Gratis E-book Tijdgebrek of kiespijn

E-book Tijdgebrek of kiespijn

Als je het over tijdmanagement hebt, denken veel mensen aan het meer effici├źnt gebruiken van hun tijd. Ze denken dat als je je tijd beter in de hand hebt, dat je daar dan weer gelukkiger van wordt. Maar dat is een utopie. Tijd valt niet te beheersen. Tijd is in feite niets anders dan een geconstrueerd begrip van ons denken. Meer weten hoe je de tijd voor je kunt laten werken in plaats van dat tijd jouw leven beheerst? Download dan nu mijn gratis E-book: Tijdgebrek of kiespijn?!

Wat is tijd?


Als je het over tijd en tijdmanagement hebt, denken veel mensen aan het meer efficie╠łnt gebruiken van hun tijd. Ze denken dat als je je tijd beter in de hand hebt, dat je daar dan weer gelukkiger van wordt. Maar dat is een utopie. Tijd valt niet te beheersen. Tijd is in feite niets anders dan een geconstrueerd begrip van ons denken. We leven elk moment van ons leven in een eeuwigdurend nu. Maar dat is voor veel mensen nog een lastig te bevatten fenomeen. Daarom ga ik er voor nu maar even vanuit dat tijd bestaat. Hoeveel tijd hebben we gemiddeld? Een gemiddeld mens heeft, ervan uitgaande dat we ongeveer 84 jaar worden 30.660 dagen of 735.840 uur te leven. Daarvan breng je een derde, zo’n 10.220 dagen en zo’n 245.280 uur, slapend door. Gemiddeld werk je, als je fulltime werkt, 8.000 dagen en zo’n 64.000 uur. Je eet gemiddeld een uur per dag: 1.278 dagen en zo’n 30.660 uur. Elke minuut wordt er een minuut van je leven afgesnoept. Elk uur is onherroepelijk weg en over als het voorbij is. 


Waarom heb ik zo weinig tijd?

Tijd is een zeer relatief begrip, afhankelijk van hoe je ernaar kijkt. Het is veel meer de beleving van tijd die bepalend is voor hoe je naar tijd kijkt. De betekenis die je aan tijd geeft. Ik heb geen tijd, klopt feitelijk en taal technisch al niet. Zolang je leeft heb je nog tijd. Maar het is jouw betekenis die je geeft aan jouw situatie die maakt dat je zegt dat je geen tijd hebt. Jouw dagen zijn net zo lang of net zo kort als die van een ander, die wel tijd heeft. Wat is daar het verschil in? Hoe komt het dat de een wel tijd heeft en de ander niet? Lees het in dit gratis E-book voor jou.