Gezondheid-energie: Welk cijfer geef jij je leven?
16 juni 2011 

Gezondheid-energie: Welk cijfer geef jij je leven?

Het gebeurt regelmatig dat ik mensen tegenkomt die er wat murw geslagen uit zien en die de neiging hebben te klagen over hoe zwaar het leven voor ze is. Als ik ze vraag om aan het leven dat ze leven een cijfer te geven, met als uitgangspunt dat nul nul is en een tien het best haalbare, dan is het cijfer vaak onthutsend laag. 

Gebrek aan zelfvertrouwen

Het negatieve zelfbeeld en gebrek aan zelfvertrouwen komt steeds opnieuw naar voren, als mede de daaronder liggende angst. Angst is voor veel mensen de drijfveer die er voor zorgt dat ze blijven zitten waar ze zitten en ze genoegen nemen met een vijfje of een zesje. Daarom nu deze oefening voor jou. Als jij je leven een cijfer zou moeten geven, welk cijfer geef jij aan je leven? En welk cijfer geef je aan de afzonderlijke dingen in je leven?

Relatie012345678910
Werk en/of studie012345678910
Gezondheid012345678910
Gezin012345678910
Familie en vrienden012345678910
Vrije tijd012345678910
Beweging/sport012345678910
Totaal hele leven:012345678910

Verbetering aanbrengen

Ga voor jezelf eens na op welke gebieden jij verbetering in je leven wilt aanbrengen.  Wat ik ga doen om de kwaliteit van mijn leven beter te maken is.......

Op orde

Als je jezelf over het geheel een acht of meer geeft, dan kan ik je van harte feliciteren, want dan heb jij je zaakjes wel op orde. Scoor je daarentegen tussen de zes en de acht, stel jezelf dan eens de vraag wat je kunt doen om van die zes een zeven of een acht te maken. En neem jezelf vervolgens niet alleen voor om het te doen, maar doe het ook.

Tijd voor actie

Is je score lager dan een zes, dan wordt het tijd voor echte actie. De kans is groot dat je daar in je eentje niet uit gaat komen. Daarom: Vind hulp. Kijk of je iemand kunt vinden waar jij een goede klik mee hebt en in wie het vertrouwen hebt dat hij of zij een stuk op kan lopen met je op jouw levenspad. Met als doel je helderheid te verschaffen over waar je nu staat en waar je naar toe wilt en welke stappen nodig zijn om daar te komen. En die als het nodig is je het duwtje in de rug geeft (of voor sommigen: die schop onder je kont) wat je soms nodig hebt om uit je comfortzone te komen en te gaan doen wat je te doen hebt. En je bent natuurlijk ook bij mij van harte welkom voor Coaching :-)

Transformatie

Over de schrijver
Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan dertig jaar met veel plezier en heeft in 2005 geleid tot de oprichting van ConFront Coaching en Training. In de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen via coaching, training, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Via mijn site deel ik mijn kennis en ervaring met jou. Ik ben na mijn HBO-opleiding Personeel en Organisatie verder opgeleid tot Transformationeel Trainer/Coach. En ik volgde opleidingen op het gebied van o.a. Jungiaanse psychologie, NLP, Loopbaanbegeleiding, Meditatie en Mindfulness, Marketing en Communicatie, Voeding en Gezondheid en EFT. Mijn specialisaties zijn: Transformeren, balans tussen werk, zorgtaken en persoonlijkheid, loopbaan coaching, assertiviteit en grenzen stellen, communicatie, hoogsensitiviteit, stress- en burn-out-preventie.
Reactie plaatsen