Coaching: Hoe je moeiteloos je doelen kunt bereiken
26 maart 2012 
in Doelen

Coaching: Hoe je moeiteloos je doelen kunt bereiken

Leef jij je leven bewust? En stel je daar voor jezelf ook bewust doelen in? Of laat je het leven voor jou bepalen wat er gebeurt? Hoe je het ook doet, er is geen goed en geen fout in. Wel gevolgen. Als je wilt werken met de wet van creatie, dan kun je aan de slag gaan met het stellen van doelen.

Doelen en wetmatigheden

In het stellen en bereiken van doelen zitten bepaalde wetmatigheden. Of je nu veel geld wilt verdienen, af wilt vallen een goede relatie wilt of bv. goed voor jezelf wilt leren zorgen. Allemaal begint het met het stellen van het doel en het nemen van de beslissing dat je dat wilt. De wil alleen is meestal niet genoeg. Over het stellen van doelen valt veel meer te vertellen. Je doel moet sowieso positief geformuleerd zijn en daarnaast moet je de beslissing nemen dat doel te gaan bereiken.

Handicap in het bereiken van je doelen

En hier ontstaat voor veel mensen al de eerste handicap. Want de meeste mensen weten beter wat ze niet willen, dan wat ze wel willen. Dus wees je bij het stellen van je doel bewust, dat je het formuleert zonder de woorden ‘niet’ en ‘minder’.

Vervelende consequenties van je doelen

Als de uitkomst van je doel ook vervelende consequenties voor jezelf om je omgeving tot gevolg heeft, dan kan dat ertoe leiden dat je jezelf onbewust gaat saboteren. Je wilt dan links en rechtsaf tegelijkertijd en eindigt in een spagaat. 

Doelen stellen is niet voldoende voorwaarde

Het stellen van doelen is daarom wel voorwaarde maar niet voldoende voorwaarde. Een tweede en heel cruciale stap in het stellen van doelen, is dat je de veelal negatieve gedachten die je hebt om je doel te bereiken leert omzetten in positieve versterkende gedachten. Als je slank energiek en gezond wilt worden en je vertelt jezelf tegelijkertijd bewust of onbewust dat het bereiken van dat doel ook betekent dat je bv. heel aantrekkelijk wordt voor het andere geslacht en je weet niet goed hoe je daarmee om moet gaan, dan kan je dat onbewust gaan ondermijnen. 

Een eerste stap in de richting van je doel

De volgende stap die je te zetten hebt bij het stellen en bereiken van doelen is dat je zodra je een doel hebt gesteld en opgeschreven, dat je een eerste stap zet in de richting van je doel. Dat kan betekenen dat je bv. informatie gaat opvragen of voor jezelf een strategie gaat vaststellen hoe je je doel wilt gaan bereiken. 

Focus op je doelen

Houd je aandacht bij je doel. Een levensgrote valkuil is dat je doelen gaat stellen, er een korte poos mee bezig  bent en vervolgens je aandacht weer verslapt. Je bent inmiddels een paar kilo afgevallen, je voelt je al weer wat beter en vervolgens denk je: het is ook eigenlijk wel goed zo. Je bent je focus op je doel kwijt en zult je doel dan ook niet meer bereiken. 

Strategie om je doelen te bereiken

Om dat te voorkomen is het belangrijk een goede strategie te hebben. Een plan dat je gaat helpen om je doel te bereiken en wat er ook voor zorgt dat je je focus houdt. Tegelijkertijd is het ook zo dat wanneer je doelen gaat stellen en je hebt voldoende redenen om je doelen te bereiken er als vanzelf ook allerlei kansen en mogelijkheden op je pad komen die je gaan helpen om je doel te bereiken. 

Houd je doel vast, maar laat het resultaat los

Dat vraagt overigens wel van jou dat je los laat of je je doel ooit zult bereiken. Je moet dus een verlangen hebben wat groot genoeg is om het ook ingevuld te krijgen en tegelijkertijd moet je er op durven vertrouwen dat het zich zal gaan manifesteren. Wanneer je bij het doelen stellen te graag wilt en in feite een nee niet kunt eren, dan stagneert de energie in het manifesteren van je doelen.

Basisbeginselen om je doelen te bereiken

Dus een of meer doelen, genoeg redenen om het te willen, focus en een goede strategie zijn basisbeginselen om je doelen te bereiken. Maar de belangrijkste is: Het draait allemaal niet om het stellen en bereiken van je doelen. Zodra je je doelen hebt bereikt wil je uiteindelijk weer wat anders. Het bereiken van je doelen geeft maar korte tijd bevrediging van je behoeften. 

De weg naar je doel toe

Conclusie:  Alles draait om de weg naar je doelen toe. Die moet zo plezierig mogelijk zijn. Je leven draait uiteindelijk om het genieten van de reis naar je doelen toe.  Je wordt geboren, bereikt een aantal doelen en op moment x houdt dit leven weer op. Je kunt er dan ook maar beter zoveel mogelijk plezier uit hebben gehaald.

Hulp nodig bij het bereiken van je doel?

Mocht je nog een extra zetje in de rug kunnen gebruiken bij het bereiken van jouw doelen of bij het uitvoeren van je wensen, dan kun je je altijd aanmelden voor een van mijn online trainingen of voor coaching.

Transformatie

Gratis E-book Van wens naar werkelijkheid


Wist je dat 95% van de mensen die een goed voornemen voor bv. het nieuwe jaar hebben dat voornemen niet waarmaakt? De reden daarvoor is dat de meeste mensen niet weten hoe het proces voor het behalen. Download het E-book van Wens naar Werkelijkheid om ervoor te zorgen dat jij jouw wensen wel laat uitkomen!

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat. Wat is jouw eerste stap om beter voor jezelf te zorgen?

Over de schrijver
Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan dertig jaar met veel plezier en heeft in 2005 geleid tot de oprichting van ConFront Coaching en Training. In de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen via coaching, training, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Via mijn site deel ik mijn kennis en ervaring met jou. Ik ben na mijn HBO-opleiding Personeel en Organisatie verder opgeleid tot Transformationeel Trainer/Coach. En ik volgde opleidingen op het gebied van o.a. Jungiaanse psychologie, NLP, Loopbaanbegeleiding, Meditatie en Mindfulness, Marketing en Communicatie, Voeding en Gezondheid en EFT. Mijn specialisaties zijn: Transformeren, balans tussen werk, zorgtaken en persoonlijkheid, loopbaan coaching, assertiviteit en grenzen stellen, communicatie, hoogsensitiviteit, stress- en burn-out-preventie.
Reactie plaatsen