100 wensen
Loopbaan
Nelly deJong
Loopbaan
10/03/2011
2 min
0

Loopbaanbegeleiding: Honderd wensen

10/03/2011
2 min
0

Het is prachtig weer als ze binnenkomt. Ze vraagt hoe het met me gaat en ik vertel dat ik dit weekend nog doorwerk omdat ik dan een grote klus hoop af te ronden, zodat ik weer wat meer rust heb. Ze wijst me er op dat het nog tot en met het weekend mooi weer is.

Drive en passie

Toch weegt voor mij het afronden van die klus zwaarder dan het mooie weer, want ik heb nog genoeg andere leuke dingen te doen die niet van het weer afhankelijk zijn. Ze kijkt me een beetje jaloers aan bij zoveel drive en passie. Dat wil zij ook wel. Ze moet eindelijk eens iets gaan doen, zegt ze.

Probleem

En daar zit tegelijkertijd haar probleem. Ze weet niet precies wat ze wil. Ze vindt zoveel dingen leuk... Is dat dan een probleem vraag ik haar? Misschien ben je wel een generalist die graag van alles een beetje wil weten. Ja dat is ook zo. Toch vindt ze het moeilijk aan te geven waar ze warm voor loopt. Op de vraag wat ze gaat doen als ze de staatsloterij zou winnen heeft ze geen antwoord. Ze weet het gewoon niet.

Wat zijn je wensen?

Dan maar eens een andere: Wat zijn jouw wensen? Ook dat vindt ze lastig te beantwoorden. Ze heeft meteen huiswerk. Voor de volgende keer minstens honderd, maar het liefst duizend wensen opschrijven. Alle grote, maar ook alle kleinere wensen, dingen ze een keer wil gaan doen, dingen die ze opnieuw wil doen, wat ze nog wil meemaken in haar leven, op allerlei verschillende terreinen, zoals werk, persoonlijke ontwikkeling, financieel, praktisch, wonen, vriendschap, liefde, etc.

Ideale werkdag

Toch komt er nog een andere vraag bij mij voorbij om de situatie wat helderder te krijgen. We maken een begin met het beschrijven van haar ideale werkdag. En dan volgen er wel de nodige aanknopingspunten. Hoewel we aan het eind van het gesprek nog niet alles in hebben gevuld, ontstaan er ineens wel bepaalde contouren. Ze mag thuis het plaatje verder afmaken en inkleuren. Je eerste wens wordt direct ingevuld zeg ik haar op haar lachende opmerking over het voor haar lastige huiswerk: Je hebt eerst weer wat te doen.

Wil jij ook drive en passie?

Wil je ook meer drive en passie in je leven? Zodat je bruist van de energie en het plezier van je afspat? Als je niet weet wat je levensdoel is, kun je beginnen met onze missie generator in te vullen. Mocht je er dan nog niet uit zijn, dan kun je je altijd aanmelden voor loopbaancoaching zodat jij over een paar maanden ook straalt van de energie!

Wil je voorbeelden voor jouw eigen persoonlijke 100 wensenlijst? In het onderstaande artikel vind je 200 voorbeelden.

 

Heb je je 100 wensenlijst al? Kijk dan in het artikel 100 wensen en dan?  hoe je daar verder mee aan de slag kunt.

Reacties
Categorieën