Succesvol en gelukkig zijn?
Succes
Nelly deJong
Succes
09/23/2014
4 min
0

Altijd succesvol en gelukkig zijn?

09/23/2014
4 min
0

Hoewel ik er de laatste tijd wat minder toe in de gelegenheid ben geweest, luister ik graag en regelmatig als ik in de auto onderweg ben naar trainingen en seminars. Op die manier is mijn auto mijn universiteit. Ik ben al vele keren geïnspireerd uit mijn auto gestapt. Zelfs of misschien wel juist als ik in de file had gestaan. Altijd deed en doe ik dan weer nieuwe inzichten op. Of oude en vertrouwde inzichten komen opnieuw voorbij en zetten me weer op een spoor waar ik weer wat mee kan. Zo ook afgelopen week. Ik had een leuke dag voor de boeg met een paar leuke afspraken. Maar wel in Utrecht en Amsterdam. 

Powertalk

Waar had ik zin in vroeg ik mezelf 's morgens om 8.00 toen ik in de auto stapte af. Het werd Anthony Robbins. Altijd goed voor de inspiratie. Een van zijn powertalks, die hij vele jaren geleden op de Amerikaanse radio hield. En hoewel hij me niets nieuws vertelde in die zin dan, dat ik wat hij vertelde al wel eens eerder had gehoord, was er toch ook weer iets dat ik eruit meenam. 

Dat ken ik al

Vroeger zou ik trouwens als ik niet iets nieuws gehoord zou hebben, al vrij snel afgehaakt zijn. Want er was een tijd dat ik in de: Dat ken ik al, stand zat. En das een stand waarin je niks meer leert. Omdat je, en in dit geval ik, niet meer open staat voor wat er op je af komt. Maar dat ben ik gelukkig kwijt geraakt. Nu zet ik mezelf daar niet meer mee op slot, maar vraag ik mezelf juist af: Wat heb ik vandaag geleerd? Wat neem ik mee uit deze bijeenkomst? Wat kan deze opname mij leren? En dat was ook wat ik deed toen ik de powertalk van Anthony Robbins had gehoord. 

Waar ging het over?

Vaak hebben we de neiging om onze aandacht en energie eenzijdig te richten op een of hooguit twee onderwerpen in ons leven. Of we geven veel aandacht aan ons werk. Of aan de relatie(s). Maar er zijn meer levensgebieden die aandacht vragen. Globaal zou je kunnen zeggen zijn er vijf levensgebieden die belangrijk zijn en die voorwaarde zijn om succesvol en blijvend gelukkig te zijn. Dat zijn:

  • Werk 
  • Financien 
  • Relaties
  • Gezondheid
  • Persoonlijke groei of ontwikkeling. 

Als je je aandacht zoals vaak gebeurt op een ding focust, dan ontstaat erop dat punt groei. maar de andere aandachtsgebieden verslonzen dan vaak. Het gevolg van veel met je werk bezig zijn is vaak dat je relaties eronder lijden. Dan gaat je partner vaak vroeg of later klagen en zeuren en om van het gezeur af te zijn steek je maar weer veel energie in je relatie. Dat houd je een tijdje vol, zeg eens een maand en daarna verslapt dat vaak weer. En dat geldt net zo voor de andere levensgebieden. Er zijn steeds pieken en dalen in je energieverdeling over die terreinen. Met als gevolg dat je ook pieken en dalen hebt in emotionele beleving ten aanzien van die terreinen. 

Iedere dag een beetje

Om blijvend succesvol te zijn hoef je niet eens zo ontzettend veel te veranderen. De uitdaging is vooral om je energie en aandacht blijvend te verdelen over die gebieden. Maar dan niet in de tijd verdeeld, maar juist iedere dag. En iedere dag uitgaan van het principe van Altijd Doorgaande Verbetering. Als je elke dag op alle vijf de gebieden zorgt voor een heel klein beetje groei, dan word je steeds succesvoller en steeds gelukkiger. Omdat je consistent bouwt aan aan je succes en geluk. 

Alles vraagt aandacht

Als je te weinig aandacht schenkt aan je gezondheid, gaat vroeg of later je lijf muiten. Schenk je geen of te weinig aandacht aan je financiën, dan sta je uiteindelijk ook voor problemen. En steek je geen energie in je persoonlijke ontwikkeling dan blijf je stil staan en stilstand is net als in de natuur achteruitgang en uiteindelijk dood gaan. Je relaties onderhouden is voorwaarde om je verbonden te blijven voelen dus ook daar is het belangrijk blijvend energie in te steken. 

Aandacht beter verdelen

Voor mij was het weer even een eye-opener. De afgelopen tijd is mijn aandacht en energie niet consistent op de vijf terreinen geweest, maar toch wat eenzijdig verdeeld. Ik heb voor mezelf weer een checklist gemaakt om mezelf er dagelijks aan te herinneren elke dag energie te steken in alle vijf terreinen. Ik ben weer bij de les. Want ik wil wel elke dag succesvol en gelukkig zijn! En jij? Hoe verdeel jij je energie? En doe je dat consistent? En wat levert je dat op?

Wil jij ook de beste versie van jezelf worden?

Mocht je nog een extra zetje in de rug kunnen gebruiken bij het bereiken van jouw doelen of bij het uitvoeren van je wensen, dan kun je je altijd aanmelden voor een van mijn online trainingen of voor coaching.

Transformatie

Gratis E-book Van wens naar werkelijkheid


Wist je dat 95% van de mensen die een goed voornemen voor bv. het nieuwe jaar hebben dat voornemen niet waarmaakt? De reden daarvoor is dat de meeste mensen niet weten hoe het proces voor het behalen. Download het E-book van Wens naar Werkelijkheid om ervoor te zorgen dat jij jouw wensen wel laat uitkomen!

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat. Wat is jouw eerste stap om beter voor jezelf te zorgen?

Reacties
Categorieën