Geleide Meditaties

Voor een rustige, kalme en vredige geest 

in een ontspannen lichaam

Diverse meditaties en oefeningen voor meer rust en balans

Meer ontspanning

Ieder onderzoek naar meditatie bevestigt opnieuw wat de Boeddhisten al heel lang wisten. Mediteren en mindful zijn beïnvloedt zowel geest als lichaam op een positieve manier. Je hersengolven gaan er langzamer van trillen, waardoor het zenuwstelsel (en jij dus ook) minder last van stressverschijnselen heeft. Je concentratie neemt toe, net als de ontspanning en ook je immuunsysteem werkt beter.
 

Door middel van meditatie kun je ontdekken hoe je je negatieve gedachten over ongeluk, haat of bijvoorbeeld wanhoop om kunt zetten naar meer productieve gedachten. Misschien kun je het je nu  nog niet voorstellen, dat je ooit vrij zult zijn van emotioneel en fysiek ongemak. Door te ervaren dat je je gevoelens en reacties kunt relativeren, kun je je overgeven aan de ontspanning die volgt. 

Ontspannen Alfastaat

Je hersens kunnen beter doen waar ze toe in staat zijn. Het langzamere trillen van je hersens brengt ze in een alfastaat, een rustige maar alerte staat, die er ook voor zorgt dat je beter informatie tot je kunt nemen. Je leervermogen neemt er door toe.

Ben je vaak gestrest?

Heb je last van slapeloze nachten doordat je hersens maar door blijven malen? Is hoe je je voelt vooral afhankelijk van wat er in je buitenwereld gebeurt? Meditatie brengt rust en kalmeert je gedachten. Door te mediteren ontdek je hoe je afstand kunt nemen van de vaak negatieve gedachten die ontelbare keren in je bewustzijn voorbij komen. In plaats van energie te steken in die gedachten, verzoen je het denken met je bewustzijn, met je bewuste ik, dat altijd gezond, compleet en heel is. Via meditatie maak je verbinding met je bewustzijn en in contact met wie je werkelijk bent, ontdek je wat voor jou de wezenlijke dingen in je leven zijn. 

veer

Ontspannen ademhaling

De diepere en meer ontspannen ademhaling zorgt ervoor dat je lichaam meer zuurstof krijgt. En zuurstof is de meest belangrijke brandstof van ons lichaam. We kunnen weken zonder eten, een paar dagen zonder drinken, maar nog geen twee minuten zonder zuurstof. Adem is leven.

Ontspanning voor de hele dag

Met mijn geleide meditaties en visualisaties help ik je in deze ontspannen staat te komen. Als je de meditaties/visualisaties op dagelijkse basis luistert, zul je merken dat de ontspanning niet alleen op het moment dat je luistert toeneemt, maar je zult de ontspanning ook daartussendoor ervaren. Dus als je:

Gespannen 

Je je regelmatig gespannen voelt

Slaap

Slecht slaapt en niet uitgerust wakker wordt

Vol hoofd

Drukke gedachten ervaart waar je maar niet los van komt

Vage klachten

Allerlei vage klachten en pijntjes ervaart

Piekeren

alsmaar aan het piekeren bent en daar niet los van kunt komen

niet lekker in je vel

Gewoon niet meer lekker in je vel zit

Concentratie

Moeite hebt om je te concentreren en focus te houden

Irritatie

Je regelmatig en snel geïrriteerd voelt

Energie

Energieniveau laag is of te wensen over laat

Rust en ontspanning

Dan zorgen mijn geleide meditaties en visualisaties voor rust en ontspanning.
Ze helpen je verder in je proces van bewust worden,
in het loslaten en dichter bij jezelf en beter in contact met jezelf te komen. 

Het resultaat

Iedere dag even tijd en aandacht voor jezelf nemen is het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven. Het resultaat zal je verbazen:

Beter

Je voelt je blijvend beter

Ontspannen

Je voelt je meer ontspannen

Geduld

Je geduld neemt toe

Energie

Je hebt meer energie

Rust

Er komt meer rust in je hoofd in je denken

Slaap

Je gaat beter en dieper slapen en wordt meer uitgerust wakker

Bewustzijn

Je wordt je bewuster van wie je bent en wat je nodig hebt

Intuïtie

Je intuïtie wordt vergroot

Loslaten

Het gaat je gemakkelijker af om te accepteren wat er is en om dat wat je niet dient los te laten

Vage klachten

Vage klachten en kwaaltjes nemen af als je leert je aandacht te verleggen

Balans

De balans in je leven neemt significant toe

In het nu

Je ontdekt dat er in het hier en nu zelden problemen zijn

Tijd en aandacht voor jezelf

Door alleen maar iedere dag even tijd voor jezelf te nemen en jezelf op deze manier aandacht te schenken, bereik je al snel resultaat. Enkele minuten per dag even tijd voor jezelf nemen, even bij jezelf komen en met aandacht de oefeningen te doen, helpt je om je blijvend beter te voelen en je blijvend beter te ontspannen.

Ontspannen slapen

Mediteren met behulp van geleide meditaties kun je ook doen voor je gaat slapen. Zo kost het je geen extra tijd en het werkt evengoed. Op de achtergrond speelt een rustgevende muziek met een ritme van 60 tellen per minuut, dat er voor zorgt dat je hart mee gaat met het ritme. Je hartslag verlaagt naar een rustiger tempo, wat de ontspanning bevordert.

Hoe kun je mediteren?

Mediteren kun je op allerlei verschillende manieren doen. Het is absoluut niet zweverig, zoals ik zelf vroeger ook eerst dacht. En je hoeft ook echt niet perse op een matje op de grond in de lotushouding. Mediteren en mindful zijn helpt je in het hier en nu te blijven. Het is een vorm van je aandacht bewust te richten op dat wat je aan het doen bent. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens het ophangen van de was of tijdens het koken of afwassen mediteren, door bewust alleen maar bezig te zijn met de was of het afwassen. Je hersenen komen hierdoor tot rust en jij raakt er meer ontspannen van. 

Wat ik gemerkt heb en ook zelf ervaren heb is dat de stap om op een matje in lotushouding twintig minuten tot een half uur te zitten en je te richten op je ademhaling voor veel mensen een te grote stap is. Hoe kan het wel?

Geleide meditatie

Wat mij zelf en veel van mijn klanten ook enorm geholpen heeft is het gebruik maken van zogenaamde geleide meditaties. Ik geef je via een mp-3 bestand instructies van wat je doen moet tijdens de meditatie. Naar keuze begeleid door muziek of juist niet. Al naar gelang wat jouw voorkeur heeft. Je hoeft naar deze instructie maar één keer bewust te luisteren. Zodat je weet waar de meditatie over gaat. Het is daarom daarna ook niet erg als je gedachten tijdens het draaien van de meditatie toch afgeleid raken. Omdat je onbewuste nooit slaapt, maar altijd wakker is, ontvangt ze de boodschap evengoed wel en boek je toch resultaat. Als het je lukt er wel 'bij' te blijven: Mooi! Je zult merken dat je meer focus krijgt. Dat je beter in staat bent je aandacht ergens op te richten en je minder snel afgeleid bent.

Specifieke thema's

Bovendien kun je via geleide meditaties 'werken' aan bepaalde thema's in je leven. De onderwerpen op de geleide meditaties zijn verschillend. Je kunt daarin voor jezelf een keuze maken wat bij jou op dit moment in je leven past. Of misschien ben je iemand die net als ik af en toe iets anders wil. En heb je de behoefte om af en toe af te wisselen. Dat is allemaal mogelijk. 

Iets voor jou?

Als je wilt ontdekken of mediteren wat voor je is, dan is het luisteren naar deze opnames een zeer laagdrempelige manier om er kennis mee te maken. Misschien dat je net als ik besmet raakt met het meditatievirus en vervolgens nog een Mindfulnesstraining wil volgen, maar misschien ook niet. Het kan ook zijn dat dit voor jou al genoeg is. Of misschien wil je gewoon nog wat meditaties toevoegen aan je repertoire. Wat je motivatie ook is, elke reden is goede. Ik heb voor jou op dit moment de volgende in de studio opgenomen opnames:

Overzicht van de meditaties

Diepe ontspanning

Neem de tijd voor jezelf en voor diepe ontspanning. Deze geleide ontspanningsoefening of geleide meditatie brengt niet alleen ontspanning in je lichaam, maar hij brengt ook je gedachten tot rust, zodat je accu weer oplaadt en je er daarna weer opgeladen tegenaan kunt. 

Zijn wie je bent

Deze meditatie gaat over acceptatie van jezelf in alles wie je bent. Met al je mooie eigenschappen, talenten en gaves, maar ook met al je makke en minder leuke kanten. Zodat je jezelf kunt gaan toestaan de mooiste versie van jezelf te worden.

Zitten en zijn

Met je aandacht in het hier en nu zijn is waar deze meditatie over gaat. Je bewust zijn in dit moment. Bewust van wat je voelt en je gewaar wordt. Sensaties in je lichaam en gewoon voelen wat je voelt.

Stil zijn

Een oefening in het je bewust worden van je onbewuste gedachten. Maar ook een meditatie die je terug brengt naar het stiltepunt in jezelf. Naar het centrum van jezelf. Naar de plek waar je alles kunt laten zijn wat er is.

Verbetering van je zelfbeeld

In deze ontspannende meditatie ontdek je hoe je door positieve zelfsuggestie je hoe je over jezelf denkt op een positieve manier kunt beïnvloeden. Zodat je naast dat je een stuk ontspanning ervaart ook hoe je over jezelf denkt en voelt verbetert.

Een dag uit je ideale leven

Om je ideale leven te kunnen creëren zul je eerst voor jezelf moeten vaststellen hoe die ideale dag eruit ziet. Door deze oefening op regelmatige basis te doen help je je hersens te sorteren voor juist die informatie die er voor zorgt dat je onbewust dat leven creëert wat je graag wilt.

In contact met je beschermengel

In deze visualisatie/meditatie kom je thuis bij jezelf. En op de plek waar je thuis komt bij jezelf kun je jouw beschermengel alle vragen stellen die je hebt. 

Hartmeditatie

In de hartmeditatie ontdek je hoe je via je eigen hart de vrede in jezelf kunt vinden. Vrede in jezelf en door jezelf. In plaats van je afhankelijk te maken van liefdesrelaties in je leven, kun je jezelf en anderen gelukkig maken door de vrede in jezelf te vinden.

Weerstand en acceptatie

Om je ideale leven te kunnen creëren zul je eerst voor jezelf moeten vaststellen hoe die ideale dag eruit ziet. Door deze oefening op regelmatige basis te doen help je je hersens te sorteren voor juist die informatie die er voor zorgt dat je onbewust dat leven creëert wat je graag wilt.

Praktische tips

Om je verder te helpen in jouw proces en bij jouw totale ontspanning
kun je bovengenoemde MP3 opnames op je computer luisteren,
op je telefoon, een MP3 speler of een ipad of tablet.

Persoonlijk raad ik je aan te kiezen voor een MP3 speler,
met heel platte in-ear dopjes, zodat je er gewoon bij kunt gaan slapen
en je ook nog op je zij kunt gaan liggen.

Als je liever zit, maakt dat natuurlijk niets uit.

Als je gaat mediteren, zorg er dan voor dat de ruimte waar je je in bevindt
lekker warm is en je niet gestoord kunt worden.
Ga er zo gemakkelijk mogelijk bij zitten of liggen en geniet zoveel je kunt!