Rijkdom en overvloed

Geld en materie zijn in mijn leven nooit zo’n issue geweest. Ik had genoeg. Niet teveel en niet te weinig. Ja uiteraard waren er wel periodes dat ik het breder had en periodes dat ik de broekriem weer aan moest halen. Maar dat ging altijd moeiteloos en flexibel. Ik heb nooit echt ‘in tekort’ geleefd waar het om geld en spullen ging.

Financieel bewustzijn

Toch heb ik een jaar of wat geleden een training gevolgd (de millionaire mind van T. Harv Eker) die wel mijn financiële bewustzijn wakker heeft geschud. Ik heb me door deze training gerealiseerd wat mijn mindset, mijn gedachten over geld, voor gevolgen had voor mijn leven. Nu was ik waar het mijn materiële leven betreft best tevreden. Het ging zoals het ging en zoals gezegd: Ik heb nooit echt in tekort geleefd.

Financieel vrij

Maar Harv maakte me bewust dat ik keuze had. Dat ik als ik dat zou willen financieel vrij zou kunnen worden. Financieel vrij betekent dat ik zoveel geld ontvang dat ik er goed van kan leven, maar dat ik daar niet meer voor hoef te werken. Een vorm van passief inkomen creëren, waardoor geld voor mij werkt in plaats van dat ik voor het geld werk. Het heeft mij wakker geschud. En hoewel ik zeker niet meer aan het begin van mijn werkende leven sta, zijn er nog steeds mogelijkheden en kansen om financieel vrij te worden. We (mijn man en ik) zijn daar op onze manier wel mee bezig.

Rijkdom gaat niet over geld

Maar echte rijkdom weet ik allang, gaat niet over geld. Echte rijkdom gaat over veel meer dan dat. Echte rijkdom gaat onder meer over het bewustzijn van je mindset. Bewustzijn, omdat zonder bewustzijn je niet in staat bent iets te veranderen. Zonder T. Harv had ik hoogstwaarschijnlijk nu nog gedaan wat ik voor die tijd ook deed. Totaal onbewust van de kansen en mogelijkheden om financieel vrij te worden. Dat was een ver van mijn bed show. Ik had er nooit over nagedacht en vond het iets voor de rijken en niet voor mij. Inmiddels weet ik dus dat ik daar keuze in heb. Die keuze en dat bewustzijn heb ik niet alleen ten aanzien van geld, maar in de loop der jaren ook over andere zaken gekregen. Zoals hoe ik mijn eigen emoties creëer. En ook wat die emoties mij te vertellen hebben. En wat ik kan doen om me ook onder nare omstandigheden toch goed te voelen. Daar ligt zoals ik er nu tegenaan kijk de ware rijkdom. De rijkdom die voor een ieder bereikbaar en beschikbaar is. Peter uit het onderstaande verhaal ontdekte dat ook…

De diamant 

Toen hij ’s avonds laat aankwam bij de rand van het dorp  maakte de meester zich gereed voor de nacht. Hij ging onder een boom zitten toen Peter onverwachts bij hem langs kwam. Peter zei tegen de meester:  “De steen, de steen, geef mij die waardevolle steen!” riep hij.

De meester vroeg vervolgens aan Peter: Over welke steen heb je het? Afgelopen nacht, zei Peter, heb ik van een engel gedroomd. De engel zei tegen me dat ik naar de rand van het dorp moest gaan en dat ik daar in het halfduister iemand zou tegenkomen onder een boom. De engel vertelde mij ook dat deze persoon mij een zeer waardevolle steen zou geven. En die steen zou mij voor de rest van mijn leven rijk maken.

De meester voelde in zijn zakken en haalde een steen tevoorschijn. Ik denk dat jouw engel deze bedoelde, zei de meester. Terwijl hij Peter de steen gaf. Ik heb de steen een paar dagen geleden ergens in het bos gevonden. Je mag hem met alle liefde hebben. Peter keek zijn ogen uit. Wat een prachtige, kostbare diamant had hij daar in zijn hand. Die diamant was van onbetaalbare waarde.

Nadat Peter de steen in ontvangst had genomen ging hij terug naar zijn huis. Hij bekeek de diamant van alle kanten en genoot van haar schoonheid voordat hij uiteindelijk naar bed ging. Maar eenmaal in bed kon hij de slaap niet vatten. Hoe hij ook draaide en woelde… Het wilde niet. Hij was klaarwakker. Het zat hem helemaal niet lekker. Het klopte gewoon niet. Hij snapte er geen hout van en het maakte hem verschrikkelijk rusteloos.

Daarom ook ging hij direct toen het licht werd vroeg in de morgen van bed af en snelde terug naar de rand van het dorp waar hij de meester had ontmoet. En de woorden die hij toen sprake waren: Meester, mag ik van u de rijkdom leren die het u mogelijk maakt om zo gemakkelijk en zonder enige reserve die kostbare steen weg te geven.

En jij?

Leef jij al in overvloed? Vind jij ware rijkdom en geluk in je leven? Het is echt te leren, ook al lijkt het leven soms een grote nachtmerrie aan tegenslag. Meer weten? Meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek.

Wil jij ook de beste versie van jezelf worden?

Mocht je nog een extra zetje in de rug kunnen gebruiken bij het bereiken van jouw doelen of bij het uitvoeren van je wensen, dan kun je je altijd aanmelden voor een van mijn online trainingen of voor coaching.

Transformatie

Gratis E-book Van wens naar werkelijkheid


Wist je dat 95% van de mensen die een goed voornemen voor bv. het nieuwe jaar hebben dat voornemen niet waarmaakt? De reden daarvoor is dat de meeste mensen niet weten hoe het proces voor het behalen. Download het E-book van Wens naar Werkelijkheid om ervoor te zorgen dat jij jouw wensen wel laat uitkomen!

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat. Wat is jouw eerste stap om beter voor jezelf te zorgen?

Over de schrijver
Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan dertig jaar met veel plezier en heeft in 2005 geleid tot de oprichting van ConFront Coaching en Training. In de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen via coaching, training, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Via mijn site deel ik mijn kennis en ervaring met jou. Ik ben na mijn HBO-opleiding Personeel en Organisatie verder opgeleid tot Transformationeel Trainer/Coach. En ik volgde opleidingen op het gebied van o.a. Jungiaanse psychologie, NLP, Loopbaanbegeleiding, Meditatie en Mindfulness, Marketing en Communicatie, Voeding en Gezondheid en EFT. Mijn specialisaties zijn: Transformeren, balans tussen werk, zorgtaken en persoonlijkheid, loopbaan coaching, assertiviteit en grenzen stellen, communicatie, hoogsensitiviteit, stress- en burn-out-preventie.
Reactie plaatsen