Zo herken je een ‘foute’ man! Tips
05 december 2013 

Zo herken je een ‘foute’ man! Tips

We hebben allemaal zo onze minpuntjes. Van die irritante trekjes waar een ander zich aan kan storen. Bij sommige mensen zijn die trekjes meer dan alleen maar minpuntjes. Soms verworden die minpuntjes op een gegeven moment tot een groot ding. Het lukt je dan als partner niet meer om daar mee te blijven leven. Er zijn een aantal kenmerken die je als een soort van waarschuwingslampje kunt gebruiken om na te gaan of je potentiële partner voor problemen gaat zorgen. Of dat je zelf misschien wel iets te doen hebt voordat je een vruchtbare gelijkwaardige relatie aan kunt gaan. Wat zijn die kenmerken?

1.  Eerdere vechtscheidingen

Als je lief to be de scheiding en alles wat daarbij komt vooral toerekent aan zijn ex dan mogen de alarmbellen gaan rinkelen.  Een scheiding is namelijk altijd het gevolg van de acties en reacties van beide partners. Als de ander niet in staat is te reflecteren op zijn eigen aandeel, dan zit je tegenover iemand die niet in staat is te erkennen wat er echt is gebeurd. De kans is zeer groot dat zijn scheiding nog niet is verwerkt en dat hij de schuld voor wat er mis gaat in zijn leven misschien wel altijd buiten zichzelf blijft zoeken. Dat betekent dat jij de volgende zondebok gaat worden. Wil je dat? 

2.  Geldzorgen

Geld kan een belangrijke stressfactor zijn in relaties. Geldzorgen hebben veelal een sterk negatieve invloed op relaties. Maar ook los van geldzorgen, als je niet alle twee dezelfde normen hebt ten aanzien van geld, dan loop je vroeger of later tegen gedoe op. Als jij wilt sparen en hij geeft het liever uit, dan krijg je het op een gegeven moment Spaans benauwd. Maar andersom ook. Als jij wilt uitgeven en hij wil sparen, dan ga je je onvrij voelen. Natuurlijk kun je daar wat over afspreken, maar weet dat het altijd een bron van stress zal zijn tussen jullie.

3.  Huisdieren

Als de kat of de hond belangrijker is dan jij, dan kan je maar beter maken dat je weg bent. De meeste vrouwen denken dat ze de ander wel kunnen veranderen als ze ergens tegenaan lopen. Maar dat is voor zover ik weet nog nooit gelukt. Wel is het een van de belangrijkere redenen voor mensen om uit elkaar te gaan. Ze willen wel veranderen, maar niet veranderd worden. Dus als zijn huisdier belangrijker is dan jij, weet dan dat je altijd op het tweede plan gaat komen en in tekort gaat leven waar het om jouw behoefte aan aandacht en zorg gaat.

4.  Nooit een lange relatie gehad

Als hij na zijn dertigste moet toegeven dat hij nog nooit een langdurige relatie heeft gehad, wees dan op je hoede. De kans is groot dat hij bindings- of verlatingsangst heeft. In een dergelijke relatie stappen betekent dan jezelf blootstellen aan overmatige jaloezie en jezelf altijd moeten verantwoorden en bewijzen. Jij zult het gat in hem moeten vullen, maar het gat is een bodemloze put. Weet dus waar je aan begint…

5.  Altijd te laat

Wat zijn reden ook is, als je lief to be, meer dan drie keer te laat komt, zorg dan dat je weg bent. Je bent om wat voor reden dan ook gewoon niet belangrijk genoeg voor hem. En je doet jezelf verdriet door te blijven verwachten dat dat wel anders zal worden. Ook hier geldt weer: Proberen hem te veranderen, levert je vooral veel spanning en strijd op. Als je blijft geef je in feite aan hem toe: Ik ben niet belangrijk. Dat zal misschien op dit moment ook al jouw werkelijkheid kunnen zijn, maar weet dan dat je die op deze manier zelf creëert. Wegwezen dus!

6.  K… kinderen

Als de klik tussen jou en zijn kinderen of tussen jouw kinderen en hem er niet is, dan is de bron voor veel spanning en strijd aanwezig. Je hebt alle recht op nieuw geluk en een nieuwe relatie, maar zwaar tegenwerkende kinderen is een grote bron van stress. Uiteindelijk kan er niemand tussen jou en zijn kinderen komen en andersom. Je hoeft elkaars kinderen niet geweldig te vinden, maar als er sprake is van directe tegenwerking van de kinderen, stop er dan maar liever mee, want de kans dat je deze strijd gaat verliezen is levensgroot.

7.  Mama’s of papa’s kind

Heeft hij een te close relatie met zijn moeder? Woont hij zelfs nog thuis of gaat hij er regelmatig eten? Is hij veeleisend als het over eten en dergelijke gaat? Kan er niemand beter koken dan zijn moeder?  Pas dan op! Andersom geldt trouwens net zo: Als hij zijn ouders haat, dan is er sprake van een emotioneel instabiele relatie en daarmee een instabiele emotionele hechting. Hij zal overgevoelig kunnen reageren op van alles. Een relatie met deze man is vragen om problemen.

8.  Onredelijk reageren in het openbaar

Als je lief to be snauwerig reageert op de buschauffeur, de ober of de ambtenaar wees je dan bewust dat hij weinig  begrip en respect toont en opbrengt voor het wereldbeeld van de ander. Nu is het de ober… Straks ben jij aan de beurt. Wil je dat?

Wat is de reden dat je deze partner aantrekt?

Vertoont je nieuwe lief een of meer van bovenstaande kenmerken wees dan op je hoede. En let op wat er met jou gebeurt? Hoe voel je je als hij dergelijk gedrag vertoont? Is dit wat jij wilt in een relatie? Of zoek je juist dit type man uit omdat je zelf nog wat met je zelfwaardering en eigenwaarde hebt op te lossen? Weet dan dat dat waarschijnlijk in deze relatie niet gaat lukken. Als je zelf problemen hebt met je zelfwaardering is het des te belangrijker dat je een stabiele en respectvolle relatie vindt waarin jij mag zijn wie je bent en waarin je respecteert wordt om wie je bent. Zorg dus goed voor jezelf en vermijd deze 'foute' mannen. Zij hebben ook nog wat te doen voor ze klaar zijn voor een stabiele en respectvolle relatie.

Wat zijn jouw ervaringen met 'foute' mannen?

Kom je net uit een relatie met een 'foute' man? Zit je er nog in? Wat doe je of deed je om beter voor jezelf te zorgen? Deel het en laat ons leren van jouw levenslessen!

Wil jij ook de beste versie van jezelf worden?

Mocht je nog een extra zetje in de rug kunnen gebruiken bij het bereiken van jouw doelen of bij het uitvoeren van je wensen, dan kun je je altijd aanmelden voor een van mijn online trainingen of voor coaching.

Transformatie

Gratis E-book Van wens naar werkelijkheid


Wist je dat 95% van de mensen die een goed voornemen voor bv. het nieuwe jaar hebben dat voornemen niet waarmaakt? De reden daarvoor is dat de meeste mensen niet weten hoe het proces voor het behalen. Download het E-book van Wens naar Werkelijkheid om ervoor te zorgen dat jij jouw wensen wel laat uitkomen!

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat. Wat is jouw eerste stap om beter voor jezelf te zorgen?

Over de schrijver
Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan dertig jaar met veel plezier en heeft in 2005 geleid tot de oprichting van ConFront Coaching en Training. In de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen via coaching, training, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Via mijn site deel ik mijn kennis en ervaring met jou. Ik ben na mijn HBO-opleiding Personeel en Organisatie verder opgeleid tot Transformationeel Trainer/Coach. En ik volgde opleidingen op het gebied van o.a. Jungiaanse psychologie, NLP, Loopbaanbegeleiding, Meditatie en Mindfulness, Marketing en Communicatie, Voeding en Gezondheid en EFT. Mijn specialisaties zijn: Transformeren, balans tussen werk, zorgtaken en persoonlijkheid, loopbaan coaching, assertiviteit en grenzen stellen, communicatie, hoogsensitiviteit, stress- en burn-out-preventie.
Reactie plaatsen