Communicatiestijlen: De warme aardse groene standvastigen
24 januari 2010 

Communicatiestijlen: De warme aardse groene standvastigen

Ervaren andere mensen jou vaak als makkelijk en aardig? Blijf je vrijwel altijd hoffelijk? Reageer je goed op mensen, maar laat je het initiatief graag aan een ander over? Weiger je zelden of nooit verzoeken met jouw hulpvaardige instelling? Zelfs niet als dat ten koste van je eigen belang gaat? Ben je vriendelijk, begripvol en plezierig gezelschap? Dan ben je vast een ‘aardse groene’ of ook wel het standvastige type.

Uitstekende luisteraars

Als aardse groene ben je op zoek naar hechte, warme en langdurige relaties. Je kunt uitstekend luisteren en neemt er alle tijd voor anderen op hun gemak te stellen en te steunen. Je bent eerder relatie dan doelgericht. Je accepteert vrijwel elke andere persoon omdat je graag aardig gevonden wilt worden.

Waardering en complimenten

Je bent gevoelig voor waardering en complimenten en doet je soms anders voor dan je bent om bij de ander in de smaak te vallen. Soms doe je alsof je het met iemand eens bent om vervolgens bij de stemming tegen te stemmen. Je wilt het liefst tot elke prijs voorkomen dat anderen gekwetst raken. Hierdoor ontstaat achteraf soms wrevel.

Structuur en duidelijkheid

Je hebt weinig belangstelling voor planning en doelen. Je ervaart het als plezierig om structuur en een duidelijke taakomschrijving te hebben. Je doet er ook alles aan om je taak zo goed mogelijk uit te voeren, omdat je je dienstbaar opstelt. Standvastig jouw eigen ideeën naar voren brengen is voor jou een uitdaging.

Samenwerking

In je werk ben je gericht op samenwerking en op dienstverlening aan anderen of het bedrijf. Je houdt je aan de regels om misverstanden te voorkomen. Je vindt het gemakkelijk om leiding te accepteren en je doet wat er van je wordt gevraagd. Bevestiging en persoonlijke aandacht van je leidinggevende zijn zaken waar jij goed op gedijt. Je hecht aan een goede relatie en als de gevoelsband hecht is ben je erg loyaal. Je hebt een hekel aan conflicten en zult soms niet alle informatie op tafel leggen.

Kenmerken:

Beminnelijk, vriendelijk, goede luisteraar, geduldig, ontspannen, oprecht, stabiel, evenwichtig, teamspeler, begripvol.

Gratis E-book Communicatiestijlen

Wil je verder lezen of nog meer weten over dit onderwerp?
Download dan nu gratis E-book Communicatiestijlen

DISC Communicatiestijlen

Over de schrijver
Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan dertig jaar met veel plezier en heeft in 2005 geleid tot de oprichting van ConFront Coaching en Training. In de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen via coaching, training, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Via mijn site deel ik mijn kennis en ervaring met jou. Ik ben na mijn HBO-opleiding Personeel en Organisatie verder opgeleid tot Transformationeel Trainer/Coach. En ik volgde opleidingen op het gebied van o.a. Jungiaanse psychologie, NLP, Loopbaanbegeleiding, Meditatie en Mindfulness, Marketing en Communicatie, Voeding en Gezondheid en EFT. Mijn specialisaties zijn: Transformeren, balans tussen werk, zorgtaken en persoonlijkheid, loopbaan coaching, assertiviteit en grenzen stellen, communicatie, hoogsensitiviteit, stress- en burn-out-preventie.
Reactie plaatsen