Gratis E-book Assertieve Communicatie

E-book Assertieve Communicatie

Zorgen voor jezelf en de ander

Goed voor jezelf zorgen, versterkt hoe vreemd dat misschien voor je lijkt, je relaties. De ander heeft er namelijk op de lange termijn niet zoveel aan als jij je steeds maar weer aanpast. Het gevolg van beter voor de ander zorgen dan voor jezelf is dat er een schuld op de emotionele bankrekening ontstaat. Die schuld zul je vroeg of later gaan vereffenen door uit contact te gaan. Assertief communiceren vermindert je spanning en stress doordat er minder conflicten optreden. Een beleefd maar zeer welgemeend nee, tegen het overvragen van je baas, geliefde, kinderen, vrienden, enzovoorts voorkomt dat je jezelf overbelast. En doordat je daarmee goed voor jezelf zorgt, zorg je uiteindelijk weer goed voor je relatie. In dit E-book vind je allerlei concrete voorbeelden van hoe je reageren kunt in verschillende situaties.

 

Lekker praktisch

Blij met deze concrete tips. Hier kan ik wat mee. Ik weet nu hoe ik mijn baas op een rustige manier kan vertellen dat ik niet meer ga overwerken.

Anna M.

Communicatie is de brug

Communicatie is de brug tussen onszelf en de ander. Dat daar veel mis in kan gaan heb ik talloze keren in mijn leven aan den lijve mogen ondervinden. Als supersensitief kind (mijn vader noemde me vaak een jankerd) was ik behoorlijk kwetsbaar. En dat heb ik ook zo ervaren. Ik heb destijds geleerd mezelf te verweren met behulp van een scherpe tong. Dat hield de pesters in ieder geval op een afstand, maar het kwaad was al geschied. Ik was hartstikke onzeker geworden en die scherpe tong zorgde ervoor dat ik nogal wat mensen van me af joeg.  Ergens op een lagere school rapport stond al: Dit kind is zo adrem, dat de andere kinderen denken: Ze schopt alles in de war. En ook mijn docent Economie op de middelbare school wist het zeker: Daar ga jij nog eens grote last mee krijgen meisje... Hij had gelijk. Ik had last van mij grote mond en van de gevolgen ervan. Het werd daarom tijd het een en ander bij te leren, zodat ik mezelf op een meer effectieve manier leerde uitdrukken. Daar heb ik in de loop van de tijd veel tijd, moeite en energie in gestoken en het lukt me tegenwoordig vrij aardig.

20 jaar

Expert in persoonlijke ontwikkeling

10+

Boeken geschreven

10.000+

Downloads van e-books

12

Televisieoptredens