Welke kleur hebben jouw kaarten?

Ik kan goede of slechte kaarten hebben. Maar het komt er vooral op aan hoe ik ze speel.

Inspiratiekaarten

Inspirerende teksten helpen je om je spanning te verminderen doordat ze je op een subtiele manier helpen herinneren aan wie je echt bent. Aan je innerlijke kracht en aan de beste versie van jezelf. De inspiratiekaarten bevatten vaak oude wijsheden, maar helpen je ook door het stellen van vragen aan jezelf om dichter bij jezelf en wat voor jou belangrijk is te komen. Je kunt ze gemakkelijk delen op bijvoorbeeld Facebook, Pinterest, Twitter en Google+

In de stress

Vaak zitten we in de val van het richten van onze aandacht op datgene wat we niet willen. Of we weten niet goed wat we willen. En het gevolg daarvan is dat we in de stress schieten. Daar is niks geks aan. Zo werkt het nu eenmaal in ons lichaam en ons systeem. Het is alleen wel zo dat allerlei onderzoeken steeds opnieuw aantonen dat degenen die hun aandacht vooral richten op wat wel goed gaat en op de kansen en mogelijkheden die het leven hen brengt, meer geluk en succes ervaren in hun leven.

Emotionele spieren kweken

Soms hebben we allemaal wel eens niet onze dag. Eerlijk is eerlijk. Ik heb ze ook nog steeds. Maar het gebeurt wel steeds vaker dat het geen dagen meer zijn. Maar meestal nog maar een uurtje of zo. Omdat ik mezelf er steeds beter van bewust aan het worden ben, dat ik zelf mijn off-dag creëer. Niemand anders dan ik, kan er een andere dag van maken. Niemand anders dan ik, kan mezelf de vraag in een rotsituatie stellen: Wat is de winst van dit verlies? Of: Als toeval niet bestaat, waarom wil dit in mijn leven zijn? Op die manier zet ik mijn negatieve gedachten die mijn dag negatief kleuren om in iets dat voor mij gaat werken in plaats van tegen mij. Ik richt mijn aandacht op wat ik wel kan veranderen. Op mijn cirkel van invloed zoals Stephen Covey dat vele jaren geleden beschreef in zijn Zeven eigenschappen van effectief leiderschap. Soms lijkt het leven tegen je te zijn. Je kunt dan een innerlijke weerstand in jezelf voelen. Je wilt niet dat er is wat er is. Maar er is wel wat er is. Als je op dergelijke momenten je kijk op de situatie verandert dan ben je jezelf en je gedachten aan het herkaderen, zoals ze dat in de NLP noemen. Je verandert je kijk op de situatie, als je de situatie zelf niet kunt veranderen. Denk bijvoorbeeld maar eens terug aan zware tijden uit je verleden waar je alleen maar sterker uit bent gekomen. Het zijn juist de moeilijkheden in je leven waardoor je sterke emotionele spieren kweekt.

Hoe speel jij je kaarten?

Moeilijkheden horen nu eenmaal bij het leven. De vraag is ook niet of ze komen. Ze komen gewoon. Maar waar het om gaat is hoe jij omgaat met die moeilijkheden. Hoe ga jij je slechte kaarten spelen? Schiet je bv. meteen in de slachtofferrol? Ga je jezelf zielig zitten voelen en is ineens je hele leven niks meer waard? Of beschouw je moeilijkheden als kansen om weer nieuwe dingen over jezelf te ontdekken? Als mogelijkheden om te leren jezelf steeds opnieuw te overstijgen? De kaarten die je krijgt in je leven zijn voor iedereen verschillend. Maar de keus die je hebt in hoe je die kaarten gaat spelen is waar het om gaat.

Ook een dagelijkse persoonlijke inspiratiekaart in je mailbox? Meld je dan nu aan!

 

Wil jij ook de beste versie van jezelf worden?

Mocht je nog een extra zetje in de rug kunnen gebruiken bij het bereiken van jouw doelen of bij het uitvoeren van je wensen, dan kun je je altijd aanmelden voor een van mijn online trainingen of voor coaching.

Transformatie

Over de schrijver
Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan dertig jaar met veel plezier en heeft in 2005 geleid tot de oprichting van ConFront Coaching en Training. In de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen via coaching, training, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Via mijn site deel ik mijn kennis en ervaring met jou. Ik ben na mijn HBO-opleiding Personeel en Organisatie verder opgeleid tot Transformationeel Trainer/Coach. En ik volgde opleidingen op het gebied van o.a. Jungiaanse psychologie, NLP, Loopbaanbegeleiding, Meditatie en Mindfulness, Marketing en Communicatie, Voeding en Gezondheid en EFT. Mijn specialisaties zijn: Transformeren, balans tussen werk, zorgtaken en persoonlijkheid, loopbaan coaching, assertiviteit en grenzen stellen, communicatie, hoogsensitiviteit, stress- en burn-out-preventie.
Reactie plaatsen