Gezondheid-Energie: Afvallen? Eten als brandstof?
07 januari 2009 

Gezondheid-Energie: Afvallen? Eten als brandstof?

Met enige regelmaat stel ik mensen wel eens de vraag of ze weten wat de belangrijkste brandstof voor hun lichaam is. Steevast krijg ik allerlei vormen van voedsel als antwoord. Slechts een enkeling is zich bewust van de belangrijkste brandstof voor het lichaam. Toch kunnen we maanden zonder voedsel. Iets minder lang zonder vocht en maar een paar minuten zonder zuurstof. Ons lichaam bestaat uit cellen. Die cellen gebruiken zuurstof als brandstof. Daarom is zuurstof echt belangrijk voor ons lichaam. Maar het is niet de enige reden. Een goede diepe buikademhaling doet meer.


Beter nadenken

Het ontspant je waardoor je onder andere minder eet en minder gespannen reageert in allerlei situaties. Het Ā zorgt ervoor dat je hersenen meer zuurstof krijgen waardoor je beter kunt nadenken. En wat ook veel minder bekend is, is het effect op je lymfesysteem. Waar het hart de bloedsomloop als een soort pomp heeft om ervoor te zorgen dat de zuurstof door het hele lichaam wordt gepompt en alle vitale delen van zuurstof worden voorzien, heeft het lymfesysteem dat niet. En het lymfesysteem heeft weer als functie afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. Onderzoek heeft aangetoond dat een diepe buikademhaling het lymfesysteem optimaal laat werken. Hierdoor raak je je afvalstoffen beter kwijt en wordt ook je weerstand tegen allerlei kwaaltjes en ziekten beter. Reden genoeg dus om goed op je ademhaling te letten. Beter leren ademen? Mindfulness helpt je erbij.

Rust en vrede in jezelf vinden?

Jezelf steeds beter leren kennen en het contact met je lichaam leren herstellen? Meld je dan aan voor de 8 weekse online training Liever Gelukkig met Mindfulness.

Of download mijn gratis E-book: Liever Gelukkig met mindfulness of een van mijn andere gratis E-books.

Geleide meditaties - visualisaties

Gratis meditaties

Meditatie brengt rust en kalmeert je gedachten. Door te mediteren ontdek je hoe je afstand kunt nemen van de vaak negatieve gedachten die ontelbare keren in je bewustzijn voorbij komen. In plaats van energie te steken in die gedachten, verzoen je het denken met je bewustzijn, met je bewuste ik, dat altijd gezond, compleet en heel is. Via meditatie maak je verbinding met wie je werkelijk bent en ontdek je wat voor jou de wezenlijke dingen in je leven zijn. Download gratis meditaties.

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat. Wat is jouw eerste stap om beter voor jezelf te zorgen?

Over de schrijver
Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan dertig jaar met veel plezier en heeft in 2005 geleid tot de oprichting van ConFront Coaching en Training. In de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen via coaching, training, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Via mijn site deel ik mijn kennis en ervaring met jou. Ik ben na mijn HBO-opleiding Personeel en Organisatie verder opgeleid tot Transformationeel Trainer/Coach. En ik volgde opleidingen op het gebied van o.a. Jungiaanse psychologie, NLP, Loopbaanbegeleiding, Meditatie en Mindfulness, Marketing en Communicatie, Voeding en Gezondheid en EFT. Mijn specialisaties zijn: Transformeren, balans tussen werk, zorgtaken en persoonlijkheid, loopbaan coaching, assertiviteit en grenzen stellen, communicatie, hoogsensitiviteit, stress- en burn-out-preventie.
Reactie plaatsen