Druk en chaotisch

Ik was onzeker en voelde me druk en chaotisch. Ik weet nu hoe ik aan mijn lichaam herken hoe ik aan mijn grens toe ben. Ik ben me bewuster geworden van hoe ik dacht. Ik ben bezig te leren om mezelf belangrijk te vinden. Ik waardeer dat Nelly zegt wat ze denkt, ook als ik er soms van schrik.

Margriet Dekker

Ik had bevestiging nodig

Ik had bevestiging nodig dat ik mijn gevoel moest volgen. En ik kon moeilijk met boze mensen praten. Ik vertrouw nu meer op mijn gevoel en stel meer mijn grenzen zodat ik niet moe wordt van dingen waar ik niet achter sta.

V.

Achterin de bus

Ik was onbewust en stond achterin de bus. Nu zit ik achter het stuur om te leren rijden. Ik ben me meer bewust geworden van mijn conditionering. Pijnlijke gevoelens komen langzaam boven drijven en ik heb vooral geleerd van de feedback over mijn uitstraling.

H.

Humeurig

Ik was vaak humeurig en ben nu vaker vrolijker. Ik ben me meer bewust geworden hoe ik dingen moet aan- of oppakken. Ik kom meer voor mezelf op. Ik doe wat ik belangrijk vind en ik weet nu hoe het komt hoe ik ben. Door de bewustwording heb ik meer zelfvertrouwen en ben ik objectiever in de omgang met mijn gezin. De opdrachten en huiswerk waren leuk om te doen en een goede spiegel.

Wim van der Heide

Mezelf wegcijferen

Toen ik in de training kwam cijferde ik mezelf weg. Nu ben ik me ervan bewust dat ik dat doe en dat ik dat zelf kan veranderen. Ik ben me bewust geworden van hoe ik overkom op anderen en wat ik daar zelf in doe. Ik laat mijn gevoel nu spreken en weet nu dat de wereld een spiegel is. Dat als ik iets wil, ik eerst naar mezelf moet kijken. Nelly weet goed de kern te vinden waar mensen mee zitten.

M.

In mijn schulp

Ik was heel onzeker en kroop in mijn 'schulp'. Ben nu minder onzeker en ben mij meer bewust als ik onzeker ben. Hier probeer ik van te leren en het de volgende keer anders aan te pakken. Ik weet nu dat ik minder zwaar over dingen na moet denken en meer zien wat er op me afkomt. Ik had veel aan het huiswerk en ben bewust bezig met datgene waar ik mee zit.

M.

Onzeker

Ik kwam als iemand die onzeker was en nu sta ik er anders voor. Ik heb geleerd om meer aan mezelf te denken en meer trots op mezelf te zijn op wie ik ben. Ik heb meer zelfvertrouwen en ben opener naar andere mensen. Ik heb vooral veel geleerd van de onderlinge gesprekken. Je leert jezelf beter kennen en waar bepaalde gewoontes vandaan komen. De training bracht wat ik verwachtte en zelfs nog meer dan dat.

Chris de Boer 

Nu voel ik me gelukkig

Toen ik kwam had ik veel onrust in mezelf. Ik maakte me overal druk om. Nu voel ik me rustig en gelukkig. Ik heb meer innerlijke rust gekregen. Geleerd dat ik me niet overal druk om moet maken, waar ik alleen mezelf maar mee heb. Ik heb nu meer moed, zelfvertrouwen en ben me bewust van de dingen die ik deed. Ik weet nu dat het probleem niet altijd in de buitenwereld ligt, maar ook veel aan mezelf. Ik maakte me druk om kleine dingen, wat eigenlijk helemaal niet hoeft. Nelly gaat goed en diep op vragen in zodat je ook verder nadenkt waar je anders niet over nadenkt. Alles was perfect voor elkaar!! Groot compliment! 

Arjanne Wierstra

Meer bewust

Ik ben me meer bewust geworden. Ben minder gehaast en zet problemen makkelijker van me af. Ik heb geleerd hoe ik gevoelens kan reguleren en leef meer in het hier en nu. Ik heb geleerd mijn gevoel te accepteren en heb ook veel geleerd van anderen. Ik had wel graag gewild dat het me wat gemakkelijker afging. Ik vond de oefeningen soms wat vaag, maar de oefeningen die mij raakten ga ik zeker regelmatig gebruiken. 

B.

Ik ben belangrijk

Ik had geen zelfvertrouwen. Nu wordt het beter, maar ik moet eraan blijven werken. Ik heb al iets meer zelfvertrouwen en er is meer bewustwording dat ik bepaalde dingen doe zoals ik ze doe. Maar ook om erover te denken waarom en het dan los te laten. Grenzen stellen en me daar oke over te voelen. Ik heb geleerd dat mijn gevoelens uiten niet zeurderig of slecht is. Dat het aan de manier van communiceren ligt, de toon van het liedje. En dat ik belangrijk ben. De herkenning gaf me een gevoel van niet alleen te zijn in mijn beleving. Ik heb dus ook geleerd dat ik niet abnormaal ben. Nelly heeft veel kennis maar laat iedereen in zijn waarde. Soms ook confronterend. Ze zette mensen voor het blok. Dat klinkt negatief, maar zo zie ik het niet. Sommige mensen moesten gewoon even wakker geschud worden, waaronder ikzelf. 

Nienke Gerrits

Meer rust en zelfvertrouwen

Ik was gehaast en gestrest en ben nu rustiger in mijn hoofd. Ik heb geleerd dat IK belangrijk ben. Ik ben me bewuster van mijn gevoel, grenzen en mogelijkheden. Ik heb meer rust en zelfvertrouwen. Dat heeft ook een positief effect op mijn relaties, met name met mijn kinderen. Persoonlijk vind ik de online cursus zelfvertrouwen voor vrouwen erg fijn. De 'visualisatie' was niet mijn ding

Anoniem

Gelukkig gevoel

Ik was negatief, had weinig zelfvertrouwen en durfde niet te zeggen wat mij dwars zit. Ik vond mezelf minder belangrijk dan een ander. Nu heb ik vaak een gelukkig gevoel door positievere gedachten. Het duurt even, maar ik zeg uiteindelijk wat me dwars zit. Ik probeer nu dingen op mijn werk waar ik anders sneller nee op zou zeggen. Belangrijk voor mij is dat ik weet dat ik niet alleen met dit gevoel sta. De bevestiging en het hardop zeggen en bewust worden van mijn gevoel leer me veel over mezelf. Ik ben nu minder negatief. Als ik ergens mee zit of me aan iets erger, dan zeg ik dit zodat het de ander ook duidelijk is. Ik neem meer tijd voor mezelf en weet dat ik ook belangrijk ben.

Tjallien Bouwmeester

Mijn relatie beëindigd

Ik had een negatief zelfbeeld en had het gevoel nergens goed in te zijn. Weinig zelfvertrouwen. Mijn zelfbeeld is al iets positiever en ik weet nu dat ik belangrijk ben voor anderen en dat ik zeker iets kan. Ik ga niet meer altijd mee met een ander zijn idee. Ik kom meer voor mezelf op. Ik merk dat ik meer zelfvertrouwen heb. Heb mijn relatie beëindigd. Dit geeft me veel rust. Hierin heb ik duidelijk mijn grens aangegeven.

Klaske Salverda 

Ik was al tevreden

Ik was al heel tevreden en gelukkig met mijn leven maar er is altijd dat stemmetje van WAt wil jij? Het antwoord op deze vraag heb ik gevonden. En de actie die daarop ga uitzetten brengt mij dichter bij mijn doel. Voor mij was de grootste eyeopener de vraag: Wat is het probleem NU? Hierdoor leef ik meer in het nu. Ik ben een stuk relaxter geworden volgens zeggen van mijn partner maar ook voel ik dat zelf zo. Ik leef het leven luchtiger en het MOETEN staat op een zacht pitje. Ik laat de dingen meer gebeuren en geniet er meer van (in de meeste situaties). Ook in vervelende situaties relativeer ik meer; Het is zoals het is. De cursus heeft me dichter bij mezelf gebracht :-) Ik heb er veel uit kunnen halen en gun dit een ander ook. 

Margriet Nauta

Meer voor mezelf kiezen

Ik stapte overal over heen. Vond mezelf niet belangrijk genoeg en zag het als 'gezeur'. Ik durf nu meer stil te staan bij wat ik voel en vind en durf dit langzamerhand uit te spreken. Ik ben me bewuster van mezelf. Sta stil bij wat er voorbij komt, in plaats van eroverheen te stappen. Aandacht voor mezelf, leren luisteren naar mijn gevoel. Ik ben nu rustiger, heb aandacht voor mezelf en durf meer voor mezelf te kiezen. Begin te durven om emoties toe te laten, zie dat niet meer als iets dat niet hoort of fout is. De meditaties thuis dwongen me om elke dag even stil te staan. Ik wil nog wel langer door, jammer dat het voorbij is.

Mirjam

Beter loslaten

Ik vind dat ik realistischer en bewuster in het leven sta nu. Ik mer dat ik door de oefeningen toch al beter loslaat. Ik kan beter omgaan met de dingen in mijn leven die mij kwetsen of triggeren. Ik heb minder stress, kan beter relativeren. Ik oordeel minder en ben me bepaalde dingen beter bewust geworden bij mezelf en anderen. De oefeningen vond ik fijn om te doen en het huiswerk heeft het leven nog beter inzichtelijk gemaakt. Nelly had binnen no time de vinger op de zere plek. Dit was nodig om tot de kern te komen. Ik heb vaak gezegd: Volgens mij is dit voor mij geschreven. Ik was nog graag een paar keer op herhaling geweest.

Janet Douma

Ik slaap beter

Ik was heel onrustig in mijn hoofd en heel druk. Nu voel ik me rustiger. Ik kan me beter concentreren en geniet weer meer van het leven. Ik hecht niet meer teveel waarde aan allerlei negatieve gedachten. Ik trek me minder aan van de ideeën die anderen over me hebben. Ik bied mezelf nu rust door middel van meditatie. Mijn gedachten zijn van mijn ego en heel vaak niet waar. Dus neem ik ze nu meer met een korreltje zout. De grootste verandering is bij mij ook gekomen door niet meer blindelings te geloven in mijn eigen gedachten, welke vaak negatief zijn/waren over mezelf. Je krijgt meer vat op je leven door deze cursus. Je wordt weer regisseur over je eigen leven. Het is zonde van je kostbare tijd hier op aarde door te blijven hangen in negativiteit. 

C.

Ik nam mijn gedachten voor waar aan

Ik leefde vanuit mijn denken en nam mijn gedachten voor waar aan. Nu leer ik meer te leven vanuit mijn gevoel en te accepteren wat er is. Ik voel nu wat ik voel. Bewust ZIJN. Ik heb meer (zelf)vertrouwen gekregen en minder stress. Automatisch ervaar ik dus meer rust. Deze cursus voegt echt iets toe aan je ontwikkeling. Na deze cursus kan ik intenser genieten van mooie dingen en ervaar ik minder mooie dingen niet langer als stressvol en van mij. Het huiswerk was heel prettig! Fijn om op mijn eigen tempo alles nog eens door te nemen. Eigenlijk bracht de cursus me veel meer dan ik had verwacht. Ik verwachtte te kunnen leren ontspannen, maar in plaats daarvan heb ik mezelf leren kennen.

Brigitte Matter

Dominante mensen

Ik was sub-assertief bij dominante mensen. Ik heb nu handvaten hoe hiermee om te gaan. Ik heb geleerd me ook in de ander te verplaatsen, uit te gaan van de goede intenties van de ander en positief het gesprek in te gaan. Ik heb nu minder stress en denk positiever. Leerzaam en nuttig huiswerk. Veel goede tips en een goede sfeer.

H.

De moeite waard

Ik nam mezelf niet serieus en dat deden andere mensen dus ook niet. Ik ben me ervan bewust geworden dat ik duidelijker moet zijn. Ik ben aan het oefenen. Ik weet nu dat ik de moeite waard ben en dat alles bij mezelf begint. Ik heb meer zelfvertrouwen, stel grenzen en ben me bewuster van mijn eigen keuze. Je leert echt iets van deze training.

J.

Grenzen aangeven

Ik zorg nu beter voor mezelf en geef nu mijn grenzen aan. Ik was overbelast en moe. Ik heb nu meer handvaten voor meer energie. De affirmaties brengen rust in mijn gevoelsleven. Ik heb meer inzicht in mijn valkuilen en er is meer zelfkennis en bewustwording. Nelly was de stabiele factor in de soms hectische situaties. Ondersteunend, stimulerend en confronterend.

J.

Boos en uit balans

Ik was boos, uit balans, onrustig en had fysieke klachten (burnout) Ik heb nu de positieve resultaten al ervaren, als ook een terugslag. IK ben positief, maar het nog werk te doen. Ik ben me bewuster van mijn manier van communiceren en inleven in de ander. Ben inmiddels meer overtuigd van het feit dat ik waardevol ben. Bewust van het effect van psyche op het lichaam en andersom. Minder invullen/denken voor de ander. De eerste twee dagen van de training waren het belangrijkst. Heb een deel van mijn muur laten afbreken. Deze training kan iedereen inzichten geven in zijn/haar leven. Heel goed voor ieders persoonlijke ontwikkeling. De titel dekt niet de lading. Het is meer dan een assertiviteitstraining.

G.

Heel veel geleerd!

Ik heb heel veel geleerd, zoveel! Ook van de groep. Het voelde eerder alsof ik de grip op mijn leven wat aan het verliezen was. Nu heb ik het heft weer in handen. Ik onderzoek nu waar onprettige gevoelens bij mezelf vandaan komen. Ik voel me rustiger en energieker en hoopvoller. Nelly was top! Fantastisch hoe zij de kunst van het (juiste) vragen stellen onder de knie heeft.

E.

Goed voor mezelf zorgen

Ik was er al mee bezig om mezelf te ontwikkelen, maar was nog onzeker in de aanpak en wat ik nu precies wilde. Nu weet ik wat ik doen moet om in ieder geval in staat te zijn keuzes te maken. Zelfvertrouwen is gegroeid, maar vooral de bewustwording dat ik zelf de keuze heb en dat het niet zo hoeft te blijven maakt me blij. Ik heb geleerd dat ik goed voor mezelf moet zorgen om daardoor de zaken die ik tegenkom aan te kunnen.

J.

In mezelf geloven

Ik ben in mezelf gaan geloven, ga niet meer achteruit, maar vooruit en draai al het negatieve om naar positief. Ik zat achteraan in de bus en ben nu bijna voorin. Over een half jaar zit ik voorin naast de buschauffeur. Ik heb meer energie, bewustwording, zelfkennis en minder stress. Ik hou nu van mij, van wie ik ben en ik geef aan wat IK niet prettig vind. Ik stel grenzen. Ik heb geleerd wat er in het verleden is gebeurd op een andere manier in te vullen. Ik ben blij dat ik deze cursus heb gedaan en heb er veel baat bij. Voel me sterker en ik ben belangrijk.

Sijtje

Duidelijker communiceren

Ik heb geleerd dingen bij mezelf te houden en niet buiten mezelf te plaatsen. Daarnaast heb ik naar mezelf leren luisteren en naar mijn gevoel. Voor deze training was ik niet volkomen bewust van de ‘muur’ die ik optrok tussen mensen en mij. Nu ben ik me bewuster van mijn gevoel en luister hier ook naar. Daarnaast weet ik nu hoe ik duidelijker kan communiceren. Ik ben me nu bewust van de keuzes die ik heb en de gevolgen die daar aan zitten. Hierdoor heb ik meer rust in mezelf en weet ik hoe ik mezelf gelukkiger kan maken. De training bracht me veel meer dan ik ooit verwachtte! Ik een veel dieper bewustzijn.

Karst

Successen vieren

Ik heb geleerd gebruik te maken van affirmaties, meditaties en om successen te vieren. Ik kan nu beter loslaten, genieten en ben me bewust van dat ik beter voor mezelf moet zorgen. Ben nu stabieler, rustiger en meer in het hier en nu. Had wel graag iets meer praktische oefeningen had. Deze training kan je een positieve draai aan je leven geven. Het is een investering in een bewuster en ‘rijker’ leven. Ik voel me sterker, meer tevreden met mezelf, maar ook actiever.

M.

Beter voor mezelf gaan zorgen

Ik heb meer inzicht gekregen in hoe ik mijn grenzen aangeef en mijn wensen weergeef. Duidelijke en congruente communicatie is belangrijk. Net als jezelf respecteren en belangrijk vinden. Toen ik hier kwam was ik ervan bewust dat ik onzeker kan zijn in bepaalde situaties. Maar wist niet hoe dit te handelen. Zelfvertrouwen hangt samen met respect voor jezelf. Ik ben nu ontspannender. In de afgelopen maanden ben ik beter voor mezelf gaan zorgen. Neem meer rust. Krijg meer energie. Ben me ervan bewust geworden dat ik zelf verantwoordelijk ben voor het proces. Ik voel nu dat ik mag zijn wie ik ben en goed ben zoals ik ben. Ik hoef niet perfect te zijn. Ik ga ontspannen en daadkrachtig met moeilijke situaties om en ik laat mij niet meer overspoelen door emoties.

K.

Gelukkiger

Ik ben meer ontspannen, ont-strest, oordeel minder en accepteer mezelf meer. Ik sta vaker stil bij en ervaar het geluk meer en heb meer energie. Ik ben me bewuster van een aantal zaken die ik zelf kan ondernemen om me beter te voelen. Weer een paar stappen verder op  mijn pad. Ik kan meer werkdruk en stress aan en ben nu minder gevoelig voor het 'oordeel' van anderen. De cursus bied je ingrediënten die helpen om je gelukkiger en meer ontspannen te worden. Misschien bracht de cursus me nog wel meer dan ik verwachtte.

K.

Rustiger

Ik ben rustiger in bepaalde situaties en heb geleerd dat veel problemen worden opgelost door 't gewoon te accepteren. Ik kon over problemen ontzettend piekeren en kon 't moeilijk loslaten. Ik ging er mijn eigen verhaal van maken. Ik me meer bewust van mijn gedachten en (leer) accepteer meer de situatie zoals hij is. Sneller loslaten en ook zet ik positieve gedachten nu tegenover negatieve (piekeren).

J.

Ik accepteer dat ik ben wie ik ben

Ik ben me nog meer bewust geworden van wie ik ben en ben dat gaan accepteren. Daarnaast ben ik nu bewust bezig los te laten. Met name wat anderen van me zeggen en vinden. Ik had moeite met loslaten, ondanks het feit dat ik onder meer een training effectieve communicatie had gevolgd. Ik word ook weer vrolijker, positiever. Ben me nu bewust van mezelf en het negatieve zelfbeeld dat ik had (en soms nog heb met ups en downs) Ik heb het prima ervaren zo. Zelfs zo dat ik nog wel een paar extra lessen zou willen hebben. De cursus was boven verwachting zelfs.

Grace S.

Meer keuze

Ik heb geleerd meer in het moment te zijn. Bewust te zijn, niet altijd in de toekomst. Ik heb hier meer een keuze in. Ik was altijd doelen in de toekomst aan het stellen, met een gevoel hier nooit genoeg tijd voor te hebben. Ik ben nu vaker bewust van het hier en nu. Mijn bewustwording is duidelijk anders. Met aandacht bij mijn kinderen. De meditaties helpen me beter te slapen. Mijn gedachten houden me niet meer zo lang wakker. Ik raad het aan, omdat het je rust kan geven. ik 'ben' er nog niet. 'Het' lukt me nog niet altijd. Door gevoel van tijdsdruk verlies ik soms het moment uit het oog.

C.

Meer in het nu

Ik ben meer in het nu. Accepteren wat er is. Negatieve gedachten ombuigen naar realistischer gedachten. Ik was in de weerstand, negatief voor mezelf. Nu meer gericht op de toekomst, positiever. De bewustwording is anders: Het kan anders. Het leven is waardevoller geworden. Meer genieten van het nu. Je leert je meer richten op wat er werkelijk toe doet. Prima  begeleiding. Aandacht voor iedereen. Ook het feit dat het voor haar ook nog een 'strijd' is om altijd mindful te zijn, hielp.

C.

Ik ben wie ik ben

Ik ben niet minder dan een ander. Ik mag er zijn. Het belangrijkste is ook dat ik alles wat ik wil. Ik zie weer mogelijkheden. En dingen die ik niet wil. Toen ik kwam had ik mezelf behoorlijk klem gezet met vooronderstellingen en ook negativiteit. Nu voel ik me sterker, positiever en heb weer plannen. Er is vooral meer bewustwording van patronen. Daaruit volgt zelfvertrouwen, wat aardiger voor mezelf zijn. Ik heb veel gezondheidsproblemen gehad en heb eindelijk weer wat energie en wat meer rust in mezelf. De trainer was heel goed, af en toe confronterend, maar dat was goed.

C.

Genieten van de kleine mooie dingen

Ik heb geleerd mezelf te accepteren wie ik ben. en dat ik zelf een keuze heb om in een bepaalde situatie te handelen. Ik heb geleerd te genieten van de kleine, mooie dingen in het leven. Ook heb ik geleerd dat het mogelijk is een bepaald gevoel te beleven, maar ook de mogelijkheid te hebben het los te laten. Ik was vrij onzeker, niet gelukkig. Ik deed veel voor anderen, maar zorgde niet goed voor mezelf. Nu doe ik dingen die ik leuk vind. Ik hou nog steeds rekening met anderen, maar niet meer ten koste van mezelf. ik ben me meer bewust van mijn handelen, en van het leven. Ik neem meer de tijd voor mezelf en kan ook beter aangeven waar mijn grenzen liggen. Ik zou deze cursus aanraden om dat je er leert over het leven en over jezelf. Heet laat een bepaalde manier van bewustwording zien die heel waardevol is. Ik heb het meest geleerd van de gesprekken met de andere deelnemers. Ervaringen van anderen zijn vaak heel herkenbaar. Daarnaast van de meditaties, dei gezorgd hebben voor meer rust en bewustwording.

N.

Minder stress

Ik heb geleerd te ontspannen en mindful te kunnen zijn. Mijn zelfkennis en keuzemogelijkheid zijn toegenomen, de stress verminderd. De cursus heeft me in beweging gebracht en biedt voldoende mogelijkheden/handvaten om me meer te bekwamen in mindful te zijn/leven.

A.

Mindset beïnvloeden

Ik weet nu dat je gedachten bepalen hoe je je voelt en dat je die kunt beïnvloeden. Ik durfde vooral in groepen niets te vertellen. Nu doe ik mijn best om iets te zeggen zodra de gelegenheid zich voordoet. Ook ben ik bezig mijn mindset te veranderen, zodat ik minder onzeker ben en me vrijer voel. Vooral bewustwording is iets waar ik veel mee bezig ben, daardoor groeit mijn zelfvertrouwen. Dit is een heel proces. Prima begeleiding, duidelijk, vroeg door tot de kern. Liet iedereen in zijn waarde.

M.

Ik ben oké

Ik heb geleerd in mezelf te geloven. Ik kan het. Ik ben oké. Ik was onzeker, onstabiel, twijfelde ernstig aan mezelf. Ik heb nu meer energie om te leven. (komt ook door de sterk veranderende omstandigheden) Ik ben zekerder en meer van mezelf. De coach was goed, sterk, kundig een 10.

J.

Rust

Ik weet nu dat als je het besluit hebt genomen dat je het ook kunt. Ik was vrij onzeker, bang voor het onbekende. Bv. je stelt een vraag hoe zal men reageren? Scenario's bedenken. Nu denk ik: wat maakt het uit wat ze zullen zeggen. Dit is wat ik niet weet of dit is wat ik vind en dat geeft mij rust. Ik heb meer rust, ben meer ontspannen en heb meer zelfvertrouwen. Het opschrijven van mijn gedachten en dingen die mij bezig houden heeft mij geholpen, heeft mij ook rust gebracht. Ik had een ander soort training verwacht, met rollenspellen. Deze training had meer met mijn eigen gevoel te maken en dat heeft mij rust gebracht. Dat had ik niet verwacht.

E.

Ik gun het een ieder

Ik heb een innerlijk besluit genomen dat ik actief communiceer, duidelijk ben, ademhalingsoefening toepassen wanneer ik spanning ervaar. Ik ben goed genoeg en kan alles bereiken wat ik wil als ik dat wil. Toen ik kwam voelde ik me gespannen. Ook in de groep was ik me bewust van mijn onzekerheid, voelde me minderwaardig. Ik sta sterker in mijn schoenen en heb inmiddels een innerlijk besluit genomen. Ben trots en ervaar meer evenwicht en bovenal sta ik sterker en heb een doel. Mijn zelfvertrouwen is groter, bewustwording is meer gegroeid. Heb nog veel te leren. Ik leer mijn grenzen aangeven, voel me rustiger. Door de juiste vragen te stellen en het beter onderscheiden van veronderstellingen heb ik een helder en beter beeld. Ik had meer rollenspellen verwacht. Verder is het een prima training waarbij je niet bang moet zijn om jezelf tegen te komen. Nelly weet de trigger te vinden en samen met jou op zoek te gaan naar de aard van de dingen. Rol van je opvoeding, onderwijs biedt veel verhelderende inzichten. Nelly heeft geduld, verstand van zaken en brengt de training op een ontspannen leuke manier. Verrassend genoeg komt er veel meer los dan ik dacht. Het proces op weg naar jezelf gun ik een ieder.

Sander

Zelf bepalen hoe ik me voel

Ik kan nu zelf bepalen hoe ik me voel. Ik bepaal namelijk zelf mijn gedachten. Ik stond halverwege de berg en ben een stukje hoger geklommen. Ik heb meer zelfvertrouwen en ben me veel bewuster geworden van mijn denkpatronen. Door de cursus krijg je het makkelijker in je leven. De oefeningen waren prettig en dat stimuleerde om thuis ook te mediteren. De lesstof was fijn om te lezen; De oefeningen uitvoeren kwam er niet altijd van, maar ga ik nog wel doen. Begeleider was stimulerend, niet te dominant aanwezig waardoor er veel ruimte was voor de groep.

A.

Sceptisch toen ik kwam

Ik heb geleerd dat je 'het' bij jezelf moet zoeken, niet met of door of dankzij een ander. Ik wa sceptisch toen ik kwam, bewuster nu van welke procesgang leidt tot wat, en dat ik zelf interventies moet plegen. Er is nu bewustwording en zelfkennis. De training zet je weer even met beide voeten op de grond: Dit ben jij, in dit hier en nu.... De oefeningen vond ik niet altijd aansprekend, maar overal zat wel wat in waarmee ik wat kon. Wil wel alles nog eens doornemen. Begeleiding goed gedaan. Vriendelijk en oprecht.

Fokje Kooistra

Meer ontspannen

Ik heb geleerd om door meditaties meer ontspannen te zijn en rustiger. Om stil te staan bij mijn gevoelens en bij de situatie, in het nu te zijn. Niet teveel vooruit denken. Tussentijds even rust te nemen. Ik voelde me minder goed dan voorheen. Stress was weer naar binnen geslopen en ik was minder productief. Ik voel me nu rustiger. Ben weer met mezelf bezig, loop er niet meer steeds aan voorbij waardoor ik me rustiger voel, minder gestrest ben. Mijn bewustwording is vergroot, kies makkelijker voor mezelf. Mijn energie is ook al weer wat vergroot. Ik he book wel het gevoel dat mijn gezondheid verbeterd is. Zelfkennis vind ik altijd moeilijk, maar dit wordt steeds beter. Ik heb er veel van geleerd en denk dat heel veel mensen er iets aan kunnen hebben en er gelukkiger van kunnen worden. 

Ciska van der Heide

Hoe is het met mij-momenten

Ik heb geleerd meer stil te staan bij hoe 't met mij is-momenten. Hoe is 't in 't moment NU - altijd goed, geeft minder zorg. Ik heb er weer een handvat bij om 'rustiger' te worden. 

M.

Zelf bepalen wie ik ben

Ik kan en mag nu zelf bepalen wie ik ben. Ik kan kiezen. Ik was voor de training vrij depressief en ongelofelijk onzeker en onveilig en ben nu een waar gelukkig mens. Ik heb vooral veel geleerd van het inzicht dat wat ik doe/deed slechts een onderdeel van mezelf is en dat er buiten mijn ego nog een wereld aan ik is.

Theun

Ik hoef niet langer tegen de stroom in te zwemmen

Wat ik meeneem van de training is dat ik niet langer tegen de stroom in hoef te zwemmen. Met de stroom mee (go with the flow) maakt me veel gelukkiger en rustiger. Ik het meer aandacht voor mezelf: Wat wil IK? Wat is voor mij belangrijk? Acceptatie van de dingen zoals ze zijn. Het is een basis van waaruit je je verder kunt ontwikkelen op het gebied van mindfulness. Zeer informatief en praktisch en overal toepasbaar. Het bracht me kalmte en rust in mijn hoofd en lichaam en ik zorg beter voor mezelf.

Linda

Lief maar niet te lief

Ik luister meer naar mezelf en doe nu wat ik zelf wil. Beter ontspannen. Mijn gedachten onderzoeken. Ik ben blijer met mezelf. Ik was sceptisch nieuwsgierig. Ik ben nieuwsgieriger geworden naar meer mindfulness. Met een paar mindfulness-weetjes bereik je al zoveel van binnen. Het huiswerk was boeiend leesvoer. De opdrachten voor mij soms te zweverig, dus niet uitgevoerd. De begeleider was top. Lief, maar niet te lief. Direct, maar niet te. Ze zet je aan het denken.

E.

Lief maar niet te lief

Ik luister meer naar mezelf en doe nu wat ik zelf wil. Beter ontspannen. Mijn gedachten onderzoeken. Ik ben blijer met mezelf. Ik was sceptisch nieuwsgierig. Ik ben nieuwsieriger geworden naar meer mindfulness. Met een paar mindfulness-weetjes bereik je al zoveel van binnen. Het huiswerk was boeiend leesvoer. De opdrachten voor mij soms te zweverig, dus niet uitgevoerd. De begeleider was top. Lief, maar niet te lief. Direct, maar niet te. Ze zet je aan het denken.

E.

Integere echte  coach

Ik heb geleerd van het moment van nu te genieten. Ik had alleen maar doelen gesteld waar ik zo nu en dan helemaal raar van werd. Daar kom ik met de mIndfulnesstraining vanaf, althans ik maak dat beheersbaar. Ik voel me zelfverzekerder als ik daar mijn energie op richt en merk dat er een weg is om dat als natuurlijk te doen. Ik begin er over te praten met anderen. Ik ben wie ik ben en dat is goed. De oefeningen heb ik als positief ervaren en ik heb er van geleerd. Ook dat ik er met mijn Ipod altijd op terug kan vallen geeft vertrouwen. Prima, integere, echte coach!

L.

Duidelijker keuze maken

Ik heb geleerd meer mezelf te zijn en meer bij mezelf te blijven waardoor ik meer invloed heb. ik voelde me vaak onzeker, door mezelf belangrijker te maken, wordt dat onzekere gevoel minder. Ik leer duidelijker keuzes te maken. Dat geeft ruimte in jezelf waardoor de stress vermindert. Het geeft ook een gevoel dat je meer aankunt. Ik vond het interessant om te horen hoe communicatieprocessen verlopen en hoe je daarop kunt sturen.

L.

Mijn wereld is veranderd

Ik ben me bewust van mijn eigen gedrag en wat dat teweeg brengt. Ik heb de dingen zelf in de hand. Ik liet me leven en nu leer ik vanuit mezelf te leven. Mijn wereld is veranderd. Ik durf meer mijn eigen gevoel uit te spreken. Dat geef me meer energie en het is goed voor mijn zelfvertrouwen.

Colinda Mans

Op weg naar een succesvol leven

k heb communicatietechnieken geleerd, goed voor mezelf te zorgen, kiezen en doen en mijn emoties te beheersen en ben nu een stukje verder op weg naar een succesvol leven. Alles in positieve zin op de goed weg.

A. v.d. B.

NIVEA Niet invullen voor een ander

Ik had het gevoel dat ik zelf geen invloed had op de manier waarop mijn leven verliep en hoe situaties zich ontwikkelden. Nu weet ik hoe ik mijn gewenste uitkomst kan bepalen en deze kan bereiken. Ik heb meer zelfvertrouwen, gevoel van controle. Ben me bewust van de invloed die ik zelf heb. In situaties kan ik aangeven waar mijn grens ligt en wanneer deze wordt overschreden. Ik heb vooral veel geleerd van het doorvragen: Is dat zo? Wie is men? en natuurlijk NIVEA (niet invullen voor een ander). Het was intensief, maar zeer leerzaam. De trainer inspirerend, veel inzicht, scherp. Gaf stof tot na- en doordenken. De training bracht meer dan ik verwachtte. Ik dacht dat ik zou leren 'nee' zeggen en opkomen voor mezelf. Maar ik heb nu de basis van een heel proces geleerd en dat geeft me zoveel energie.

Linda Hollander

Niet zo'n muts als ik dacht

Dat ik mezelf op de eerste plaats kan zetten zonder dat dit ten koste van de ander gaat. Na de eerste twee dagen stond ik op een kruispunt. Na de derde dag een keuze gemaakt om me op de toekomst te richten en niet meer in te vullen voor een ander. Na de eerste twee dagen veel twijfel, geen weg terug. Na de derde dag nog meer drang tot vooruit gaan. De groep deelnemers was zeer open en vooral door te zien en te horen dat ondanks de verschillende achtergronden ik helemaal niet zo'n muts ben als ik dacht.

Marga

Meer zelfvertrouwen

Ik ben wie ik ben en ik doe er toe! Ik voelde me minderwaardig en had daar last van, wilde daar iets mee doen. Ik ben me nu veel beter bewust van mezelf heb tools gekregen waar ik iets mee kan. Ik ben veel bewuster van mezelf en daardoor merk ik dat ik een keus het bin hoe ik dingen wil doen en situaties wil ingaan. Doordat ik mezelf stukje bij beetje accepteer, krijg ik meer zelf vertrouwen. 

Anna

Op de goede weg

Ik ben wie ik ben en ik doe ertoe. Had weinig zelfvertrouwen en ben inmiddels op de goede weg om dit te verbeteren. Heb inmiddels meer zelfvertrouwen en ben meer bewust van mezelf.

H.

Eye-opener

Ik zet mezelf meer op de voorgrond nu en vind mezelf belangrijk. Ik geef duidelijk grenzen aan en weet nu dat in communicatie erg belangrijk is hoe je iets formuleert. Ik was altijd bezig met anderen en wat zij wilden. Nu denk ik eerst wat wil ik? Wat vind ik belangrijk? Om dit in de praktijk toe te passen daar moet ik nog aan werken. Ik heb nu minder lichamelijke klachten, sta positiever in het leven en heb meer zelfvertrouwen. De eerste dag was erg intensief en confronterend, maar ook leerzaam. Ik heb de trainer als zeer plezierig en opbouwend ervaren. Ik wist niet echt wat ik verwachten moest. Maar  het is een echte eye-opener geweest. Ik had niet in de gaten, dat ik zo'n negatief zelfbeeld had en geen grenzen stelde. Nu weet ik dat en ga er wat aan doen.

Gea van Aalderen

Snel resultaat

Ik heb geleerd hoe ik mijn grenzen duidelijk aan kan geven. Manieren zijn mij duidelijk gemaakt hoe dit met positieve vraagstelling te bereiken. Toen ik kwam zat ik al goed in een positieve ontwikkeling. Nu voel ik mij een stuk rustiger, zekerder en sterker, vooral in persoonlijke relaties. Het is een prima, ontspannen manier om jezelf positief te ontwikkelen. Ik merk al zo snel resultaat, dat het als een 'uitje' is ervaren.

I.

Mijn zelfvertrouwen is vergroot. 

Ik weeg nu meer gevoel en ratio af tijdens een gesprek. Ben me bewust geworden van geweldloze communicatie en ik ben op sommige punten veel zekerder geworden. Ik heb geleerd dat ik, ik ben en niet iemand anders. Mijn zelfvertrouwen is vergroot. Ik heb stressvermindering bereikt door een kardinale negatieve ervaring anders te bekijken; ik kan me beter verplaatsen in een ander door vanuit het gevoel te kijken.De gesprekken hebben me vanuit mijn eigen wens completer gemaakt.

P.

Grenzen bewaken en aangeven

Kijken naar het gevoel, luisteren naar het lichaam. Grenzen bewaken en aangeven. Was wat weggezakt in oude patroon. Weer handvaten gekregen voor grenzen aan te geven.

I.

Veel leuke reacties dat zo ben vooruitgegaan

Ik heb geleerd dat ik mij bewust mag worden van mijn grenzen en dat ik die ook moet aangeven. Ik ging dagelijks over mijn grenzen heen. Nu herken ik mijn grenzen en geef deze aan. Al kost dat laatste mij erg veel energie. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en krijg veel leuke reacties over dat ik zo vooruit ben gegaan.

M.

Op de eerste plaats

Grenzen aangeven. Meer naar mezelf luisteren. Mezelf belangrijk vinden. Ik was onzeker gaf een ander voorrang en zet nu mezelf op de eerste plaats.

T.

Meer zelfvertrouwen en energie

Ik geef nu mijn grenzen aan en kom voor mezelf op. Ik formuleer mijn vragen anders. Ik was onzeker in situaties en heb nu meer zelfvertrouwen en energie.

Gerard K.

Spannende opdrachten

Ik heb geleerd dat ik meer tijd voor mezelf moet nemen, mijn grenzen moet stellen en ze verleggen. Ik was onzeker en en gestrest en heb nu meer zelfvertrouwen en ben meer ontspannen. Ik ervaar meer positieve energie. Ik vond de opdrachten spannend, de hand-out heel duidelijk en ik ga zeker de komende tijd alles nogmaals doorlezen.

B.

Meer zelfvertrouwen, energie en dus gezondheid

Ik heb geleerd om voor mezelf op te komen en mezelf niet op een tweede plek te zetten. Ik ben belangrijk, ik bepaal en ik doe wat ik wil. Ik stond op een plek waar ik mezelf onzeker voelde en niks durfde te vragen of zeggen. Ik voel mij nu zekerder en durf meer voor mezelf op te komen. Ik stel duidelijk grenzen en heb het idee dat ik meer zelfvertrouwen heb. Er is meer energie en dus meer gezondheid.

Ronald Kruidhof

Anderen luisteren naar mij

Dat ik altijd een keuze heb en hierin mijn verantwoordelijkheid neem. Minder verzwakkend taalgebruik gebruiken. Ik vond het nog lastig om grenzen aan te geven. Nu ben ik me meer bewust van waar mijn grenzen liggen en welke ruimte ik in neem. Ik neem nu meer verantwoordelijkheid voor en in dingen die er op mij afkomen. Ik heb meer zelfvertrouwen, meer kracht en energie, rust en vooral bewustwording. Anderen luisteren beter naar mij. Ik ben mij bewust dat ik zelf dingen creëer door wat ik in mijn hoofd heb en dat dat mijn waarheid wordt. De opdrachten waren confronterend, maar heel handig en behulpzaam (en eng).

Michelle de Witte

Uit mijn comfortzone

Geleerd dat ik uit mijn comfortzone moet komen als iets moeilijk of eng voor mij is. Ik voelde me snel onzeker, twijfelend, schuldgevoel en niet goed genoeg te zijn. Bang het niet te kunnen. Nu kom ik al gemakkelijker uit mijn comfortzone, maar ben me vooral meer bewust van wat ik voel en hoe ik daarmee handel. Kan het al beter omkeren. Ik ben vrolijker, al wat meer zelfvertrouwen. Ik voel dat alle bovenstaande punten zich al verbeteren.

Erma Oude Veldhuis

Blij met het resultaat

Ik ben me bewust geworden van het feit dat ik mezelf belangrijker moet gaan vinden. Dit zeg ik nu ook vaak tegen mezelf. Ik neem meer rust voor mezelf. Luister naar mijn lichaam. Met betrekking tot mijn gezondheid: Ik heb wat meer rust in mijn lijf, omdat ik tijd vrij maak voor rust. Bewustwording: Ik ben bewust dat ik zelf een keus heb met betrekking tot grenzen. Bewust dat ik belangrijk ben. Ik vond het een fijne sfeer. Je kon/mocht alles zeggen wat je wou. De 'muur' opdracht was een eye-opener, hier werd ik bewust dat ik een keus heb om dingen toe te laten. Nu ga ik het toepassen in de praktijk. Ik ben blij met het resultaat wat ik tot nu toe heb bereikt. Thuis ga ik er verder aan werken. 

M.

Ik zeg sneller wat ik denk en hoe ik mij voel

Mijn grenzen aangeven. Nee durven zeggen en iets opener zijn is wat ik heb geleerd. Laat ik het zo zeggen: Veertig procent ben ik veranderd ten opzichte van toen ik hier kwam. Zestig procent heb ik nog te gaan. Vind het af en toe lastig om mij assertief op te stellen. Met name in het kennismaken met mensen in grote groepen maar ik zeg nu wel sneller tegen mezelf: Ik mag er zijn! Een mens is ook maar een mens. Ik kan nu makkelijker praten. Met name thuis en op mijn werk. Ik zeg sneller wat ik denk en  hoe ik mij voel. Om dit geheel (het onzekere) ook te doorbreken ben ik gaan sporten. Hierdoor voel ik mij lichamelijk voldaan en dit steunt mij in mijn gevoel. Door mijn grenzen aan te geven, ervaar ik een stuk rust! Ik kan mijn werk beter verdelen. 

S.

Ik ben mijn eigen zonnetje

Ik heb rust in mezelf. Ik ben mijn eigen zonnetje en ik mag er zijn. ik was gestrest, gespannen, nerveus en onzeker. Nu hou ik van mezelf! ik mag mijn gevoelens er laten zijn en laten zien. Ik heb meer energie. Ik stap makkelijker uit bed 's morgens. Ik sta dichter bij mezelf en mijn gevoel en ben veel rustiger.

M.

Leerzaam, emotioneel en confronterend

Hoe naar situaties te kijken. Verschil tussen denken en voelen. Dat affirmaties je heel sterk kunnen maken. En betere manieren van communiceren is wat ik heb geleerd. Ik zat veel in mijn hoofd en stond nooit stil bij mijn gevoel. ook dacht/denk ik negatief over mezelf en was en ben ik onzeker. Ik ben mij nu veel bewuster van de dingen die ik doe. Vooral het verschil tussen denken en het gevoel en niet alleen bij mezelf, ook bij anderen in mijn omgeving. Ik heb meer zelfkennis, bewustwording waarom ik dingen doe zoals ik ze doe en stel meer grenzen. De opdrachten waren heel leerzaam en ook soms emotioneel en confronterend. 

Jellie Faber

Fijn dat ik niet de enige ben

Ik heb geleerd om mijn negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten. Ik was erg onzeker over mezelf omdat ik mezelf omlaag praatte en nu heb ik geleerd positiever te denken. Ik heb meer zelfvertrouwen op mijn werk gekregen waar ik toch wel mee zat. Het was fijn te ontdekken dat ik niet de enige ben die tegen problemen aan loopt.

A.

Positief denken

Ik heb geleerd niet bang te zijn om mezelf te zijn. Niet oordelen, maar dicht bij mezelf blijven! Positief denken. Er is meer bewustwording, vrijheid in keuzemogelijkheden.

A.

Patronen doorbroken

Gevoel heb je. Emoties hebben jou. Alles is er al. Positief denken en gedachte beïnvloedt gevoel en gevoel beïnvloed gedrag. Dat is wat ik heb geleerd in de training. Ik was onzeker, liet me teveel door anderen beïnvloeden. Durfde niet te staan voor wie ik ben en wat ik wil. Nu voel en stel ik meer grenzen. Sta ik voor wie ik ben en neem ik mijn verantwoordelijkheid. Ik heb mijn patronen doorbroken en mijn overtuigingen achterhaald.

Anja

Meer dan geweldig

Ik heb geleerd dat als ik vaker accepteer dat een situatie zo is en ik er niks aan kan veranderen, dat ik een prettiger leven kan hebben. ook heb ik geleerd dat ik mijn gevoel wil volgen en daar dichtbij wil blijven. Mijn gevoel is mijn waarheid. Toen ik kwam probeerde ik vaak de beste vriendin in mijn leven te spelen in plaats van de hoofdrolspeelster. Nu speel ik de hoofdrolspeelster in mijn leven. Ik weet dat het eerst best moeilijk is om te doen en te blijven doen. Alleen het geeft me nu al zo'n goed gevoel. Dat ik zeker van plan ben om het te blijven doen en als het niet altijd lukt herhaal ik mijn affirmaties. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen. Ook tijdens situaties/momenten heb ik bewustwording van welke kant ik op wil gaan. Grenzen stellen blijft moeilijk maar wordt wel beter. Ik durf het te noemen. En ik kan op een veel heldere manier naar mijn relaties kijken.  Ik ben niet onbelangrijk en hoef mezelf niet weg te cijferen. En als ik het geluk in mezelf vind, maakt de buitenwereld mij niet meer uit. Voorheen kon (nog steeds een beetje) de buitenwereld mij vaak aan het twijfelen brengen. En al sik geluk en liefde uitstraal, ontvang ik het ook. Het was precies goed. Ben echt heel tevreden. Dank je wel. Lieve Nelly, vond deze training echt meer dan geweldig. Heeft veel voor mij betekend.  

Christina

Rust in mezelf

Ik heb nu rust in mezelf en laat los. Ik merk nu vaker dat ik denk (het is zoals het is). Ik was onrustig, verdrietig en erg boos. Ik stel nu grenzen. Je leert veel in de acht bijeenkomsten en het levert je veel op. Ik ben me bewust geworden dat sommige reacties een trigger uit het verleden zijn die ik tegenkom in het hier en nu. De oefeningen vond ik leuk om te doen. Wel was de stof soms erg moeilijk om gelijk te begrijpen. Wat ik goed aan de trainer vond was dat ze bij bijvoorbeeld een bepaald onderwerp haar trigger liet zien.

M.

Meer mezelf

Ik ben me bewuster van mezelf en mijn omgeving zodat ik keuzes kan maken. Ik was erg onrustig, had weinig energie. Ik kan nu beter met situaties omgaan doordat ik meer rust heb en beschik over tools om de situatie te handelen. Ik ben rustiger, heb meer energie en ben me bewuster van mezelf en mijn omgeving (=mensen en dingen om me heen) en kan daardoor er beter mee omgaan. Ik heb ervaren dat mindfulness werkt. Ik ben er meer mezelf door geworden.

Marjan Salverda

Iedereen zou deze cursus moeten doen

Ik weet nu dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn denken, gevoel en dus gedrag. Negatieve gedachten laat ik nu als een wolkje voorbij drijven en ik gebruik affirmaties. Ik was erg gestrest en ik merk nu dat ik (meer) zelf bepaal hoe ik me voel. Zoals je zegt: 'Het is zoals het is.' en dat geeft mij rust. Ik ben me bewust geworden van mijn gedachten en patronen, etc. Ik ben nog op weg. Dus energie, zelfvertrouwen etc. volgen nog. Ik raad deze cursus aan omdat het zoveel brengt. Iedereen zou deze cursus moeten doen. Ik doe meer dingen bewust nu en besef dat ik in het 'nu' weinig problemen heb. Goede begeleider, duidelijk en heerlijk relaxed. Het is een mooie aanvulling op mijn NLP-training en ik heb veel geleerd. Bedankt ;-)

Danielle Pietersma

Confronterend met goede feedback

Ik heb geleerd dat ik meer moet accepteren, ook het verleden. Ik ben me meer bewust van mijn gedachten en hoe die me om de tuin kunnen leiden. Ik neem nu meer zelf de verantwoordelijkheid. Ik was geneigd terug te kijken en werd soms in beslag genomen door negatieve gedachten. Ik kijk nu meer beperkt terug en ben me meer bewust van de kracht van positieve gedachten. Ik heb meer zelfkennis, zelfvertrouwen, keuzemogelijkheden en stel eerder grenzen. Ik raad anderen deze cursus aan omdat de automatische piloot niet altijd de beste piloot is. De begeleider was goed en soms confronterend en gaf goede feedback.

Arjen Hoks

Beter slapen

Ik mediteer nu regelmatig waar ik dat eerder zelden deed. Ik heb nu meer rust, slaap beter en heb meer inzicht gekregen.

B.

Bewuster keuzes

Ik ben nu meer in het hier en nu. Heb minder stressgevoel en denk positiever zonder oordeel. Ik maak bewuster keuzes, stel meer grenzen, meer bewustwording fysieke. Ik ben rustiger bij vervelende situaties werk en buiten dat heeft de cursus nog meer gebracht.

J.

Laagje dieper

Ik heb geleerd meditatie te integreren in mijn leven, meer rust door ademhalingsoefeningen, meer bewustwording van mijn ademhaling (rustige en onrustige momenten) Ik liep me af en toe voorbij in het doen/reageren. Dit gaf onrust. Nu meer rust, ik kan beter bij mezelf blijven, zien wat van mij en de ander is. Er is meer bewustwording van waar mijn grenzen liggen en mijn keuzemogelijkheden daarin. Ik heb meer rust. Ik slaap rustiger door. Ik raad deze cursus aan omdat het ontzettend veel oplevert aan zelfkennis en hoe je om kunt gaan met wat er op je pad komt en hoe je j ook bewust kunt richten op wat je zelf wilt (bereiken). Het zelf creëren van je leven. Prima begeleider; prettig hoe je de sfeer neerzet, mij en andere mensen uitdaagt om een laagje dieper te onderzoeken. Er is meer rust in mezelf. Ik relativeer gebeurtenissen gemakkelijker en kan mijn gedachten beter sturen. Ik wil nog meer meer werken aan acceptatie van wat is.

Leny Wijnand

Mezelf op de 1e plaats zetten

Ik heb geleerd dat ik mezelf belangrijk wil voelen. Geen oordelende vragen stellen. Ik voel me vaak getriggerd en ga dan in de verdediging en nu weet ik dat ik beter objectief kan zijn. Ik heb ook geleerd hoe ik meer zelfvertrouwen kan krijgen. Ik had weinig zelfvertrouwen, dacht niet of weinig aan mezelf en voelde me niet belangrijk. Nu door de oefeningen en er over te praten, krijg ik meer zelfvertrouwen en begin mezelf op de 1e plaats te zetten. In het hele proces word ik me meer en meer bewust waarom ik de dingen heb gedaan zoals ik ze heb gedaan en begin ik te begrijpen waar mijn echte behoeften liggen. Daarnaast krijg ik meer zelfvertrouwen en mijn energie komt terug. Ik kom uit de negatieve spiraal. Alles was waardevol. Deze training leert geen 'trucjes', maar leert je anders denken. Dit is blijvend.

Marijke D.

Situaties beter inschatten en er op reageren

Ik kijk nu anders tegen bepaalde situaties aan. Ik ga situaties niet meer invullen zoals ik denk dat anderen er naar kijken. Ik voelde me onzeker over mezelf en kan nu beter situaties inschatten en er op reageren. Mijn zelfvertrouwen is beter, bewustwording en zelfkennis zijn ontwaakt! Het huiswerk was heel leerzaam, maar wel vermoeiend. 

C.

Ik kan pas geven als ik ook kan nemen

Alles waar ik tegenaan loop heeft te maken met mezelf en m'n overtuigingen over mezelf. Niet met de buitenwereld. En ik kan pas geven als ik ook kan nemen. Ik ben me bewust geworden van waar ik het voel als ik over mijn grens ga of laat komen. Ik ben de enige persoon die voor verandering kan zorgen en wiens verantwoordelijkheid het is om goed voor mezelf te zorgen. Ik was onzeker en gespannen, nu nog steeds, maar al een stuk minder. Ik had wel graag wat minder snoep op tafel gehad en liever gezond lekkers op tafel gehad! De begeleider was vond ik heel goed en verrassend persoonlijk. Mijn hele leven is (op een positieve manier) veranderd. Deze training is in mijn ogen zoveel meer dan een assertiviteitstraining!

Rianne Slingerland.

Ik kan nu mijn grenzen voelen

Ik liet over mijn grenzen heen gaan, voelde ze slecht. Ik kan nu mijn grenzen voelen en hiernaar handelen. Nelly had veel geduld, gaf voldoende uitleg. Ze heeft het vermogen om je bewust te maken van jezelf en vervolgens handvaten aan te reiken om er wat mee te kunnen doen.

J.

Meer naar gevoel luisteren

Ik heb geleerd dichtbij mezelf te blijven en ik heb geleerd hoe ik feedback kan geven. Ik was een onzeker persoon, die veel twijfelde. Inmiddels luister ik meer naar mijn gevoel. Ik vind het nog wel lastig om in bepaalde situaties mijn gevoel te benoemen. Kleine stapjes tegelijk! Mijn zelfvertrouwen is gegroeid en ben me bewuster van mijn zelfkennis geworden. Grenzen stellen is belangrijk. De begeleider zat goed in haar rol, goede adviezen, vertrouwd gevoel.

Geeske Huiteman

Voel me rustiger

Ik kijk nu anders tegen situaties aan. Ik let meer op mijn gevoelens en gebruik de vier stappen van geweldloze communicatie. Ik was in een negatief denkende spiraal over mezelf. Ik heb in de jaren van mijn opleiding veel meegemaakt, wat op mij een grote invloed had. Nu sta en denk ik positiever over mezelf en anderen. En als ik iets niet begrijp, vraag ik veel meer om verduidelijking. Ik heb meer plezier gekregen in wat ik doe. Ik ervaar minder stress. Met een goede voorbereiding voel ik mij rustiger (in bijvoorbeeld een gesprek of handeling). Door het plezier heb ik meer energie en zelfvertrouwen. De opdrachten en het huiswerk waren confronterend. Dit was wat ik nodig had. De theorie vond ik een goede verduidelijking en hulpmiddel als ik behoefte had om terug te lezen. Dank je wel Nelly!

M.

Meer energie en zelfvertrouwen

Ik weet nu dat het belangrijk is om duidelijk te communiceren. Dat gevoel 'aan het haakje'  te zitten komt door het gevoel niet gehoord te zijn. Ik wil gehoord worden. Ik dacht negatief en ben nu zelfbewuster. Ik heb meer energie. Ik heb meer zelfvertrouwen. Ik ben me bewuster waardoor het niet gaat zoals ik zelf graag wil. 

Baukje Vlaskamp

Zeggen wat ik te zeggen heb

Ik heb geleerd dat wat iemand tegen me zegt vaak niet hetzelfde is als wat ik hoor. Interpretatie en oordelen, daarvan ben ik me nu veel bewuster. Toen ik kwam was ik onzeker. Na het oefenen met de affirmatie zinnetjes durf ik beter te zeggen wat ik te zeggen heb. Ik voel me zekerder en ben me bewuster van mijn omgeving. Ik voel me zekerder en durf beter mijn mening te geven. 

Nelly Leijstra

Leven nemen zoals het is

Ik heb geleerd om beter bij mezelf te blijven, focussen en het leven meer te nemen zoals het is. Ik was daar al mee bezig, maar het is nu geland bij me. Ik heb het me eigen gemaakt. Ik focus nu meer, heb veel meer energie, meer zelfvertrouwen en plan mijn tijd beter. Ik gun iedereen het om dit cadeau aan zichzelf te geven. Prima begeleider, betrokken, empathisch en duidelijk.

Jellie Djurrema

Goed naar mezelf luisteren

Ik heb geleerd om goed naar mezelf te luisteren. Ik leer nog steeds. Toen ik kwam was ik zeer emotioneel, moe en teleurgesteld. Nu voel ik me goed, zekerder van mezelf en zie alles veel positiever. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen. Heb dingen uit het verleden kunnen accepteren en daardoor kunnen afsluiten. Maak me minder druk over dingen. Het is zoals het is. Ik heb rust gevonden. Weet mijn ego steeds beter in de hand te houden :-) en betrek niet alles meer op mezelf.

Marion

Erg leerzaam

Ik ben zelfbewuster geworden. Het besef is er dat ik mezelf wil accepteren. Ik was me niet bewust van mezelf. Vulde gedachtes in voor een ander. Ik ging iedere confrontatie uit de weg. Ik ben me er heel bewust van dat ik dit deed en ik wil en ga dit anders doen. De confrontatie aangaan. Ik ben bewuster, heb meer energie en ben blijer. Ik ben me bewust geworden van mezelf en hoe ik dingen anders kan en ga doen. Het is me heel goed bevallen. Ik vond Nelly heel sterk, met heel veel geduld. Stelt juiste vragen, vraagt door en raakt precies de juiste snaar. De training bracht me veel meer dan ik verwachtte. Mijn verwachtingen waren commerciëler, gericht op rollenspelen of iets dergelijks. Dit was erg mindfulness. Gericht op mijn zijn. Op hoe ik ben, wie ik ben. Erg leerzaam

Margriet

Bij mezelf blijven

Ik zat niet lekker in mijn vel, was onrustig en wist niet goed wat ik wilde. Nu ben ik relaxed, soms nog een beetje onzeker en met een doel voor ogen. Ik heb geleerd bij mezelf te blijven. Dit is wie ik ben en dat is het. Ik weet wat ik wil, heb meer energie, ben me bewust van de keuzes. Ik kan grenzen stellen en leef vanuit mijn gevoel. Ik ben me niet alleen bewust geworden van mijn kwaliteiten en mijn vervormingen maar vooral heb ik tools aangereikt gekregen hoe ik die vervormingen kan omzetten naar kwaliteiten. Ik weet waardoor mijn gedrag wordt veroorzaakt en kan door de bewustwording er zelf relatief gemakkelijk iets aan doen als ik er last van heb. Nelly heeft ontzettend veel kennis en ik vond het erg interessant om te horen dat er achter 'elke' gedachte iets anders schuil gaat en hoe dat komt. Vooral de uitleg waarom ze dingen vraagt, erg goed!

Geke Bosma

Rust in mezelf

Als een taart ben ik ontdaan van alle versiering. Wat overbleef was mijn werkelijke ik. Ik constateer mijn eigenaardigheden en Nelly ordent ze. Het resultaat is rust in mezelf.

Directeur Kinderdagveblijf

Het beste

Dit is het beste wat me ooit is overkomen. Ik ben nu naakter dan naakt en ik ben de laatjes aan het vullen. Wat ben ik hier blij mee.

Jellie Djurrema,

Meer dan ik had verwacht

Uit mijn hoofd in mijn lijf. Meer lichaamsbewustzijn gekregen. Doen wat voor mij  goed voelt. Bij mezelf blijven! Kiezen bewust. Toen ik kwam was ik onrustig. Nu weet ik waar ik sta en waar ik heen wil. Ik weet wat ik wel en wat ik niet wil. Ik heb meer zelfvertrouwen, rust, keuzemogelijkheden op ieder moment van de dag daar bewuster van geworden en gebruiken. Kiezen voor het positieve in plaats van meegaan met negativiteit van buiten. Geef mijn grenzen anders aan. Meer van binnenuit (voelt krachtiger). De cursus bracht meer dan ik had verwacht.

Anneke Dijkstra

Verplicht invoeren op school ;-)

Ik heb geleerd dat ik niet mijn gedachten ben. Dat mijn problemen er mogen zijn. Hoewel ik het soms nog moeilijk vind, heb ik het gevoel dat ik het nu beter kan accepteren en het kan laten komen om er door te gaan. Minder vechten. ook dat je niet altijd aandacht erop hoeft te leggen, dat het dan groeit. Dat ik nu beter kan zeggen: Ik wil het er even niet over hebben. Dat altijd maar praten niet alles is. Stiltes heb ik nu eigenlijk geen moeite mee. Zelfkennis is beter, voel ook eerder dat ik moe ben en da tik dan echt alleen moet zijn. Ik raad deze cursus aan omdat de wereld een stuk leuker en liever zou worden en je anders met problemen om gaat. Ik zeg: verplicht invoeren op school :-) in deze gestreste maatschappij.

Gryt Beerda

Ben nu daadwerkelijk gelukkiger

Mindful te zijn. Naar mezelf te luisteren. Te voelen. minder te piekeren, dingen positief te bekijken. dichter bij mezelf te zijn Stappen te zetten, niet blijven afwachten. Dat ik mezelf mag zijn. Doelen voor de toekomst te stellen. Ik was veel in mijn hoofd.  Veel aan het piekeren (negatieve benadering). Durfde niet mezelf te zijn. Luisterde niet naar mezelf en ging over mijn eigen grenzen heen. Durfde niet echt te voelen en te zijn. Ik zit nu minder in mijn hoofd. Positiever. Accepteer dingen en kan ze steeds beter loslaten. Meer de regie over mijn leven teruggenomen. Luister beter naar mezelf en durf meer te voelen. Ik mag mezelf zijn. Ik heb meer energie gekregen om dingen te ondernemen (thuis/werk). Zelfvertrouwen is gegroeid, geloof in mezelf. Durf grenzen aan te geven en te voelen. Ben bewuster geworden van mezelf en alles om me heen. (bewust onbekwaam/bekwaam). Leer mezelf steeds beter kennen. Minder stress op het werk, accepteer zoals het is en neem mijn eigen verantwoordelijkheid. Meer gevoel, openheid en liefde in relatie. Het heeft mij mezelf teruggebracht. Heeft liefde en licht gebracht. Ben nu daadwerkelijk gelukkiger.

Helene de Jong

Positieve nog meer waarderen

Naar iets te kijken en van meerdere kanten bekijken. Het positieve nog meer waarderen. Strijd niet meer belangrijk vinden. De rust vanuit de ziel. Het 'moeten' is niet van belang. Ik mag bestaan en zijn. Hierdoor veel energie ontvangen. Er is nu bewustzijn van het zijn en van hieruit kan ik reageren. Bewustwording van de gezondheid. Dat vrienden vrienden blijven. De bewustwording van het zijn en niet de vorm kan van belang zijn om rust te geven.

Ella van der Wal

Leef nu mijn eigen leven

Meer stilstaan bij wie ik ben en wat ik wil zonder me te laten leiden door negatieve gedachten. Ik stond in een positie waarin ik me liet leven. Nu leef ik mijn eigen leven. Ik heb meer energie en sta meer stil bij wat mij stress oplevert. De cursus wordt op een plezierige, ongedwongen manier gebracht en er is snel een gevoel van vertrouwen. Ik heb voor mezelf nog wat meer tijd nodig om het allemaal toe te passen.

B.

Indrukwekkend

Belang van het rust nemen. Rust momenten inbouwen. Deze rust is een belangrijke basis om verder te komen. Ik was redelijk uitgeblust en op zoek naar manieren om 'gelukkiger' te worden. ik ben er nog niet, maar wel op de goede weg! ik geef vaker toe aan mijn vermoeidheid en heb ervaren dat ik heel erg moe ben. Deze vermoeidheid moet eerst in mezelf 'toegestaan' worden en dat lukt me nu steeds beter. De cursus leert je stukken dichter bij jezelf  te komen. Ik heb mezelf beter leren kennen. Wel even flink op mezelf teruggeworpen. Ik had eens een Vrouwenwoensdag in Boksum bijgewoond welke ik al zeer indrukwekkend vond.

Christa van Diepen

Sneller loslaten

Meer op het hier en nu te richten en mij niet druk te maken over dingen die er eigenlijk niet toe doen. Ik was te veel bezig met dingen waar ik toch geen grip op had. Ik laat ze nu sneller los. Voor mijn gevoel ben ik rustiger geworden waardoor ik minder stress ervaar en dus prettiger en vrolijker overkom. Door deze omschakeling reageren mensen ook prettiger. je leert in het hier en nu staan en je kan accepteren wie je bent. 

D.

Veel tools voor een betere kwaliteit

Ik heb meerdere manieren geleerd om rust in te bouwen tijdens het dagelijks leven en om mijn gedachten te onderzoeken. Hierdoor kan ik mezelf beter (laten) voelen. Voor de cursus deed ik al meditaties, maar nu trouwer. Ik maak het meer prioriteit, omdat ik me er echt beter door voel. Daarnaast ben ik wat minder streng voor mezelf. Ik ben weer een stapje verder in het mezelf accepteren en ik heb meerdere manieren geleerd om me beter te voelen. Het reikt je in een korte periode heel veel tools aan om mee aan de slag te kunnen  om je leven meer kwaliteit te geven.

G.

Meer innerlijke rust

Meer in het hier en nu leven en van het moment te genieten. niet teveel met het verleden en de toekomst bezig zijn, in negatieve zin. Kan meer loslaten en problemen proberen in hun proporties te zien. Positiever over mezelf denken. Ik stond: onrust, chaos, veel bezig met alle dingen die ik verkeerd heb gedaan in het leven en hoe verder. Veel verdriet en slecht zelfbeeld, opofferend, mezelf weggecijferd. Niet weten wat ik wilde verder in mijn leven. Na: ik denk positiever over mezelf. Heb meer ruimte in mijn hoofd. Heb al beslissingen genomen die goed voelen voor mij. Energie: Ik ben niet meer zo uitgeput. Lichamelijk/geestelijk: Voel me prettiger over mezelf. Ben me meer bewust geworden van wie ik ben en probeer daaruit te handelen. Heb meer innerlijke rust. Het is heel goed om zo naar jezelf te kijken en door de oefeningen makkelijker afstand te kunnen nemen van dingen in je leven, waardoor je er objectiever naar kunt kijken. 

Karin van den Elsakker

Praktische bruikbare dingen geleerd

Mijn gedachtestroom stoppen door middel van de bodyscan. Gedachtestroom ombuigen naar positieve gedachten. Milder zijn voor mezelf. Ik was somber, in paniek en depressief. Ik ben nu rustig, vrolijk en meer opgewekt. Ik heb meer zelfvertrouwen en ben minder angstig. Ik kies meer voor de dingen die bij me passen. Deze cursus heeft mij praktische bruikbare dingen geleerd. Als ik anders het advies kreeg om me te ontspannen heb ik nu geleerd hoe ik dat kan doen.

Margriet Dekker

Ik lach weer

Dat wat er is gewoon is. Durven voelen, minder oordelen en luisteren naar anderen. Ik was een bonk spanning en verdriet. In een proces van accepteren en loslaten, van bewustwording, van vertrouwen. Ik ben minder opvliegend en minder snel kwaad. Ik lach weer. Het is een hele goede methode om rust te vinden in jezelf en minder snel te oordelen en bewuster om te gaan met situaties. De cursus heeft me meer gebracht dan ik verwachtte. Het was een noodsprong die heel goed is uitgepakt.

Marga Weststrate

Meer in contact met mezelf

Ik had/heb veel weerstand tegen wat ik voel en dacht. Dat je door je kijk op dingen te veranderen, je gevoel kunt veranderen is wat ik in deze cursus heb geleerd. Ik heb nog veel te oefenen, maar ik ben me nu meer bewust van hoe het bij mij werkt. Ik kan me net iets vaker uit een bepaald gevoel halen. Ik ben me heel veel gedachten bewust geworden. En besef me ook dat ik in veel zaken ontzettend vast zit qua gedachten. Een ingesleten pad wat heel moeilijk is om te veranderen, maar soms lukt het. Ik vond het mediteren fijn. Ik moet meer oefenen. Ben wel meer in contact met mezelf gekomen.

H.

Meer dan verwacht

Heb mezelf leren kennen. Kan dingen nu vrij gemakkelijk accepteren. Vrede hebben met de dingen. Ik liep steeds tegen dingen aan uit het verleden. Nu geen last meer van, acceptatie. Ik heb weer zin in alles eigenlijk, en ben me veel meer bewust van hoe ik en de dingen in elkaar zitten. Deze cursus maakt je leven veel/zeer aangenamer, relaxter, ontspannen, levendiger en energieker. ik kijk nu mindful naar de dingen waardoor er erg veel rust bij mezelf ontstaat. Het heeft veel meer gebracht dan ik verwacht had. Ik zeg het ook tegen iedereen en is ook vaak gespreksstof 'de laatste tijd'. 

Addy Bouwma

Minder kwetsbaar

Geleerd mindful te zijn! Niet meer in valkuilen te stappen. Niet boos worden, maar een oplossing bedenken! En mezelf af te vragen: Waar komt de boosheid vandaan? Zelfvertrouwen op te bouwen.  Ik was al een eind op weg maar door dit via de cursus te blijven trainen wordt het steeds beter. Steeds kleine stapjes maken. Ik heb nu meer energie, meer zelfvertrouwen, veel meer bewustwording. Grenzen stellen blijft nog lastig. Betere relaties omdat ik minder kwetsbaar ben. Het lesmateriaal vond ik erg mooie en leerzaam naast het mediteren op de cursus zelf. Elke keer als je leest in de map is er weer bewustwording.

Karin

Ontspannen door meditatie

Ik ben nu ontspannen door meditatie. Ik ben een stukje verder in mijn ontwikkeling. Mijn bewustwording is toegenomen. Ik wilde graag weten wat meditatie is. Dat heb ik geleerd. Ik wil graag meer ontspannen zijn. Dat is in ontwikkeling.

D.

Verhelderend

Ik heb geleerd dat ik niet alleen verantwoordelijk ben voor wat ik zend, maar ook voor wat er ontvangen wordt. Nu ik me daar bewust van ben, is er een wereld voor me open gegaan. Ik had veel moeite met communicatie en merkte dat mijn communicatie niet overkwam zoals ik bedoelde. Mijn manier van communiceren was niet de meest effectieve en ik heb geleerd dat ik om mijn doel te bereiken ik een andere manier mag gaan aanleren. De oefeningen in groepsverband waren verhelderend.

Martje Lutske de Meer

Onzin en onrecht

Ik heb geleerd dat het belangrijk is om meer te benoemen wat ik zie bij een ander en voel bij mezelf. Het belang van het steeds bewust kijken naar wat aannames zijn en wat feitelijk waarneembaar is. Ik heb vaak de neiging mezelf onderuit te schoffelen (zoals jij dat zei) of me klein te maken (schuldgevoelens). Ik word me steeds bewuster van de onzin en het onrecht daarvan. De opdrachten waren boeiend en uitdagend. Het herschrijven van de aannames in feitelijkheden had van mij korter gemogen. Ik raad deze training aan om het goed is je bewust te zijn van je eigen communicatiestijl en wat je/ik daarin nodig hebt van anderen (die een andere communicatiestijl hebben) of wat de ander nodig heeft van mij.

M.

Hier heeft iedereen iets aan

Ik heb geleerd dat ik soms grof overkom en dat er meer mogelijkheden zijn voor het anders brengen van mijn boodschap en mijn woordkeuze. Ik wist wel wat mijn valkuilen waren en kan hier nu mee omgaan. Hier heeft iedereen wat aan.

Addy Bouwma

Tevreden dagen

Ik stel me iets minder afhankelijk van de ander op. Ik heb twee tevreden dagen gehad met leerzame momenten. En ook gelachen. Je leert nadenken over de effectiviteit van je communicatie.

Hester

Leerzaam en leuk

Ik heb meer inzicht gekregen in mijn communicatiestijl, ik ben soms onduidelijk in het uiten van mijn gevoelens en mijn behoeften. Ik stond open voor een ontmoeting met mensen die ik niet kende en voor het in gesprek gaan over communicatie - hoe doe ik dat, wat zit daarachter - hoe kan ik het anders doen en met het effect dat ik graag wil. - daar ben ik nu meer. Ik had nog wel meer willen oefenen. De opdrachten vond ik leerzaam en leuk en goed om te voelen (echt te voelen) wat iets wat iemand zegt met mij doet.

Tineke Dallinga

Verkeerde conclusies

Ik heb geleerd dat oordelen en waarnemen er voor zorgen dat ik verkeerde conclusies kan trekken en dat dat mede bepalend is voor hoe de ander of ik overkomen. Ik ben me iets bewuster dat ik oordeel.

L.

Alles is goed en niets is fout

Ik heb geleerd dat 'alles goed en niets fout'  is. Accepteren dat alles is zoals het is. Minder snel oordelen. Hoe een gesprek zelf richting te geven. De opdrachten waren een 'eye-opener'.

Katharina Reidsma

Beter luisteren

Ik heb geleerd beter te luisteren zonder gelijk te reageren. In mijn communicatie niet vanuit mijn ego maar vanuit het hart te reageren. Te letten op non-verbale communicatie en dat mijn communicatiestijl anders is dan ik dacht.  Ik had de neiging vanuit mijn ego vaak direct te reageren. Nu benoem ik eerst mijn gevoel naar de ander. Ik weet nu dat ik niet alleen verantwoordelijk ben voor wat je zend, maar ook voor wat de ander ontvangt. In de groep werd er in vertrouwen gewerkt en er was aandacht voor ieders inbreng.

R.

Inzicht in communicatie

Ik was nieuwsgierig en ben nu 'bevredigd' en heb geleerd beter te luisteren. Dit geeft inzicht in communicatie.

Hannah Jansen

Beter bij mezelf blijven

Ik heb nu allerlei technieken om beter bij mezelf te blijven. Lekker ontspannen geweest. Soms had het tempo iets hoger gemogen voor mij. Leuke dagen.

M.

Rust in mijn hoofd

Ik heb geleerd rust in mijn  hoofd te creëren. Ik was onrustig, chaotisch en nu kan ik de rust beter oproepen en behouden. Ik heb meer rust, ben iets minder stresserig. Ik had me van te voren open gesteld voor de training ook al zat het mediteren me toen wat dwars. Door de training op deze manier ben ik hier anders over gaan denken. Ik vind de rol van de begeleider erg fijn. Ze blijft erg rustig en vraagt/vertelt wat ik op dat moment wilde weten. Door deze training ben ik me bewuster van mezelf geworden.

Tamara Hempenius

Stabieler

Ik neem rustmomenten als dat nodig is (korte meditatie), houd m'n gedachten/gevoelens meer in het nu en minder in een onzekere toekomst. Er zit met name bewustwording over tijdsindeling: van soms doorhollen in de drukte, naar meer pas op de plaats momenten. Er is bewustwording, vermindering zorgen maken over toekomst, daar tenminste niet in blijven hangen. Anderen kunnen hier volgens mij ook baat bij hebben, mits diegene er voor open staat. Meditatie kan inderdaad erg rustgevend zijn. Ik voel me er stabieler door. In het begin vond ik het wel wat makkelijk van je, dat de oefeningen alleen effect hebben als iemand er voor open staat. Maar na een paar keer merkte ik dat je wel degelijk doorvroeg op situaties en mensen daarmee aan het denken zette.

S.

Geniet van het nu

Het verleden is geweest. De toekomst gaat nog komen. Geniet van het nu. Het ego voorbij laten komen als het er is maar vooral laten gaan. Ik was gejaagd en snel geïrriteerd en ben nu relaxed en evenwichtig. Mijn stress is verminderd. Ik heb meer energie. Ik heb te lang op mijn tenen gelopen. Mindfulness kwam op het juiste moment in mijn leven. Ik raad deze cursus aan omdat ik ervan overtuigd ben dat het de kwaliteit van het leven verbetert. Of je nu gezin en baan combineert en daardoor heel druk bent of thuis zit zonder werk, het maakt je bewust van je eigen denkpatroon en hoe dit anders kan. Ik heb geleerd rust momenten te nemen, één worden met lichaam en geest. Genieten van het nu. 

Y.

Knop om mijn denken uit te zetten gevonden

Rust in mezelf vinden en op andere manieren naar gebeurtenissen kijken. Ik was onrustig, gestrest en veel met dingen bezig die ik anders zou willen. Eigenlijk veel verzet tegen de werkelijkheid. Ik voel me rustiger van binnen. Straal dat ook uit naar buiten. Gevolg is dan dat er hele mooie en onverwachte dingen gebeuren. Ook bewuster van mezelf geworden en meer zelfacceptatie. Ik raad deze cursus aan omdat het mij behalve rust ook positiviteit heeft gebracht. Het 'leven' is enorm verbeterd.  Aan het begin van de cursus wenste ik een knop om mijn denken uit te zetten! Die heb ik nu gevonden!

Martje Lutske 

Veel baat bij gehad

Ik heb geleerd om bij spanning door ademhalingsoefeningen de spanning weg te krijgen. Heel prettig. Toen ik kwam was meditatie nog onbekend voor mij. Nu kan ik goed gebruiken om me prettig te voelen. Mijn zelfvertrouwen is toegenomen door zelf een beter gevoel te hebben (meer ontspannen). Ik heb er veel baat bij gehad en dat gun ik ook anderen. 

Hielke Wijnstra

Op eigen benen

Ik ben zelfbewuster geworden, geef daardoor mijn grenzen aan. Ik merk ook dat ik kracht uitstraal wat me vervolgens positieve energie geeft! Ik sta nu meer op mijn eigen benen, voel me steviger. Wat ook voor mij een hele goede was: in beweging komen en zodoende een patroon te doorbreken. Ik heb het meest geleerd van het ombuigen van negatieve overtuigingen in positieve. Heel bruikbaar en zeker in de toekomst ook goed te gebruiken. Ik vind jou een heel prettig persoon, Nelly!

Anoniem

Genieten

Ik kijk met warmte en plezier terug op het hele traject. Ik ben weer in staat te genieten en ik durf weer ruimte voor mezelf in te nemen. Je hebt me geholpen om weer in contact te komen met de dingen die mij plezier, energie en ruimte brengen, in contact te komen met mezelf. In een positieve kijk en in de wetenschap dat ik mijn eigen wereld creëer. Mijn glas is nooit meer half leeg!

Alie Mud

Op het goede spoor

Nelly, ik wil je bedanken voor de fijne gesprekken. Ik voelde me op mijn gemak bij jou. Vanaf het eerste moment dat ik begon te vertellen had ik het idee dat je me begreep en zodra jij aangaf waar het mis ging viel het voor mij op de plaats. Al vanaf ons eerste gesprek begon ik veranderingen op te merken in hoe ik op mijn naaste omgeving reageerde en zij op mij. Mijn grenzen leer ik steeds beter aan te geven en ik probeer mijn relaties zo gelijkwaardig mogelijkheid te houden. Ik ben blij met de tijd voor mezelf en het feit dat ik niet voor alles en iedereen verantwoordelijk ben en dat de boosheid en het verdriet weg zijn. In heel korte tijd heb je me op het goede spoor gezet, ik zal hier nog dagelijks van leren, maar het geeft me nu al een veel beter gevoel. Ik wens je veel succes met je werk, je bent erg belangrijk voor veel mensen.

Anoniem

Stressvermindering

Ik heb mezelf beter leren kennen. Ik heb mijn mindset weten te veranderen, waardoor de stress vermindert en ik meer energie heb. Ik heb veel geleerd hoe ik situaties aan kan pakken met bv. conflicten op 't werk en problemen laten waar ze zijn. Ook weet ik nu wat ik wil. Ik ben nu zelfverzekerder, ken mijn goede en minder goede eigenschappen en heb meer zelfvertrouwen. Ik ben 13 kilo afgevallen. "

Arjen van der Heide

Stuur in handen

Willy valt op door haar snelle manier om tot de kern door te dringen en de heldere en duidelijke wijze waarop ze haar visie naar voren brengt. Ze is oprecht nieuwsgierig naar de mensen die haar pad kruisen. Zij weet mensen zodanig te prikkelen dat ze weer durven te geloven in hun eigen kracht. Dat heb ik zelf ook ervaren. Ze laat je herontdekken wat je eigenlijk wel wist, maar door allerlei omstandigheden kwijt was geraakt. Zonodig weet ze je op een warme, veilig voelende manier, heel effectief te confronteren met je eigen belemmerende, energieverspillende gedrag. Daardoor word je aangezet om zelf het stuur weer in handen te nemen op je reis, om weer bewuste keuzes te maken en de consequenties daarvan te accepteren.

Hilly Hamstra

Effectief outplacement

Nelly heeft mij tijdens een outplacementtraject effectief begeleid en waardevolle adviezen gegeven, terwijl zij - tussen mijn leidinggevende en mij instaand - tegelijk een vertrekregeling tot stand moest brengen, waarbij zij heeft gestreefd naar een win-win resultaat voor beide partijen. In deze functie heeft zij bewezen zowel een resultaatgericht outplacement begeleider als succesvol mediator te zijn met persoonlijk-psychologische insteek."

Hans Knijff

Goede coach

Nelly is een goede coach. Ze is heel persoonlijk. Ze kijkt je aan en als ze tegen je praat geeft ze je het gevoel dat je heel belangrijk voor haar bent. Ze neemt je serieus en stelt de juiste vragen. Ze houdt je een spiegel voor om naar jezelf te kijken en ze laat je je eigen beslissingen nemen.

Heleen van Steijn

Dichter bij mezelf

Nelly doorziet mijn worsteling met mijn tegenstrijdige gevoelens. Kan dit helder onder woorden brengen, zodat het voor mij inzichtelijker wordt. Zij heeft mij dichter bij mijzelf gebracht, het nut doen inzien dat het goed voor mezelf zorgen een eerste vereiste is. Dan pas is zorgen voor een ander ook fijn en goed om te doen. Anders houd je het niet vol. Ik ben belangrijk! Zij is een coach op persoonlijk en maatschappelijk gebied. Als het ene niet lekker loopt, dan heeft dat ook invloed op het andere en omgekeerd. Ze heeft me doen inzien dat je de realiteit moet accepteren zoals die is; Het is zoals het is. Er tegen vechten heeft geen zin en kost alleen maar energie. Je kunt er echter wel naar eigen inzicht wat aan doen als iets je niet bevalt. Je hoeft geen slachtoffer te zijn van de omstandigheden. Die keuze maak je zelf. Zij heeft mij leren ontdekken wat bij mij past, bewustgemaakt waar ik blij van word, wat me raakt en daarmee te verbinden. Zo kan ik positief in het leven staan. Met heel veel geduld heeft ze mij laten inzien dat je zelf je geluk kunt kiezen. Dat je ervoor kunt kiezen dat je je geen slachtoffer van je eigen negatieve gevoelens hoeft te voelen. Er zijn altijd positieve dingen om je heen die gebeuren en door die aandacht te geven krijg je een beter gevoel. Als je je alleen focust op de negatieve gedachtes, gevoelens, dan voel je je ook zo. 24 uur per dag kon ik bij wijze van spreken bij haar terecht voor advies, een luisterend oor en een hart onder de riem.

Tineke de Vries

Zelfverzekerd

Nelly is mijn spiegel. Ze kan met wat ik zeg of denk, een goede reflectie geven. Ze laat mij in de spiegel kijken hoe ik echt ben en hoe ik mijn karakter kan toepassen op mijn toekomst. Ze helpt me bij een keuze die bij mij past en goed voelt. Ze geeft je ruimte om er goed over na te denken. Ze kan gevoelens en je denkwijze uit je halen waarvan je nooit wist dat je ze had. Ze heeft mij enorm geholpen bij een keuze voor mijn toekomstige opleiding, ik voel me nu veel zekerder.

Janneke Snel