Gezondheid-Energie: Tien overtuigingen voor een blijvend slank lichaam
12 juli 2008 

Gezondheid-Energie: Tien overtuigingen voor een blijvend slank lichaam

Om blijvend slank te zijn zul je een innerlijke overtuiging moeten hebben dat je dat doel wilt, kunt en gaat bereiken. Zonder die innerlijke zekerheid wordt het een vorm van proberen. En proberen betekent in ons zenuwstelsel veel moeite doen en weinig resultaten bereiken. Wat weer tot gevolg heeft dat we op een gegeven moment ook stoppen met proberen, want proberen levert ons gewoon te weinig op. Hoe wel?

Welke overtuigingen heb je nodig?

Wat voor overtuigingen heb je nodig om blijvend slank en gezond te worden/zijn?

  1. Ik heb de grens bereikt. Ik ben op een punt gekomen dat de pijn te groot is. Ik moet nu afvallen/ik committeer me.

  2. Ik moet het doen. Ik ben verantwoordelijk en niemand anders voor het creëren van het slanke lichaam dat ik wil.

  3. Ik kan het, ik wil het, ik doe het. Succesvolle afvallers weten dat ze die controle hebben over hun lichaam. 

  4. Het verleden rechtvaardigt de toekomst niet. Als jij denkt dat het verleden de toekomst rechtvaardigt dan zit je vast en in de val. Alle mensen die succesvol en blijvend afvallen weten dat het deze keer anders is. 

  5. Ik ben voorbereid, ik heb een plan, een krachtige strategie, weet hoe ik het ga aanpakken. 

  6. Slank worden is een uitdaging en geen probleem.

  7. Ik ben niet mijn gedrag. Vroeger at ik teveel en bewoog ik te weinig, maar dat is nu voorbij. Dat was niet mijn echte ik.

  8. Ik richt al mijn aandacht en kracht op mijn uitdaging. Als je je tijd en moeite focust op één uitkomst, dan concentreer je je kracht. Geconcentreerde kracht leidt tot gefocuste actie en die leidt weer tot positieve resultaten.

  9. Ik heb realistische doelenJe moet realistische verwachtingen hebben van wat je bereiken kunt en de manier waarop je het bereiken kunt.

  10. De laatste en misschien wel de belangrijkste: ik ga genieten van het proces!!!

Wil jij ook de beste versie van jezelf worden?

Mocht je nog een extra zetje in de rug kunnen gebruiken bij het bereiken van jouw doelen of bij het uitvoeren van je wensen, dan kun je je altijd aanmelden voor een van mijn online trainingen of voor coaching.

Transformatie

Gratis E-book Van wens naar werkelijkheid


Wist je dat 95% van de mensen die een goed voornemen voor bv. het nieuwe jaar hebben dat voornemen niet waarmaakt? De reden daarvoor is dat de meeste mensen niet weten hoe het proces voor het behalen. Download het E-book van Wens naar Werkelijkheid of een van mijn andere gratis E-books om ervoor te zorgen dat jij jouw wensen wel laat uitkomen!

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat. Wat is jouw eerste stap om beter voor jezelf te zorgen?

Over de schrijver
Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan dertig jaar met veel plezier en heeft in 2005 geleid tot de oprichting van ConFront Coaching en Training. In de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen via coaching, training, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Via mijn site deel ik mijn kennis en ervaring met jou. Ik ben na mijn HBO-opleiding Personeel en Organisatie verder opgeleid tot Transformationeel Trainer/Coach. En ik volgde opleidingen op het gebied van o.a. Jungiaanse psychologie, NLP, Loopbaanbegeleiding, Meditatie en Mindfulness, Marketing en Communicatie, Voeding en Gezondheid en EFT. Mijn specialisaties zijn: Transformeren, balans tussen werk, zorgtaken en persoonlijkheid, loopbaan coaching, assertiviteit en grenzen stellen, communicatie, hoogsensitiviteit, stress- en burn-out-preventie.
Reactie plaatsen