn specialisaties zijn: Transformeren, balans tussen werk, zorgtaken en persoonlijkheid, loopbaan coaching, assertiviteit en grenzen stellen, communicatie, hoogsensitiviteit, stress- en burn-out-preventie.
Reactie plaatsen