Een goed begin! Tien tips
04 januari 2014 
in Doelen

Een goed begin! Tien tips

De jaarwisseling is altijd een moment voor reflectie en voor vooruitzien. Wat heb je gerealiseerd van wat je wilde bereiken het afgelopen jaar? Ben je trouw aan jezelf gebleven? Heb je gedaan wat je wilde doen? Elk jaar, elke dag is weer een nieuwe kans om jouw leven vorm te geven. Om te besluiten dat je uitdrukking gaat geven aan wie jij bent. Om te besluiten dat jij het verschil gaat maken in jouw leven. En als je bereid bent te leren van mensen die dat leven al leven, dan kun je op volle snelheid vooruit. Hier zijn tien tips om van 2014 een topjaar te maken.

1. Maak zo snel mogelijk af wat je tot nu toe steeds uitstelde

Uitstelgedrag zorgt voor energieverlies en je bezorgt jezelf nieuwe zorgen. Bovendien vreet het je tijd op, zonder dat het je wat oplevert.

2. Bedank je lastpakken

Bedank diegenen in jouw omgeving die je last hebben bezorgd. Die mensen die in de weerstand schoten als jij iets voorstelde. Want zij zijn wel degenen die je gevergd hebben op je doorzettingsvermogen. En die ervoor hebben gezorgd dat je jezelf de vraag ging stellen: Wil ik dit echt wel? Wil ik het nog steeds? Het resultaat ervan is dat jouw uiteindelijke resultaat alleen maar beter werd. Ze verdienen daarom jouw dank.

3. Bedank ook de anderen

Bedank ook degenen die jou in staat hebben gesteld te doen wat je wilde doen.

4. Complimenteer zoveel je kunt

Wees scheutig met je complimenten. Ze zijn de Haarlemmer Olie in je relaties. En ze worden altijd en alom gewaardeerd. Geef jouw waardevolle relaties de erkenning die ze verdienen en ze zullen een nog grotere fan van je worden dan ze al waren.

5. Vier je successen!

Het vieren van je successen maakt dat je je aandacht richt op wat er goed gaat. Daarmee nodig je er meer van uit in je leven. Het vieren van je successen maakt ook dat je je aandacht meer richt op wat er goed gaat in je leven. Je bouwt daardoor aan je zelfvertrouwen en je zelfwaardering.

6. Leer van je missers!

Niet alles gaat altijd goed in je leven. Missers en teleurstellingen horen er nu eenmaal bij. Het leven is uiteindelijk een groot experiment. En sommige daarvan slagen en andere mislukken. Elk mislukt experiment brengt je de wijsheid dat je weer een manier kunt uitsluiten waarop je iets bereiken kunt. Hoe meer je van deze missers maakt des te beter zul je uiteindelijk weten hoe iets wel werkt.

7. Wat zijn je doelen voor het nieuwe jaar?

Heb je je 100 wensenlijst al weer bijgesteld? Wat wil je in 2014 bereiken? En wat kun je al weer afstrepen van je 100 wensenlijst? Heb je nog geen 100 wensenlijst? Laat dat dan je eerste actie in het nieuwe jaar zijn! Het vaststellen van wat je wilt creëren in je leven  zorgt er voor dat je hersens onbewust op zoek gaan naar de bijbehorende informatie. En je zult dan over een jaar kunnen constateren dat je ongemerkt allerlei wensen hebt ingevuld. Kies vooral wensen en doelen die je  inspiratie brengen. Vooral dingen die je dus WEL wilt.

8. Wat ga je niet meer doen in het komende jaar?

Alles waar je je energie in verliest heb je keuze in of je er meer van wilt of niet. Laat die dingen die je energie kosten los en kies voor een vrij leven. Jij bepaalt waar je je aandacht, tijd en energie in steekt. En daarmee bepaal je zelf je eigen geluk. Realiseer je hoeveel energie het je kost om ongelukkig te zijn.

9. Eer en waardeer wat je hebt en deel je overvloed met anderen.

Denk en handel zoveel mogelijk vanuit een mindset van overvloed en deel scheutig van jouw overvloed met anderen. Wat kun jij doen om jouw leven en de wereld in 2014 een beetje beter te maken dan hij nu is? En wat kun je doen om dat te delen met anderen. Delen geeft je energie.

10. Stel nooit een doel zonder en directe actie er op te laten volgen.

Besluit dat dit komend jaar jouw jaar wordt en neem een eerste actie in de richting van jouw wensen en doelen. Zo wordt 2014 jouw beste jaar ooit!

Wat zijn jouw tips voor een topjaar?

Natuurlijk zijn er vast meer handige tips voor een topjaar. Wat zijn jouw tips om van het komende jaar jouw beste jaar ooit te maken? Wat ga je daarvoor doen of juist niet doen? Laten we weer delen en vermenigvuldigen!

Wil jij ook de beste versie van jezelf worden?

Mocht je nog een extra zetje in de rug kunnen gebruiken bij het bereiken van jouw doelen of bij het uitvoeren van je wensen, dan kun je je altijd aanmelden voor een van mijn online trainingen of voor coaching.

Transformatie

Gratis E-book Van wens naar werkelijkheid


Wist je dat 95% van de mensen die een goed voornemen voor bv. het nieuwe jaar hebben dat voornemen niet waarmaakt? De reden daarvoor is dat de meeste mensen niet weten hoe het proces voor het behalen. Download het E-book van Wens naar Werkelijkheid om ervoor te zorgen dat jij jouw wensen wel laat uitkomen!

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat. Wat is jouw eerste stap om beter voor jezelf te zorgen?

Over de schrijver
Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan dertig jaar met veel plezier en heeft in 2005 geleid tot de oprichting van ConFront Coaching en Training. In de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen via coaching, training, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Via mijn site deel ik mijn kennis en ervaring met jou. Ik ben na mijn HBO-opleiding Personeel en Organisatie verder opgeleid tot Transformationeel Trainer/Coach. En ik volgde opleidingen op het gebied van o.a. Jungiaanse psychologie, NLP, Loopbaanbegeleiding, Meditatie en Mindfulness, Marketing en Communicatie, Voeding en Gezondheid en EFT. Mijn specialisaties zijn: Transformeren, balans tussen werk, zorgtaken en persoonlijkheid, loopbaan coaching, assertiviteit en grenzen stellen, communicatie, hoogsensitiviteit, stress- en burn-out-preventie.
Reactie plaatsen