Coaching

Nelly de Jong Coach

Coaching

Loop je rond met vragen ten aanzien van je werk of je leven? Weet je vooral wat je niet wilt, maar niet wat je wel wilt? Heb je misschien een andere rol in je werk gekregen? Er zijn vele aanleidingen om je te laten coachen. Coaching bied je een steun of waar nodig een duw in de rug in de richting van jouw verlangen. Heb je bepaalde doelen of verlangens die je wilt realiseren? Coaching is geschikt voor iedereen, dus ook voor jou! Misschien vind je de stap naar een psycholoog te groot, maar wil je wel professionele hulp. Laat je coachen als je vastloopt in je leven. Coaching is een laagdrempelige vorm van ondersteuning die je veel handvaten en praktische tools biedt om het leven te leven waarvoor je geboren bent. En om de allerbeste versie van jezelf te worden. Coaching kan op vele terreinen worden ingezet.

Coaching inzetten bij:

 1. Onzekerheid en twijfel over jezelf en je keuzes
 2. Faalangst
 3. Beter voor anderen zorgen dan voor jezelf
 4. Het verwerken van nare gebeurtenissen
 5. Baanverlies
 6. Relatieproblemen
 7. Conflictsituaties
 8. Onvermogen om je doelen te bereiken
 9. Een laag energieniveau
 10. Stress en negatieve emoties
 11. Geen of te weinig klanten in je bedrijf
 12. Burn-out
 13. Depressie enzovoorts, enzovoorts...

Dit zeggen anderen:

Meer zelfvertrouwen

Ik heb geleerd om uit het negatieve denken te blijven. Van denken naar doen, want anders verandert er niks. Toen ik begon was er één grote twijfel/chaos, nu een positief plan welke kan ik op wil. Mijn zelfvertrouwen is toegenomen en ook mijn energie. Ik zie de toekomst positief in plaats van alleen maar ‘beren op de weg’. Het heeft mij in vrij korte tijd ‘op de rit’  gekregen en dat lijkt me voor een ieder die ‘vastloopt’  een aanrader.
 

Nienke van der Grijn


Ik voel me beter

Ik heb geleerd om met mezelf om te gaan en met mijn negatieve gevoelens. Ik was redelijk zielig met mezelf en zat in een negatieve spiraal die alle negatieve energie versterkt. Nu sta ik stevig in mijn schoenen en kijk naar optimistische zaken en ben ik in staat om zaken los te laten. Het heeft er toe geleid dat ik mezelf beter voel van binnen. Dit straal ik ook uit en dat heeft weer effect op de omgeving. 


Wietze Verduijn 

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

  Gelukkig en succesvol

  Er was een tijd dat ik nogal doelloos leefde in mijn leven en me van alles 'overkwam' dacht ik toen. Het leven heeft mij inmiddels veel laten bijleren. En nu heb ik ervaren dat ik zelf mijn leven zelf voor een groot deel creëer. Niet dat ik alles wat er in de werkelijkheid gebeurt in de hand heb, maar ik kan veel beter 'spelen' met wat zich daarin voordoet en ik weet nu ook hoe ik dat wat ik graag wil voor elkaar kan krijgen. En uiteindelijk bleek dat allemaal gemakkelijker dan ik lange tijd dacht dat het was. Als jij ook de geheimen van het leven wilt ontdekken en weten wilt hoe ook jij gezond, gelukkig en succesvol kunt zijn, maak dan vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking!

Wat is nodig?

Helderheid over je doel. Over wat je wilt bereiken met de coaching.
Als je weet wat je wilt, wordt het vele malen gemakkelijker om het te bereiken.
Voor veel mensen is het grootste struikelblok dan ook dat ze vooral weten wat ze niet willen
en niet goed weten wat ze wel willen. Je aandacht richten op wat je niet wilt is een grote handicap
bij het bereiken van je doelen.
 

Daarnaast moet je genoeg reden hebben om dat doel te willen bereiken. Als de pijn van je huidige situatie groot genoeg is, óf als het plezier van het bereiken van je doel groot genoeg is, zul je de benodigde motivatie vinden om je doel te bereiken. Gelukkig zijn er de nodige manieren, methoden en technieken om waar nodig je motivatie te versterken.
 

En dan moet je natuurlijk ook een goede strategie hebben om je doel te bereiken. Zonder een goed plan is de kans groot dat je bij de eerste tegenslagen afhaakt. Een goed plan helpt je op de lastigere momenten focus te houden op je doel.
 

En een goed steunsysteem en focus om daadwerkelijk in actie te komen om de stappen te zetten
die nodig zijn om je doel te bereiken

Misschien wil je...

✓ Effectiever leiding geven

✓ Jezelf ontplooien of ontwikkelen

✓ Je eigen bedrijf starten

✓ Meer zelfvertrouwen


✓ Ander werk dat beter bij je past 

✓ Beter omgaan met stress

✓ Voor jezelf leren opkomen

✓ Meer innerlijke rust en vrede

✓ Leuker en/of beter betaald werk

✓ Een betere gezondheid

✓ Harmonie in je gezin en relaties

✓ Meer energie en minder stress

Wat het ook is, de onderliggende principes om je verlangen om te zetten in realiteit zijn altijd gelijk. Veel mensen blijven 'hangen' in een situatie waar ze feitelijk allang niet meer gelukkig in zijn. Of dat nu in werk, relaties, gezondheid of wat dan ook maar is. Als jij je niet meer gelukkig voelt, maar niet weet hoe verder, dan kan ik je helpen. Maar ook als je ontwikkelvragen hebt. Als je een stap wilt zetten of hebt gezet in je carrière en je wel wat extra tips, tricks en tools kunt gebruiken.

Elise over haar coachtraject

100% Niet Goed Geld Terug Garantie

  Mocht je merken dat je toch iets anders had verwacht, dan kun je binnen vier weken na de start van de loopbaancoaching alsnog besluiten te stoppen. Je krijgt dan je investering terug, uitgezonderd € 75,00 administratiekosten en onder directe teruggave van alle verstrekte materialen.


  Je Loopt dus Geen Enkel Risico

  Je zit dus nergens aan vast. Als je na de eerste sessie denkt: Dit is niets voor mij, dan ontvang je gewoon je geld terug.

  Coaching

  Als je denkt dat het nu jouw tijd is om goed voor jezelf te gaan zorgen en je bent er klaar voor om het leven te gaan creëren dat je graag wilt, voel je dan van harte uitgenodigd om je aan te melden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. De gesprekken vinden in principe plaats in mijn praktijkruimte in Leeuwarden op het Zuidvliet 292A. Maar een combinatie van fysieke contacten en online coaching is ook mogelijk. Volledig online kan ook, hoewel sommige interventies als b.v. familieopstellingen fysieke aanwezigheid vragen. Is dat noodzakelijk? Nee, het is en blijft een keuze. Als de afstand te groot is of je ervaart andere beperkingen dan doen we het volledig online. Resultaten bereiken we sowieso. Bij coaching is sprake van blended learning, oftewel het traject wordt ondersteund door digitale cursussen en ander digitaal materiaal (als je dat wilt), voor b.v. zelfvertrouwen of innerlijke rust, etc.

  Alleen ga je sneller, samen kom je verder

  Ben ik bereid?

  Ik nodig je uit als je overweegt om je aan te melden voor coaching, jezelf de vraag te stellen: Ben ik bereid te doen wat nodig is om dat wat ik wil of dat wat ik juist niet meer wil, te bereiken? En ja natuurlijk kan het zijn dat je op dit moment nog niet helemaal precies weet hoe dat eruit ziet. Sterker nog, dat kan zelfs de aanleiding van je behoefte aan coaching zijn. En misschien weet je wel wat je wilt, maar weet je  niet precies wat het is dat je hiervoor te doen hebt. Dat is ook waarin ik je aan de hand mee zal nemen. Maar mijn uitnodiging is wel: Wees eerlijk naar jezelf en vraag jezelf af of je eraan toe bent om nu echt door te pakken en te doen wat nodig is om het leven te gaan leven dat je altijd al het liefste wilde. Als je antwoord daarop ja is, maak dan vandaag nog een afspraak!!! Nu meteen! Stel niet uit, want dat is een van de valkuilen waardoor je jezelf afhoudt van het bereiken van wat je het liefste wilt. Twijfel je? Ook dan nodig ik je uit om een afspraak te maken. In een verkennend gesprek kunnen we onderzoeken wat het is dat je nodig hebt. En kunnen we voelen of we een klik met elkaar hebben en we iets voor elkaar betekenen kunnen. Vaak neemt dat gesprek de twijfel weg. En de uitkomst kan meerdere kanten op. Want soms weet je dan dat je er niet aan toe bent. En soms voel je juist toch: Ja dit is wat ik wil. En soms wil je er dan gewoon nog even over 'slapen'. Ook goed, maar dan heb je wel helderder hoe je ervoor staat.

  Nelly de jong

  Waarom naar mij luisteren? 

  Wie is Nelly?

  Mijn leven is tot nu toe aardig turbulent verlopen. Anders gezegd: Ik heb het nodige meegemaakt. Zowel in mijn privé omstandigheden, als in mijn carrière. Ik heb lang niet geweten 'wat ik worden wilde'.... En heb nogal wat verschillende dingen gedaan: Baliewerk, Buschauffeur, Planner, Hoofd Bedrijfsbureau, P en O adviseur en Hoofd P en O, voordat ik de switch maakte naar Coach en Trainer. Die laatste banen zijn wel richting-gevers geweest. Ik ontdekte dat ik mensen en wat hen ‘bezield’ geweldig mooi vond om me mee bezig te houden. Misschien wel omdat ik zelf ook jarenlang heb geploeterd om die bezieling, de rust, geduld en ontspanning in mijn werk, leven en gezondheid te brengen. Gelukkig veranderde dat allemaal toen ik aan de slag ging met het coachen en trainen van mensen van destijds voornamelijk vrouwen. Het grote verschil was dat ik me nu ging verdiepen in wat nodig was om evenwichtig in het leven te staan. Alles wat ik mijn klanten leerde en nog leer, paste ik zelf toe en dat bleek te werken.


  In de afgelopen jaren heb ik veel mensen via mijn coaching, loopbaanbegeleiding, outplacement en training begeleid. Vele honderden mensen hebben hun levensdoel gevonden, rust in hun bestaan gecreëerd, geleerd om ruimte voor zichzelf in te nemen, beter te communiceren over voor hen belangrijke dingen en geleerd beter voor zichzelf te zorgen. Na afloop van hun traject voelen mensen zich ook meer ontspannen en ze ze zich bewust geworden van de keuze in hun bestaan. Ze zitten achter het stuur van hun levensbus en bepalen zelf weer waar de bus heen gaat.

  Meld je niet aan als...

  Je laten coachen kan het grootste verschil in je leven gaan betekenen. Jezelf echt goed leren kennen en aan het stuur van je leven gaan zitten is het meest waardevolle cadeau dat je jezelf kunt geven. Je wordt er gelukkiger door. Je energieniveau neemt toe. En je wordt doordat je beter voor jezelf gaat zorgen ook een plezieriger mens voor anderen. Misschien heb je daar op dit moment nog niet echt een goed beeld bij. En soms krijg ik de vraag wat er van de coaching verwacht kan worden. Daar heb ik hiervoor al enigszins antwoord op gegeven. En ik zal alles doen wat binnen mijn vermogen ligt om jou mee te nemen in het proces naar het vinden van de beste versie van jezelf. Of dat nu gaat om loopbaandoelen, persoonlijke ontwikkeling, je relaties, of wat dan ook maar. Maar heb jij jezelf ook al afgevraagd wat jij van jezelf verwacht tijdens het traject? En heb je jezelf ook al gevraagd of je bereid bent datgene te doen wat nodig is om je doel te bereiken? Want al hoe graag ik dat misschien ook zou willen, als coach kan ik je de weg wijzen en ik kan een lichtje op je weg laten schijnen. Maar jij zult die weg moeten lopen. Dat is iets dat ik niet voor je kan doen. Daarom is het ook belangrijk dat jij voor jezelf nagaat wat jij bereid bent te doen of niet te doen. Want vooral dan kunnen we samen op een plezierige en constructieve manier op weg om de doelen die jij voor jezelf stelt en de wensen en verlangens die jij voor jezelf hebt te bereiken.  Overigens kan het best zo zijn dat je voor jezelf nog niet precies weet wat voor jou de beste uitkomst is als je je aanmeldt. Dat is oké. Ik help je als dat nodig is met het vinden van het voor jou meest uitdagende en vervullende doel en het leren leven van je verlangen. En ik help met het bereiken van dat doel. Ik sta naast je, achter je en geef je waar nodig een duwtje in de rug.

  Vijf aandachtspunten die je helpen  
  het mooiste en beste uit je coachtraject te halen

  1. Ik doe het voor mezelf

  Hoe voor de hand liggend dat misschien ook lijkt, is het in de praktijk niet altijd zo. Het komt wel voor dat mensen een afspraak maken die door hun ouders, partner of baas 'gestuurd' zijn. Of sterker nog, dat die ander een afspraak wil maken voor diegene. Maar de enige manier waarop ons traject gaat werken is als het jouw eigen keus is. Het geeft niet of die keus is ingegeven door een verlangen of juist ingegeven door een vorm van angst, doordat er zaken in je werkelijkheid zijn waarvan je niet wilt dat ze in je werkelijkheid zijn. Als het maar jouw wens is om met mij samen jouw doel te bereiken en/of eerst jouw doel helder te krijgen. Uiteraard is er niks mis mee als iemand anders je op het spoor zet om de beste versie van jezelf te worden. Maar het is belangrijk dat je voor jezelf ook de beste versie van jezelf wilt zijn. En het helpt ook als je er ook echt aan toe bent om die stap te zetten. Oftewel je verlangen moet groot genoeg of de pijn van wat er is wat je niet wilt moet groot genoeg zijn.

  2. Ik erken mijn zelfhelend vermogen

  In mijn versie van de werkelijkheid is het zo dat wat voor soort coaching of begeleiding je ook zoekt het uitgangspunt is dat jij je eigen zelfhelend vermogen gaat aanspreken. Want zodra je je zelfhelend vermogen linkt aan de coaching ben je onderweg naar innerlijke veilgheid, stabiliteit en innerlijke vrijheid. Dat betekent ook dat je de verantwoordelijkheid voor jezelf en je eigen leven gaat nemen en jouw eigen weg gaat bewandelen. Je hoeft op dit moment nog niet te weten welke weg dat is en hoe je dat doet, maar het innerlijke besluit dat je die verantwoordelijkheid wilt gaan dragen is wel belangrijk voor een succesvol traject. Het betekent ook dat je je geluk niet meer uit de buitenwereld haalt, maar op de enige plek waar je het duurzaam zult vinden: In jezelf en uit jezelf. Het bijzondere wat er vervolgens ontstaat is dat je de erkenning die je eerst zo graag uit de buitenwereld wilde niet meer nodig hebt. En juist als je hem niet meer nodig hebt komt die erkenning uit de buitenwereld. Doordat jij jezelf erkent, gaat de uiterlijke werkelijkheid dat stuk van jou weerspiegelen.

  3. Ik ben mijn eigen leider

  Je kiest voor deze coaching omdat je de innerlijke behoefte voelt en je je bewust bent van het feit dat je op bepaalde punten je patronen wilt gaan doorbreken om te bereiken wat je bereiken wilt. Natuurlijk wijs ik je waar nodig de weg, maar zoals gezegd: Het is jouw pad en jij zult dat pad moeten gaan lopen. En daarin ook de verantwoordelijkheid moeten nemen voor wat er in jouw werkelijkheid is. Jij bent, of zo je dat nu nog niet bent, jij wordt de leider in je bestaan. Degene die aan het stuur zit van jouw levensbus. En jij gaat bepalen waar de reis heen gaat. En ja, je mag best af en toe even stoppen op een kruispunt om te kijken welke kant je het leukste lijkt. Of de rotonde een paar keer rond rijden omdat je het even nog niet weet. Maar ook dan is het jouw besluit om die rotonde rond te rijden. Omdat jij rijdt. Al wil je twintig keer die rotonde rond.

  4. De afspraak met mezelf is ook een afspraak

  Als een afspraak met jezelf geen afspraak is, dan zullen je resultaten ook navenant zijn. Dat betekent dat als we een afspraak hebben het uitgangspunt is dat die afspraken met jezelf ook nagekomen worden. Realiseer je dat veranderingen meestal niet vanzelf gaan. Daar moet je iets voor doen en meestal is dat iets dat buiten je comfortzone ligt. En ja, dat is voor iedereen spannend. Dus ook voor jou. Om je patronen te doorbreken zul je soms een tijger in de ogen moeten kijken. Want als je niet bereid bent om te doen wat nodig is, zul je ook je doel niet gaan bereiken. En ja voordat je de tijger in de ogen hoeft te kijken zal ik je eerst helpen je zelfbeeld te versterken en je zelfvertrouwen te vergroten, zodat je als het moment daar is ook in staat bent en over voldoende zelfvertrouwen beschikt om datgene te gaan doen wat nodig is. En daarnaast doen we het stap voor stap. We bouwen eerst aan het fundament en bouwen vervolgens gestaag verder aan de verdiepingen. Je hoeft en je gaat niet in een keer van de kelder naar de zolder. Je succes bereik je veeleer door kleine haalbare en overzichtelijke stappen. Waarbij we ervoor zorgen dat je leert die kleine stappen te eren en je successen te vieren. Zodat je na verloop van tijd in staat bent om die tijger in de ogen te kijken en je grote successen te vieren.

  5. Oefenen oefenen oefenen

  Coaching vergroot je bewustzijn en verandert je kijk op jezelf. En hoewel dat vergroten van je bewustzijn voorwaarde is, is het niet voldoende voorwaarde. Een andere voorwaarde voor het succesvol zijn van een coachtraject is dat je simpelweg oefent wat je hebt geleerd. En nog eens oefent. En nog eens oefent. Want alleen dan overschrijf je je oude patronen. De stappen die je op weg terug naar jezelf brengen zijn geen moeilijke of ingewikkelde stappen. In feite zijn ze best wel makkelijk. Maar je zult ze wel consequent moeten doen om verandering te bewerkstelligen. Want als je wat je leert niet in de praktijk gaat brengen, zal wat je geleerd hebt geen verschil maken. Een succesvol coachtraject betekent dat je in de praktijk anders gaat denken over jezelf en anderen. Dat je anders gaat communiceren, je anders gaat gedragen in bepaalde situaties, je heilige grenzen gaat stellen en stopt met doen wat niet meer goed voor jou is. Zonder die integratie van het geleerde in de praktijk zal er ook geen transformatie zijn. Maar hé, voor de beste versie van jezelf ben je vast wel bereid om in beweging te komen toch?

  Investering

  De investering voor een regulier zakelijk coachtraject bedraagt  € 2,000,00 ex. BTW. Betaalt je werkgever de coaching niet, dan betaal je als particulier € 1.600,00 inclusief BTW. Betalen in termijnen kan in overleg. Het aantal gesprekken voor een traject ligt niet vooraf vast en is afhankelijk van de te bereiken doelen. Gesprekken vinden meestal een keer per veertien dagen plaats, maar kan in overleg worden aangepast. Online coaching kan ook via whereby.com. De trajecten worden waar nodig ondersteund door online materiaal zoals bv. de cursus Zelfvertrouwen voor Vrouwen en de mindfulnesscursus Liever Gelukkig met Mindfulness. 

  Coaching

  Als je denkt dat het nu jouw tijd is om goed voor jezelf te gaan zorgen en je bent er klaar voor om het leven te gaan creëren dat je graag wilt, voel je dan van harte uitgenodigd om je aan te melden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Coachtrajecten vinden in principe plaats bij mij op kantoor in Leeuwarden op het Zuidvliet 292A. Maar een combinatie van fysieke contacten en online coaching is ook mogelijk. Volledig online kan ook, hoewel sommige interventies als b.v. familieopstellingen fysieke aanwezigheid vragen. Is dat noodzakelijk? Nee, het is en blijft een keuze. Als de afstand te groot is of je ervaart andere beperkingen dan doen we het volledig online.